60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Flatcoated Retriever

Hondenrassen: Flatcoated Retriever
deel:

Wil je meer weten over een Flatcoated Retriever? Lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Flatcoated retriever

De Flatcoated retriever is een vrolijke, slimme hond die er graag op uittrekt met zijn baas. Op zoek naar een speelse gezinshond die lang pup blijft? Dan is de Flatcoated retriever wellicht iets voor jou!

Het uiterlijk

Deze hond heeft een prachtige zwarte of donkerbruine vacht die glad en glanzend is. Zowel de staart als de hals en benen beschikken over een langere vacht, waardoor deze hond velen doet denken aan de bekendere golden retriever, alleen dan in een ander kleurtje. Flatcoats hebben een schofthoogte die tussen de 55 en 61 centimeter ligt en kunnen, afhankelijk van hun bouw en grootte, tussen de 23 en 35 kilo wegen.

Hondenrassen: Flatcoated Retriever

Verzorging

Doordat de Flatcoated retriever over een halflange vacht beschikt, zul je één of twee keer per week tijd moeten vrijmaken om hem goed te borstelen. Daarnaast is ieder half jaar een bezoekje aan de hondentrimmer wenselijk om de lange vacht in de hals, staart, voeten en oren bij te werken.

Goede en gezonde voeding speelt ook een belangrijke rol bij het onderhouden van een goede vacht.

Hondenrassen: Flatcoated Retriever

De gezondheid

Mocht je overwegen een Flatcoated Retriever in huis te halen, is het goed om te bedenken dat deze honden gevoelig zijn voor een aantal erfelijke aandoeningen, waaronder enkele zeer ernstige. Flatcoated retrievers hebben een verhoogde kans op patella luxatie, goniodysplasie, dilaterende cardiomyopatie (een hartaandoening) en verschillende soorten tumoren. De levensverwachting van Flatcoats ligt rond de elf jaar.

Het karakter

Flatcoats zijn vrolijke, energieke, mensgerichte honden die het liefst de hele dag bij jou zijn. Over het algemeen houden ze van apporteren, zwemmen en lange wandelingen. Zorg ervoor dat je hond niet enkel voldoende beweging krijgt, maar dat ook zijn hersenen gestimuleerd worden door met hem te trainen. Als je niet voldoende met je hond onderneemt, kan hij thuis ongewenst gedrag gaan vertonen.

Mits goed opgevoed en verzorgd is de Flatcoated retriever een leuke hond voor een gezin met kinderen. Laat een hond echter nooit zonder toezicht bij je kids. Een waakhond is de Flatcoat niet. Hij kant misschien wel blaffen als iemand aan de deur staat.

Hondenrassen: Flatcoated Retriever

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?