Rasgroep 1 – Herdershonden en veedrijvers

Rasgroep 1 - Herdershonden en veedrijvers
DEEL

Er zijn tien verschillende rasgroepen. In deze eerste groep worden de herdershonden en veedrijvers onderverdeeld.

Rasgroep 1 – Herdershonden en veedrijvers

In deze groep vind je de herdershonden en veedrijvers. Je kunt dit onderverdelen in 3 groepen:

  1.  Honden die de kudde bewaakten bijvoorbeeld tegen wolven (Kuvasz)
  2. Honden die het vee op drijven (Border Collie)
  3. Honden die de kudde hoeden (Mechelse herder)

Hondenrassen die voorkomen in rasgroep 1

Rasgroep 1 - Herdershonden en veedrijvers

Oorsprong van deze honden

Deze honden zijn dus van oorsprong gefokt om samen te werken met de herder. Ze zijn erg op hun baas gericht en hechten zich sterk aan hun eigen gezin. Ze zijn snel in hun reactie en kunnen zelfs wat nerveus reageren.

Ze zijn gefokt om te hoeden, drijven en te bewaken. Hier moet je rekening mee houden wanneer je een hond uit deze rasgroep in huis neemt of hebt. Het zijn vaak geen allermansvrienden. Dat kan zich bijvoorbeeld vertalen in gedrag zoals ‘waaksheid’ of blaffen tegen onbekende personen (binnen en buitenshuis).

Oorspronkelijk hebben deze rassen elke dag een taak. Hier moet je rekening mee houden. Deze honden hebben absoluut behoefte aan voldoende mentale en fysiek uitdaging om zich goed te voelen.

Download mijn gratis ebook

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je met regelmaat gratis tips om te werken aan de relatie met je hond. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk je mijn privacyverklaring.

Download mijn gratis ebook

Als je dit gratis ebook downloadt, krijg je met regelmaat gratis tips om te werken aan de relatie met je hond. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk je mijn privacyverklaring.
Ebook Aniek Wendt