Rasgroep 8 – Retrievers, spaniëls en waterhonden

Rasgroep 8 - Retrievers, spaniëls en waterhonden
DEEL

Er zijn 10 verschillende rasgroepen. Hieronder zijn meer dan 345 officieel erkende hondenrassen onderverdeeld. In rasgroep 8 vind je de Retrievers, Spaniëls en Waterhonden.

Rasgroep 8 – Retrievers, Spaniëls en Waterhonden

In deze groep vind je van origine echte jachthonden. Het zijn honden die het geschoten wild ophalen voor de jager.

De waterhonden zijn echt specialisten in het apporteren van waterwild. Ze hielpen de vissers op die manier.

Voor de Spaniëls kwam er naast het apporteren van wild ook bij dat ze het wild opstoten.

Rasgroep 8 - Retrievers, spaniëls en waterhonden

De Spaniëls en waterhonden staan er om bekend dat ze wat zelfstandiger te werk kunnen gaan dan de retrievers. De retriever werkt graag samen met zijn baas.

Wist je dat al deze honden wel gek zijn op zwemmen? Het zijn over het algemeen en van originehonden met een groot uithoudingsvermogen. Het is bij deze hondenrassen goed om het ‘hier komen’ goed aan te leren. Het is belangrijk dat ze hun impulsen kunnen controleren rondom wild dat in het water zit bijvoorbeeld.

Hondenrassen die voorkomen in rasgroep 8

Rasgroep 8 - Retrievers, spaniëls en waterhonden
Download mijn gratis ebook

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je met regelmaat gratis tips om te werken aan de relatie met je hond. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk je mijn privacyverklaring.

Download mijn gratis ebook

Als je dit gratis ebook downloadt, krijg je met regelmaat gratis tips om te werken aan de relatie met je hond. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk je mijn privacyverklaring.
Ebook Aniek Wendt