Dit zeggen anderen over de online training:

Wat mij het meeste aansprak was de rust en kalmte, en de uitgebreide uitleg voor de oefeningen. Ik heb een zeer gestreste en nerveuze puber. Je hebt hetzelfde ras en weet het karakter en hoe hier mee om te gaan. De online training is erg duidelijk en je kan het op je eigen tempo doen.
Mieneke de Vries
Het spreekt mij aan dat je opzoek gaat naar de achterliggende oorzaak van gedrag. Ik ervaar weinig problemen met mijn hond. Jouw training is een bevestiging van hoe ik zelf denk het beste mijn hond te begeleiden. Ik ben de online training gaan volgen omdat jouw aanpak herkende en het bij mij past. Ik was nieuwsgierig en wilde hier meer over te weten te komen. De online training bevat bruikbare informatie en goede tips vanuit een liefdevolle zienswijze.
Sacha de Vries
Aniek heeft een rustige, stapsgewijze en duidelijke benadering van “probleemgedrag” bij honden en hoe je er als baasje mee om kunt gaan. Vooral belangrijk is ook wat een verandering in je eigen gedrag teweeg brengt bij de hond. Uitvallen tegen andere honden. Onzeker gedrag van onze hond. Ik was op zoek naar uitdagingen voor onze hond waar ze lekker moe van kon worden.Je benadering; herkenbare video’s. Dat je met je eigen hond ook tegen gedragsproblemen bent aangelopen en dat je er dus echt iets aan kunt veranderen. Dat de cursus je stap voor stap meeneemt naar een nieuw / ander inzicht. Je kunt op je eigen tijd en wijze de training volgen. Rustig de stappen doorlopen en soms wat langer er over doen om iets uit te proberen bij je hond. Het is fijn te merken dat het ook echt helpt!! Leuk ook om een wandeling “ op te leuken” met allerlei uitdagingen voor je hond. Als je het eenmaal weet blijft het heel gemakkelijk uitvoerbaar. Het is ook fijn dat je hoort dat je niet de enige bent met gedrag van je hond dat je liever niet wil zien. Ik vind dat het goed doet! Het blijft fijn om filmpjes en mails te ontvangen. Het is fijn om de cursus wel altijd als naslagwerk te kunnen bewaren. Vaak lees ik het nog eens rustig door tijdens vakanties en ga ik weer dingen uitproberen. Ik ben blij dat ik je training heb gevolgd en heb er veel van geleerd.
Edith de Meijer
Wat mij het meeste aanspreekt is dat jouw werkwijze met name is gericht op het echt contact maken met mijn hond (een enthousiaste golden retriever van inmiddels een jaar oud :)). In de puppytrainingen heb ik wel een aantal 'trucjes' geleerd, maar niet hoe ik - vanuit rust - echt contact met hem maak. Sepp is een lieve, maar enorm enthousiaste hond. Waar ik met name tegenaan liep is dat hij erg uitbundig reageerde op bezoek en op andere honden en voorbijgangers. Dit uitte zich in eropaf rennen en opspringen. Op zulke momenten was hij voor mij niet meer bereikbaar en moeilijk te houden. Na wat zoeken op internet kwam ik jouw training tegen. Wat mij daarin aansprak was juist het vanuit rust contact maken met mijn hond. Ik wist inmiddels dat Sepp snel leert, maar dat hij het geleerde niet kon toepassen op momenten dat hij hoog in zijn energie zit. Ik begreep dat ik daar eerst aan moest gaan werken om verder te komen. Mijn ervaring is dat wat jij aanbiedt in je training heel waardevol is en volgens mij de basis voor een goede relatie met je hond. Dit is het stuk wat ik erg heb gemist in de puppytrainingen die ik heb gevolgd. Om deze reden zou ik jouw training zeker aanbevelen bij andere mensen die dit stuk ook hebben gemist. Wat voor mij heel leerzaam was is met name het 'psychologische' stuk in je training. Hieruit heb ik veel geleerd over hoe een goede relatie met mijn hond tot stand kan komen.
Maaike de Groot
De andere benadering om meer naar de hond te kijken. Ik doe mee omdat ik wilde leren dat mijn hond in alle situaties netjes mee kan lopen, Ik zocht een nog betere verbindin. Ik wilde leren zijn lichaamstaal te begrijpen. Ik vind het mooi dat je zo’n andere benadering hebt in het opvoeden van honden. Meer vanuit de hond als van uit wat ik denk. Ik raad deze cursus aan omdat er naar de hond gekeken wordt en goede tips om probleem gedrag om te buigen.
Elske de Lange
De respectvolle manier waarop je leert met je hond om te gaan. Maar ook verder kijken dan wat je ziet, zoeken naar de reden van het gedrag. Dit is onze eerste hond. We deden mee omdat we misten, ondanks een puppycursus, hoe we onze hond konden gaan begrijpen. Wat ons aansprak waren je leerzame, toegankelijke berichten op Instagram. Toen besloten we om de online training te volgen. In de training zelf hoorden en lazen we hele bruikbare adviezen. Omdat je verder kijkt dan alleen naar het gedrag. Ga vooral zo door!
