Mijn hond pakt zijn rust niet

Gisteren was ik bij een klant die vertelde dat hun hond nooit eens zijn rust pakte.

“Nou ja, behalve dan als hij aan het einde van de dag moe is, dan stopt-ie wel”.

Herken jij dat ook?

Er zijn veel mensen die dit herkennen in hun hond. We gaan er altijd maar vanuit dat een hond deze vaardigheid uit zichzelf moet toepassen, maar vaak genoeg is dat niet het geval. Er zijn (veel) honden die het nodig hebben dat jij ze hier bij helpt, dat jij ze vertelt wat de bedoeling is. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen en waardoor deze onrust ontstaat.

Ebook hondengedrag

Werken vanuit rust

“Wist jij dat rust, kalmte en beheersing gedragsproblemen in veel gevallen voor meer dan de helft kunnen oplossen of zelfs helemaal?”

Dit schreef Ria er over na het meedoen aan de online training.

Het maakt niet uit of je hond nu nog jong is (puppy) of al volwassen. Als jij ze niet vertelt en helpt om deze rust te vinden is het logisch dat ze dit niet uit zichzelf pakken. Sommige honden smeken om rust en daaruit ontstaan gedragsproblemen. We (her)kennen vaak zoveel signalen niet. Het gaat hier dus niet om dat jij bepaald wat nodig is, maar gaat samenwerken met je hond!  We noemen deze onrust al snel overprikkeling of onderprikkeling. Maar de vraag is of dat altijd terecht is. Op de eerste plaats is het vaak te kort door de bocht. Want wat betekent dat dan? En zou dit betekenen dat dit voor iedere hond zo is?

Opgewonden gemoedstoestand

Een opgewonden gemoedstoestand en gebrek aan rust (letterlijk: rust in het koppie van je hond) zorgen voor gedragsproblemen. Hoe meer je leert te werken vanuit rust, hoe ontspannender jouw hond kan zijn, hoe beheerster hij kan reageren en hoe fijner de relatie onderling nog kan worden.

Veel honden worden vervolgens nog meer getraind en krijgen nog meer vaardigheden aangeleerd. We maaien letterlijk het gras voor de voeten van onze hond weg. Waar is het zelfdenkende, rustige vermogen van de hond en waarom zouden we daar niet (meer) op inspelen? Iedere hond kan dit! Ook al is de één ‘drukker’ dan de ander.

Wist je dat impulscontrole een van de manieren kan zijn om je hond te helpen rust te vinden? Impulscontrole betekent niets meer dan het woord doet vermoeden. Helaas kennen we dit veelal niet en is er een gebrek aan beheersing in het algemeen. Wil jij dit leren?

Specifieke situaties

Er kunnen natuurlijk ook specifieke situaties zijn waarin jouw hond zijn rust niet pakt. Voorbeelden zijn:

In mijn online training leer je hier nog meer over…

Wist je dat ik in de online training jou ga leren hoe je onrust kunt verminderen en dus gedragsproblemen zelf kunt begeleiden en voorkomen?

Wat krijg je:

 • 3 online sessies van ruim 60 minuten
 • Toegang tot een besloten community (voor al je vragen)
 • Ebook over impulscontrole
 • Nog meer ebooks
 • Spraakmemo’s (zodat ik je nog meer kan uitleggen)
 • Concrete oefeningen die je zelf kunt uitvoeren
 • Toegang tot een 12-daagse challenge
 • + te gekke bonussen

>> alle informatie vind je hier <<

Doe je ook mee?

Heb je dit al gelezen?

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als coach voor mens en hond begeleid zowel de mens als de hond. Hoe je het ook wendt of keert kom je altijd uit op samenwerking. Daar ga je het verschil maken. Niet enkel jij, niet alleen je hond. Jullie samen. Ik beantwoord graag de vraag achter de vraag. Geen symptoombestrijding maar kijken naar wat er echt speelt.

Diensten

Over de schrijver
Als hondencoach richt ik mij op jou en je hond. Ik werk vanuit verbinding en samenwerking met je hond. Wanneer je je hond beter gaat begrijpen in zijn behoeften gaat voorzien, zul je al snel zien dat de hulpvragen die je hebt een andere lading en wending krijgen. Bewustwording is dan ook de eerste stap. Begrijpen waarom. Je leert bij mij geen trucjes, maar we gaan direct de diepte in om je hond te helpen. Neem gerust contact met me op 😌.
Reactie plaatsen

Gratis ebook

Voorkom problemen door de juiste keuzes te maken

Zelf aan de slag met de gedragsproblemen van je hond

 • Concrete praktijkvoorbeelden en tips
 • Ontdek de waarneming van de wereld van je hond
 • 66 pagina's veel leesplezier!
 • Inclusief gratis spelletjes!