60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Wanneer moet je beginnen met een puppycursus?

Wanneer moet je beginnen met een puppycursus?
Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Je hebt een puppy in huis, ontzettend leuk! Maar je wilt natuurlijk dat hij uitgroeit tot een stabiele en beleefde hond. Daarom is het belangrijk om je hond van jongs af goed te begeleiden.

Herken jij dit?

 • Heb jij een puppy en wil je weten vanaf wanneer je moet beginnen met de puppycursus?
 • Weet jij niet zo goed of je voor individuele puppycursus moet kiezen of juist in een groep?
 • Wil jij weten wat het nut is van een puppycursus?
 • Zou je willen ontdekken wat je allemaal kan leren, ontdekken en mag verwachten van je hond?
 • Of heb je andere motivaties?

Dan is dit artikel zeker wat voor jou. Misschien heb je een pup of wil je een puppy aanschaffen, hoe dan ook. Je bent geïnteresseerd en je wilt graag nog meer weten. Daar kan ik je bij helpen!

Wanneer moet je starten met een puppycursus?

Het beste is om vanaf de 8e week (dus in principe wanneer je de hond in huis hebt) te starten met de puppycursus. Simpelweg omdat je in deze eerste fase zoveel stabiliteit kunt creëren omdat de pup nog jong en onbevangen is. Juist in deze periode ben de bron van vertrouwen bij de pup, pas in latere fases gaat de hond op veel meer zijn omgeving nog meer ontdekken. Hoe fijn is het dan als je hond al een stabiele basis heeft liggen?

Wanneer je in de eerste periode je hond gaat trainen en socialiseren leer je hem op een leuke en positieve manier omgaan met situaties! Daarnaast kun je maar niet vroeg genoeg beginnen met belangrijke zaken zoals socialisatie, goede training en het begeleiden van het gedrag van je hond. Juist als een hond jong is kun je in spelen op zijn vertrouwen en vermogen om te willen leren. Maak daar gebruik van en voed je hond op tot een stabiele hond die fijn is voor jou, zichzelf en de samenleving.

Wanneer moet je beginnen met een puppycursus?

Wat is het nut van een puppycursus?

Een puppycursus gaat je een goede start geven voor de omgang met je hond. Wel is het belangrijk om een goede cursus op te zoeken. Daarnaast is het zo dat een puppycursus (en vervolgcursussen) geen garantie zijn voor een hond die goed luistert.

In principe is een goed getrainde hond een hond die goed luistert, maar een hond die goed kan leren en veel vaardigheden kent is niet per direct een fijne hond. Bij een puppycursus is het ook belangrijk dat men zich richt op andere zaken dan alleen maar de basis commando’s zoals zit en af.

Een commando die veel honden, bij de juiste begeleiding al snel onder de knie krijgen. Een hond heeft behoefte aan opvoeding, regels en grenzen, de juiste confrontaties met een positieve begeleiding en hij wil graag leren hoe dit allemaal kan doen vanuit rust. Iets wat bij veel hondenscholen ook achterwege gelaten wordt. Meld je dus niet zomaar aan bij een willekeurige hondenschool, maar ga je van te voren goed oriënteren.

Wanneer moet je beginnen met een puppycursus?

Op zoek naar een individuele puppycursus?

Dan kan ik je helpen! Ik ben een grote voorstander van individuele puppycursus omdat ik jou dan echt kan helpen. Wees maar niet bang! Ook dan ontmoet je hond veel andere honden, puppy’s en gaan we vooral aan de slag met de dagelijkse situaties, want uiteindelijk is dat waar je uiteindelijk mee om moet gaan. Ik kan je daar bij helpen! Neem gerust contact met mij op.

Waarom een puppycursus bij mij volgen?

 • Je leert werken vanuit rust
 • Je leert begrijpen wat jouw hond communiceert
 • Je zult al snel ontdekken wat jouw hond nodig heeft in welke situatie dan ook
 • Je leert op een positieve manier werken samen te werken met je hond en als een echt team te functioneren!
 • Je leert vooral begrijpen waarom honden doen wat ze doen
 • Je zult zoveel meer gaan leren dan alleen maar commando’s!
 • Je hond groeit op als een stabiele, vrolijke en fijne hond!

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?