Page content

Border Collie

Border Collie

De Border Collie is een fantastische herdershond met een enorme wil om voor je te werken.

Wil je meer weten over de Border Collie?

Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Border Collie?
Wil je een hond die voor jou wil werken?
Opzoek naar een hond die actief is?
Zoek je meer verdieping in het ras de Border Collie?
Opzoek naar een trouwe metgezel?
Wil je weten of de Border Collie past bij jouw karakter?

Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

Waar komt de Border Collie vandaan?

De Border Collie komt uit de grensgebied tussen Noord-Engeland en Schotland dat de ‘de Border’ wordt genoemd. De Border Collie is een slimme en actieve hond. De Border Collie is een populair ras maar vergeet niet dat dit ras niet voor iedereen geschikt is. Zijn gevoelige karakter in combinatie met de drang om veel te bewegen kan tot gedragsproblemen leiden als dit niet in goede banen geleid wordt.

hondenrassen border collie

Rasinformatie

Schouderhoogte: 53 cm
Gewicht: 14-22 kg
Vachtkleuren: Allerlei kleuren, maar het wit mag niet overheersen

Wist je dat de Border Collie al tijden als de beste herdershond ter wereld wordt beschouwd?

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Schapendrijver

Dit ras is oorspronkelijk gefokt om schapen te drijven en ook nu nog is de Border Collie op de eerste plaats een echte werkhond.

“Eye”

Typerend aan de Border Collie is het met een laaghangende kop naar het vee staren. Dit fixeren wordt “eye” genoemd wat inhoud dat de hond de schapen met zijn ogen kan dwingen voor hem aan de kant te gaan.

Wist je dat de Border Collie weinig, gemiddeld of veel “eye” kunnen bezitten? Het geen genetisch is vastgelegd.

Fysiek en mentale uitdaging

De Border Collie is dus een actieve hond met een grote dosis “will to please”, wat betekend dat hij graag voor je wil werken. Dit houd dan ook in dat je deze hond fysiek en mentaal moet uitdagen. Deze hond is een uitstekende sportman en leent zich goed voor sporten zoals behendigsheidsport, flyball, doggy dance en nog veel meer andere sporten.

Opvoeding

Ondanks dat deze hond goed te trainen is en graag voor je wil werken, moet je niet vergeten dat deze hond niet vanzelf gehoorzaam raakt. Een consequente opvoeding is dan ook belangrijk. Het is belangrijk dat je begrijpt waar zijn instinctieve driften vandaan komen en je zijn energie in de goede banen kan leiden.

Karaktereigenschappen van de Border Collie:

Vriendelijk
Actief
Gehoorzaam
Alert
Intelligent
Enthousiast
Achtervolgingsdrift
Gevoelig
Vrolijk

Past een Border Collie bij jou?


Beweging


Dit is een hond die zowel mentaal als fysiek voldoende en de juiste prikkels nodig heeft. De Border Collie neemt geen genoegen met alleen blokje om. Dit kan zelfs leiden tot gedragsproblemen.

Wist je dat bewegen één van de eerste levensbehoeftes is van de hond?

Deze hond leent zich goed voor sporten zoals, flyball, agility, doggydance enzovoort.


Kinderen


Of honden wel of niet bij kinderen kunnen staat en valt ook zeker met de (juiste) opvoeding. Toch moet je bij de Border Collie rekening houden met zijn instinct om te gaan drijven. De hond kan de neiging hebben om bij hen te gaan drijven, zeker als deze aanleg niet in andere activiteiten kwijt kan.


Opvoeding


Deze hond heeft baat bij een consequente opvoeding. Deze hond wil graag werken voor zijn baasje en is makkelijk te trainen.


Actief, vrolijk, intelligent zijn onder andere kenmerken van de Border Collie. In combinatie met o.a. veel beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Wil je een hond die bij jou past?

Ik help je graag verder

 

    Comment Section

    0 reacties op “Border Collie

    Plaats een reactie


    *