60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Mijn pup komt niet als ik hem roep

Mijn pup komt niet als ik hem roep
Picture of Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Komt jou pup niet als je hem roept? Het is heel belangrijk om dit gedrag van jongs af aan goed te begeleiden. Hier zal je later profijt van hebben. Wil jij weten hoe?

Herken jij dit?

  • Komt jou pup niet als je hem roept?
  • Luistert jouw puppy niet goed of onvoldoende naar zijn naam?
  • Vind je het vervelend als je pup niet komt wanneer je hem roept?
  • Wil je graag dat je hond luistert?
  • Zou je graag willen weten waarom je hond dit gedrag vertoont?

Het is heel belangrijk dat je hond komt wanneer je hem roept, simpelweg omdat dit nodig is sommige situaties. Komt jouw hond niet als je hem roept? Ik help je graag.

De naam van de puppy goed aanleren

Je kunt van je puppy niet zomaar verwachten dat hij zijn naam kent. Zomaar vertellen wat zijn naam is werkt niet, een puppy moet alles leren dus ook zijn naam.

De naam van je hond goed aanleren zorgt ervoor dat hij daarna gaat luisteren. Sommige honden hebben een verkeerde associatie met de naam omdat hij bijvoorbeeld op het verkeerde moment gebruikt is.

De naam van de puppy aanleren hoe doe je dat

Wat je kunt doen is voor de puppy neerhurken en hem met open armen en in volle verwachting naar je toe roepen. Op het moment dat de puppy bij is zeg je zijn naam.

De puppy heeft snel door dat hij naar jou toe moet komen al is het maar uit nieuwsgierigheid wanneer de puppy bij je geef je hem een snoepje. Als je dit geregeld herhaald zal de pup in een paar dagen zijn naam goed herkennen en dan associeert hij namelijk de klanken van met een hele leuke gebeurtenis.

Je puppy bij jou laten komen wanneer hij losloopt

Wanneer je puppy losloopt is het heel belangrijk dat je de hond aanleert om op het juiste moment bij jou te komen. Het commando ‘hier’ is een van de belangrijkste commando’s die een hond moet kennen. Het commando ‘hier’ kun je je hond aanleren op het moment dat je met hem buiten loopt. Op het moment dat de pup in jouw richting komt zeg je zijn naam of het commando ‘hier’ en geef je hem een koekje.

Dit commando versterk je door dit met regelmaat op te pakken. Het kan je helpen als je dit eerst in een prikkelarme omgeving gaat oefenen om vervolgens op te bouwen tot een prikkelrijke omgeving.  Het is logisch dat je pup sneller is afgeleid bij meer prikkels. Het is wel belangrijk dat je hond dit ook in prikkelrijke omgeving kan uitvoeren. Want juist dan heb je dit commando nodig. Wanneer je je hond een koekje geeft is het belangrijk dat je wacht tot hij rustig voor je zit. Op dat moment beloon je namelijk niet alleen het ‘trucje’, maar ook zijn rustige gemoedstoestand.

Mijn pup komt niet als ik hem roep

Waarom moet je het commando ‘hier’ of de naam van je hond goed aanleren

Voor de hond maakt het niet uit of hij Bobby heet of Victor. Het is wel belangrijk om de naam goed aan te leren. Wanneer je de naam goed aanleert zul je zien dat je daar later ook profijt van hebben als je je hond roept.

Je kunt je wel voorstellen dat timing heel erg belangrijk. Wanneer je hond met zijn neus in een graspolletje zit of al bij de andere hond is bijvoorbeeld, is het logisch dat je hond niet komt. In feite ben jij dan te laat met je begeleiding.

Kies voor een duidelijke, herkenbare en korte naam.

Een naam die niet teveel lijkt op een commando . Zoals kit en zit. We gebruiken een hondennaam heel vaak en dan is het handig dat de naam kort en krachtig is. Maximaal twee lettergrepen bijvoorbeeld.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Lukt het jou niet om het commando hieraan te leren afluistert je puppy niet? Dan help ik je graag! Als honden en puppycoach begeleid ik zowel de mensen als de hond om op de juiste manier en als een echt team samen te werken. Kun je wel wat hulp gebruiken dan help ik je graag neem gerust contact met mij op.

Gerelateerde informatie

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?