Daphne Kuipers
De werkwijze is duidelijk en informatief. We deden mee aan de cursus omdat de hond niet te houden was als hij andere honden tegen kwam en nog komt. Ik kreeg deze tip, om de cursus te volgen, van mijn fokker. Het was een nuttige en leuke investering. Ik zou het aanbevelen omdat er veel goede tips tussen zitten en ook de gast sprekers waren waardevol.
Henk de Jonge
Duidelijk en stapsgewijs kregen wij meer inzicht, herkenden we en begrepen we het signalen en gedrag van onze hond Nozem. We konden hierdoor op een passende manier reageren. Verder vonden we de oefeningen heel zinvol. We deden mee omdat Nozem kon blaffen bij bezoek en soms zelfs een beetje happen. Daarnaast kon hij flink trekken bij het wandelen en uitvallen naar andere honden. We gingen de online training volgen omdat we herkenning in de nieuwsbrieven lazen die we ontvingen. Hierdoor kregen we vertrouwen in dat je ons kon helpen. Het heeft ons geholpen. Verder is het prettig om de training in je eigen tijd te volgen. De training zette ons aan het denken en gaf ons inzicht. Hierdoor kregen we meer begrip voor onze hond en wisten we beter wat te doen. We willen je bedanken. We hebben veel aan de training (gehad).
Hans Nievergeld
Wat mij aansprak is dat je de online training op het door jezelf gewenste tijdstip en in het door jou gewenste tempo kan volgen. Onze hond was onrustig en blafte veel. Aniek is laagdrempelig en gaat uit van een brede kennis over de oorzaken van hondengedrag. Ik zou de online training aanbevelen omdat je inhoudelijk leert over hoe een hond in elkaar steekt en hiermee leert omgaan. Daarnaast is de methode handig vanwege het kunnen kiezen van je eigen momenten.
Christel Andringa
De duidelijke uitleg, ook over achtergrond, sprak mij aan. Ik heb een gestresste hond niet wetende hoe ik hem moet helpen. De verteltrant sprak mij aan en een prettige stem om naar te luisteren. Het is duidelijk toe te passen.
Marianne Jaspers
Aniek laat zien dat je zelf moet gaan nadenken over: waarom doet jouw hond wat hij doet en waar komt dat vandaan. Als je dit weet kan je zelf al begrijpen hoe je jouw eigen gedrag kan veranderen t.o.v. jouw hond. Je begeleid hond en baas maar als baas moet je actief meedoen/meedenken. Mijn hond staat de hele dag aan. Geen seconde rust. Hierdoor is ze overactief en schiet van standje relax naar stress 10 in 1 seconden. (en ehhh ze trekt aan de riem). Jouw site is duidelijk, goed verzorgd en jouw foto's geven mij alles bij elkaar een goed gevoel. Niet alle mensen beveel ik jou aan. Het is wel belangrijk dat je open staat om jezelf eerst te kunnen/willen veranderen voor je met jouw hond aan de slag kan. Jij, Aniek, gaat jou niet voorkauwen hoe je het moet doen. Je doet dit samen (Aniek, hond en baas). Aniek legt goed uit vanuit het perspectief van de hond. Oog voor detail wanneer je wel/niet commando moet geven.
Paula Zondag
Alhoewel ik me er te weinig in terug vind als houder van een 100% buiten levende geliefde hond (grote tuin/+pony weide) (Alaskan Malamute) vind ik toch de combinatie van jouw kennis en de commentaren van alle ervaringen in de community een succesvolle combinatie.Alhoewel ik een beetje qua ervaringen op mijn honger bleef zitten denk ik toch dat dit een schitterende formule is. Proficiat. Toch heel wat opgestoken vooral van jouw tips. De voorgestelde methode alsook de mogelijkheid om de cursus te volgen op de momenten die qua tijdstip mij konden uitkomen. Alsook het altijd kunnen terug gaan naar de voorbije cursussen. Het constante gevoel dat er een persoonlijk contact is omtrent de connectie-problemen met je hond. Maar ook de methode, ondanks mijn "honger"-gevoel naar info over buiten levende honden.Voor de rest kan ik je alleen maar proficiat wensen met je project!! Heb er zoveel tips uit gehaald die de connectie met mijn hond zoveel verbeterd hebben. Weet je Aniek, toen onze tweede Malamute enkele maanden oud was zagen ikzelf en mijn naaste familie (vrouwtje, k + kk) het bij momenten niet meer zitten. Dankzij de vele tips van jou is het toch goed gekomen en hebben we nu een veel betere relatie met onze "Yukon". Waarvoor onze oprechte dank.
