60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Wat is hondentraining?

Wat is hondentraining?
deel:

Trainen met je hond is belangrijk zodat je bepaald gedrag kunt voorkomen en je bepaalde dingen kunt verwachten van je hond. Het is echter wel zo dat enkel hondentraining niet gaat voorkomen dat je eventueel ‘ongewenst’ gedrag van je hond kunt ervaren. De emoties, gemoedstoestand, het stresslevel van je hond en nog zoveel andere zaken spelen een ontzettend belangrijke rol in de opvoeding van je hond.

Je hond opvoeden

De opvoeding van je hond gaat dan dus ook verder dan enkel je hond ’trainen’ en nieuwe vaardigheden en commando’s aanleren. Zo is het belangrijk bijvoorbeeld om:

  • De lichaamstaal van je hond te begrijpen
  • Weten hoe je vanuit een rustige gemoedstoestand kunt werken
  • Stress kunt verlagen
  • Voorkomt dat een prikkelemmertje te vol raakt
  • Weet hoe het met de emoties van je hond zit
  • Je hond te begeleiden en te helpen in alle situaties 
  • Goed te socialiseren 
  • Enzovoort

Wat is hondentraining?

Training betekent het aanleren van een vaardigheid. Een oefening. In hondenland betekent dit dat vaak dat we met commando’s bepaalde handelingen/gedragingen van onze hond ‘verwachten’.

Je hond training is dus bedoeld om je hond te leren een taak uit te voeren. Een hond leert op basis van associaties. Het zijn meesters in associatief denken. Een bepaald woord, woord aan bepaald gedrag gekoppeld en dat wordt vervolgens beloond.

Training zorgt ervoor dat je bepaalde dingen van je hond kunt verwachten. Zoals ‘zitten’, ‘liggen’, ‘wachten’ of ‘hierkomen’. Handige vaardigheden in de omgang met je hond.

Wat is hondentraining?

Hondentraining

Er zijn veel verschillende manieren om je hond te trainen. Wat je wilt voorkomen is dat je je hond gaat straffen. Het is niet nodig en het werkt averechts. Daarnaast is er vaak een reden waarom je hond niet doet wat jij wilt of eventueel ‘ongewenst’ gedrag laat zien.

> Mag je een hond straffen?

Gelukkig weten we steeds meer over hondengedrag en hondentraining. Het is dan ook heel eenvoudig om je hond op een positieve en fijne manier te trainen. Zonder dwang, straf, correcties en ga zo maar door. Een manier om met je hond te trainen is door middel van clickertraining.

> Clickertraining voor honden.

Wat is hondentraining?

Heb je dit al gelezen?

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.