arrow_drop_up arrow_drop_down
21 juni 2017 

Mijn hond is hyperactief

Honden die overenthousiast reageren en hyperactief rondrennen, we kennen ze allemaal! Tegenwoordig bestempelen we ze vaak als ADHD-hond. Maar is het terecht om te denken dat deze gemoedstoestand bij het karakter van de hond hoort?

Herken jij één van deze kenmerken?

Is jouw hond opgewonden en hyperactief?
Reageert jouw hond overenthousiast?
Is jouw hond een echte wildebras?
Lijkt het alsof jouw hond nooit rust krijgt?
Stuitert jouw hond de hele dag door huis?
Of stuitert jouw hond wanneer je gaat wandelen?
Is jouw hond in het losloop gebied een echte druktemaker?
Heeft jouw hond volgens jouw ADHD?
Loopt jouw hond constant achter jou aan in huis?

Is jouw hond hyperactief en zou je graag wil weten waar dit vandaan komt of hoe je dit anders of beter kunt begeleiden? Ik kan je helpen!

Waarom zijn honden hyperactief?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hond hyperactief is. Maar in de meeste gevallen is het geen karaktereigenschap van de hond! Het kan wel heel goed zijn, dat je een hond hebt met een hoog energie-level, die meer uitdaging nodig heeft. Maar geloof mij, ik kom met regelmaat op een consult waarbij zelfs de Engels Bulldog (laag energie-level) in huis stuitert.

Meestal blijkt het niet waar te zijn als mensen zeggen dat hun hond hyperactief is en dat daar niets meer aan te doen valt. Want de hond die van het ene moment nog in huis stuitert, kan in een paar minuten kalmeren. Maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dat doet en waarom jouw hond dit hyperactieve gedrag vertoont.

Tips om je hond rustiger te krijgen

Door te werken aan beweging, verwachtingen stelt en je hond liefde geeft op het juiste moment, kun je dit gedrag weer in de juiste banen leiden.

  • Gebrek aan beweging: het kan heel goed zijn dat jouw hond meer beweging nodig heeft dan jij hem momenteel geeft. Een hond heeft minimaal 1 uur per dag beweging nodig. Maar naast de fysieke beweging is mentale stimulatie ook heel belangrijk voor je hond!
  • Onvoldoende regels en grenzen (verwachtingen): Als een hond te weinig regels en grenzen opgelegd krijgt kan een hond daar heel rustig van worden. In feite laat je je hond aan zijn lot over. Want doordat er geen regels en grenzen zijn weet jouw hond niet waar hij aan toe is. Een hond voelt zich niet veilig en zal slecht gedrag vertonen wanneer er onvoldoende regels zijn.
  • Affectie op het verkeerde moment: wanneer je de liefde geeft aan je hond, is het wel belangrijk wanneer je dat doet! Timing is hierbij essentieel. Want als je hond beloont wordt voor deze gemoedstoestand, beloon je in feite zijn hyperactiviteit! Terwijl je dat gedrag nou juist wilde omdraaien.
  • Impulsen onder controle houden: wanneer je deze tips begrijpt en uitvoert, kun je verder gaan om je hond te leren zijn impulsen onder controle te houden. Want als zijn gemoedstoestand rustig is zul je zien dat je hond rustiger op prikkels reageert. Want hoe kun je van je hond verwachten dat hij rustig moet zijn als zijn brein nog stuitert?
  • Van spanning naar ontspanning: opwinding en hyperactiviteit kan zich al snel ombuigen naar spanning! Een hond heeft behoefte aan rust, een hond wordt kalm en onderdanig geboren, dus door je hond terug te brengen naar ontspanning en kalmte, breng je hem terug naar zijn originele gemoedstoestand!

Wil jij jouw hond meer rust geven?

Door mij in te schakelen gaan we samen aan de slag met dit probleem, zodat je zeker weet wat je moet als je hond dit gedrag vertoont.

Waarom kiezen voor mij?

Ik geef begeleiding op maat; iedere hond, ieder mens en elke situatie is anders
Ik zit snel bij de kern van het probleem
Wij gaan vooral in de praktijk aan de slag, zodat je na 2 uur exact weet wat je moet doen
We gaan blijven dit oefenen tot dat je hond en jij genoeg vertrouwen hebben om het zelf op te pakken
Ik leer je de taal van je hond te spreken, zodat we miscommunicatie voorkomen
Ik vertaal voor jou wat je hond je vertelt
Je krijgt handige tips die je direct kunt toepassen!
Je krijgt na afloop van het consult een samenvatting, zodat je het nog eens rustig kunt terug lezen.

Wil je meer weten of kun je wel wat hulp gebruiken?

 

Over de schrijver
Hi! Ik ben Aniek Wendt. Ik ben coach voor hond en mens. Dat wil zeggen dat ik die combinatie in mijn werk heel belangrijk vind. Als coach neem ik alle factoren mee simpelweg omdat, mijn inziens, er maar weinig dingen zwart-wit zijn in het leven. Jouw hond heeft een verhaal, dat verhaal kan ik vertalen, wanneer ik dat combineer met jouw verhaal, jouw samenwerking komen we tot de diepere kern. Werken vanuit een helend vermogen zodat we vanuit die diepgang aan de slag kunnen gaan! Dan ga je hele mooie dingen in beweging zetten en jezelf en je hond heel erg helpen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?