Marc Poot
Wat wij waardeerden was dat de informatie duidelijk was en was te interpreteren naar je eigen hond. Het gaf veel inzicht in het beleven van de wereld door de ogen van je hond. Grootste probleem was het benaderen van mensen die alleen liepen en dan reageerde onze hond met sterk blaffen wat agressief overkwam. Af en toe beet hij in kleding. Dit probleem is nog niet weg maar is wel wat verbeterd. Wij wonen in Noorwegen waardoor het geografisch lastig is om een hondencursus te volgen. Er zijn trainers maar de manier van werken moet je ook aanspreken en dat was niet zo. Via on line cursus konden wij leren wanneer het ons uitkwam en in onze eigen taal :-). Je kunt zelf moment bepalen wanneer je een les wilt volgen en de wijze waarop je les geeft.
Robert A. Vos
Je werkwijze is helder en herkenbaar! Ik doe mee omdat de aandacht voor mij was snel weg En teveel energie voor de baby. De cursus is goed omdat je het “probleem “ aanpakt bij het begin, waar het ontstaat ( en natuurlijk omdat je het goed brengt). Omdat je precies uitlegt waar het “ probleem” begint en dan vertelt welke dingen je dan kunt doen. Zeker! Blijf Annick volgen op insta of Facebook; heel veel tips om het gezellig te houden met je hond 😀.
Ellen Smit
Het inzicht in het gedrag van mijn hond en het feit dat jouw insteek vertrekt vanuit wat het beste is voor het dier. Het welbevinden als basis om dingen aangeleerd te krijgen vanuit een begrijpende, waar nodig milde interactie. Ik begreep het gedrag van mijn hond niet goed genoeg om adequaat bij te sturen. Jouw aanpak vanuit de verbinding met mijn huisdier. Ik denk nu veeleer vanuit de vertrouwensband met haar. Ik probeer haar gedrag te begrijpen en kijk te hebben op de emoties die aan de basis ervan liggen. Ik leg minder de klemtoon op wat zij ab-so-luut zou moeten kunnen en meer op werken mét haar vanuit een emotionele betrokkenheid. Unieke inkijk op basisgedrag van onze hond en de juiste interpretatie. Actief werken vanuit emoties van het dier (opwindingsniveau) . Stapsgewijs en vooral langzaamaan samen stapjes te zetten in een continu leertraject waarin het welbevinden zowel van de hond als van de begeleider aandacht krijgt. De afwezigheid van druk en dwang die in veel andere benaderingen prominent aanwezig zijn en die, bij mij en mijn hond, niet effectief en zelfs hoogst frustrerend werken.
Bart Schepens
Aniek, ik leer ontzettend veel van de online training, community en alle mails die je stuurt. Ik ben er hard mee aan het werk samen met Sam. Ik merk echt al vooruitgang en daar ben ik heel blij om. Het is namelijk bij de laatste drie visities niet uitgevallen. Ook de laatste wandelingen waren heel prettig!
Annelies
met Sam (Roemeense adoptiehond)
Het was dat Aniek al helemaal volgeboekt zat tot aan haar zwangerschapsverlof, anders hadden we één op één training aangevraagd, maar de onlinetraining is een perfecte oplossing om te leren ‘on the go’! Hoewel ik veel van de informatie liever al veel eerder had willen ontvangen, voordat we onze rescuedog Whisky (onze lieve hond) op Schiphol mochten ophalen. Want ik had wel eerder willen beseffen hoe ik bepaalde signalen kan herkennen, hoe ik dingen makkelijker kan aanleren dan afleren, hoe ik op een goede manier kan belonen en niet op de verkeerde momenten beloon. Whisky en ik hebben een prachtige band gekregen, en ik kan zeggen dat dit mede dankzij de onlinetraining van Aniek is. Mijn schoonouders, die jarenlang honden hebben gehad, zijn onder de indruk van hoeveel zij heeft geleerd (maar stiekum zeg ik dan dat vooral ik veel heb geleerd!) en wat voor lieve hond het is geworden. En ook mijn lievelingsvriendin vindt het bijzonder dat Whisky zo rustig is als ze lekker thuis bij mij op bezoek komt. Deze dingen waren voorheen wel anders. Door Aniek’s online lessen leerde ik vooral waarin ik zelf dingen fout aangaf of signalen die Whisky al heel lang aan mij gaf, maar die ik niet herkende. Wat een verademing om niet alleen tips en tricks te krijgen, maar ook rechtstreeks voorbeelden uit de praktijk en oefeningen die je praktisch kunt uitvoeren. Ik vond haar cursus mindblowing en kan het iedereen aanraden (dat doe ik dan ook steeds in mijn omgeving). Vooral de hondvriendelijke benadering, duidelijke uitleg, zeggen waar het op staat, beseffen dat iedere hond, maar ook zijn/haar begeleider anders is en jarenlange ervaring zijn daarbij speer- en pluspunten. Ga je binnenkort je hondengezin uitbreiden? Start vandaag dan nog met de onlinecursus!
Wendy van Amerongen