Golden Retriever

Golden Retriever

De Golden retriever, wie kent dit ras niet? Dit hondenras staat bekend als een allemansvriend en de ideale gezinshond. Wil je meer weten over de Golden retriever?
  • Ben je op zoek naar de karaktereigenschappen van een Golden retriever?
  • Wil je graag een trouwe en ideale gezinshond?
  • Ben je op zoek naar meer achtergrondinformatie over het ras Golden retriever?
  • Wil je weten of de Golden retriever past bij jouw karakter of situatie?
Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energielevel. Daar help ik je graag bij. De Golden retriever is een geliefde hond. Ze zijn populair dankzij hun enthousiaste, intelligente en doorgaans vriendelijke aard. Deze hond is relatief gemakkelijk trainbaar.Dit ras is afkomstig uit Schotland. De heer Tweedmouth is verantwoordelijk voor dit ras. Hij wilde graag een hond die loyaal, vriendelijk, temperamentvol en energiek was. Een hond die liefde heeft voor water en mogelijk om geschoten wild op te halen.
Wist jij dat: Golden retrievers oorspronkelijk bestempeld werden als flatcoated retrievers? Dankzij de opvallende ‘gele’ kleur kregen ze in 1920 de rasnaam Golden retriever.
Schouderhoogte: 51-61 cm Gewicht: 27-36 kg Vachtkleuren: Goud, crème

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met dat van jouw hond

De Golden retriever is een waterhond. Hij is ooit eens gefokt om mee te helpen bij de jacht door op te jagen en te apporteren van vogels. Dit deden ze zowel op het land als op het water.In Nederland is dit een populair ras. Dat komt omdat ze als gezinshond ideaal zijn. Zie zijn sympathiek, beleefd en intelligent. Ze stralen charme en vertrouwen. Het zijn toegewijde familie metgezellen en kunnen goed samen met kinderen. Let wel: Laat kinderen nooit alleen met honden. Meegaand Intelligent Natuurlijk jachtinstinct Zacht karakter Geduldig Trouw Leergierig Aanhankelijk

Past een Golden retriever bij jou?


Natuurlijk jachtinstinct

De Golden retriever is een jachthond, dus houd altijd in gedacht dat er een natuurlijk jachtinstinct inzit.

Gezinshond

De Golden retriever is een echte gezinshond. Ze zijn geduldig en sympathiek en kunnen goed omgaan met kinderen!

Opvoeding

Een Golden retriever is een gemakkelijk te trainen hond. Ze zijn intelligent en willen graag werken.

Beweging

Ze zijn misschien geduldig. Deze jachthond houdt van beweging! Een flinke wandeling of hersenspelletjes zullen er voor zorgen dat er de juiste harmonie is tussen jullie beiden.
De Golden retriever is een ideale gezinshond! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Ik help je graag verder

Reactie plaatsen