60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Cane Corso

Hondenrassen: Cane Corso
deel:

Wil je meer weten over de Cane Corso? Lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

De Cane Corso

Wil je meer weten over de Cane Corso, een stoer, groot en niet alledaags hondenras en of deze viervoeter voor jou de geschikte match is? Lees hier meer over dit ras.

Herkomst Cane Corso

De Cane Corso is een Italiaans hondenras (cane = hond, corso komt van Cortos hetgeen binnenhofbescherming betekent) en stamt af van een Romeinse strijdhond. Vroeger was dit ras bedoeld om vee tegen veedieven en wolven te beschermen en het landgoed te bewaken.

Hoe ziet een Cane Corso eruit?

De Cane Corso is een middelgrote, forse, sterke en krachtige hond die toch elegant is. De hond is eerder lang dan hoog. De schofthoogte varieert van 60 tot 70 centimeter en in volwassen toestand heeft de Cane Corso een gewicht tussen de 40 en 50 kilogram. De hond heeft Molosserachtige (dogachtige) kenmerken.

Hondenrassen: Cane Corso

De oren zijn driehoekig, hangen en zijn hoog ingeplant. Zijn brede kop heeft een zwart of grijs masker. Het voorhoofd is gewelfd en heeft een zichtbare plooi middenvoor De Cane Corso heeft een grote, zwarte neus. De neusgaten zijn staan wijd open. De snuit is kort en de bovenlip is licht loshangend. De bovenkaak is breed, fors en gebogen.

De ogen zijn ovaal van vorm, licht uitpuilend, staan naar voren geplaatst en zijn middelgroot. De kleur van de iris is erg donker. De blik is hierdoor waaks en intelligent.

De hals is, net als de romp, sterk en gespierd. De voorhand is fors en groter dan de achterhand. De borstkas is goed ontwikkeld.

De vacht is glanzend, dicht en kortharig. De weinige ondervacht is licht van kleur.

Hondenrassen: Cane Corso

Welke kleur(en) heeft de Cane Corso?

De kleur van de vacht variëert van verschillende kleuren zwart, donkergrijs, loodgrijs, lichtgrijs en andere grijstonen tot donkerrood, lichtrood (formentino) gestreept en gestroomd. De kop heeft een zwart of grijs masker.

Wat is de levensverwachting van de Cane Corso?

De Cane Corso wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar, een mooie leeftijd voor een grote hond.

Waar moet je opletten als je een puppy aanschaft

Een puppy aanschaffen lijkt gemakkelijk in deze tijd. Je hoeft maar even rond te zoeken en je kunt ze vandaag nog ophalen. Echter zitten daar grote risico’s aan vast die zeer nadeling kunnen uitpakken op allerlei manieren. Denk dan aan: ziektes, gedragsproblemen, het steunen van broodfok en ga zo maar door.

Lees dit artikel om op de juiste manier een pup aan te schaffen:

>> waar moet je op letten als je een puppy aanschaft? <<

Wat zijn karaktereigenschappen van de Cane Corso?

De Cane Corso is een intelligente, sportieve en evenwichtige hond die zich aan zijn gezin hecht. Hij is alert, trouw en graag in de buurt van het baasje. Als puppy en jonge hond is hij nogal onstuimig. Dat gedrag verdwijnt na een jaar of drie wanneer de Cane Corso volwassen is. Training en socialisatie in de puppyperiode zijn cruciaal. Als hier op de juiste manier mee omgegaan wordt, is de Cane Corso een kameraad voor het leven!

Reuen kunnen naar andere honden overheersend zijn maar in het algemeen kan de Cane Corso goed met andere honden overweg. Hij is waaks van nature.Zorg voor voldoende beweging en uitdaging, zowel op mentaal als fysiek gebied.

Ook met kinderen kan de Cane Corso goed overweg maar houd bij kleine kinderen toch een oogje in het zeil vanwege zijn afmetingen en soms onstuimige gedrag.

Dit geldt uiteraard voor iedere hond. In de opvoeding ligt je basis.

De Cane Corso heeft een consequente baas nodig, die begrijpt wat hij communiceert en wat hij nodig heeft. Een duidelijke opvoeding met structuur.

Hondenrassen: Cane Corso

Is de Cane Corso wat voor jou?

Kortom ben je op zoek naar een Cane Corso dan haal je een stoere, karaktervolle kameraad voor het leven in huis. Dit ras is niet voor beginners geschikt en je moet bij de Cane Corso stevig in je schoenen staan.

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?