Australian Shepherd of Australische Herder

Australian Shepherd of Australische Herder

De Australian Shepherd wordt ook wel Aussie genoemd. Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Australian Shepherd? Wil je een hond waar je mee kunt werken? Opzoek naar een hond voor in het gezin? Zoek je meer verdieping in het ras Australian Shepherd? Opzoek naar een energieke hond? Wil je weten of de 'Aussie' past bij jouw karakter? Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.De Australian Shepherd is een term die, uiteraard, staat voor Australische Herder. Toch gebruiken we vaak de Engelse vertaling.Al doet de naam vermoeden dat deze hond uit Australië komt, is dat niet het geval. Het ras is afkomstig uit Amerika. aussie Schouderhoogte: 45-58 cm Gewicht: 16-32 kg Vachtkleuren: Blue Merle, zwart, rood-merle, rood al of niet met wit en tan. Wist je dat de Australische Herder in feite een modern Amerikaans gefokt ras?
Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!
Een sterk instinct en een heleboel energie, dat zijn kenmerken van de Australian Shepherd. Deze hond heeft het nodig om voortduren duitgedaagd te worden. Deze hond moet actief gehouden worden en houdt niet van alleen maar een blokje om. Wanneer je te weinig beweging geeft kan je hond op zoek gaan naar andere 'klusjes' of ander 'ongewenst' gedrag vertonen.Deze hond is van oorsprong een echte veehoeder. Vanwege hun vele kwaliteiten kun je deze hond inzetten op vele gebieden. Ze worden ingezet als geleidehond, hulphond en therapie hond. Maar ze lenen zich ook goed als reddingshond om slachtsoffers te zoeken, te helpen en te redden!Deze hond wint nog steeds populariteit! En eigenlijk ook niet zo gek. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ze hebben ook nog eens een fantastisch karakter. (Uiteraard staat en valt dit altijd met de opvoeding)De mooie blauwe ogen van een Australian Shepherd zijn opvallend en beeldschoon.Hoewel er honden zijn met beeldschone blauwe ogen, is dat niet altijd het geval.Zo heb je ook honden met bruine, grijze of zelfs 'gespikkelde' ogen. Dit ras kan zelfs ongelijke ogen hebben. Dat wil zeggen dat beide ogen een aparte kleur hebben. Wist je dater vroeger zelfs volkeren waren die deze hond als heilig zagen? En ze vanwege deze ogen zoveel mogelijk ontweken? Evenwichtig Trouw Oplettend Levendig Beweeglijk Intelligent Licht gebouwd Veel uithoudingsvermogen (!)

Veel uithoudingsvermogen

Al zijn ze nog zo mooi! Deze hond is niet geschikt voor jou als je alleen een blokje om wilt lopen met je hond. Deze hond heeft meer uitdaging en beweging nodig. Wanneer je dit niet doet kan zich dit uiten in bijv. ongewenst gedrag!

Waaks

Ze zijn onder andere gefokt om het erf te bewaken, dit natuurlijke instinct zit er nog steeds in. Daarom kunnen ze een sterke drang hebben om te bewaken. (de uiting hiervan, zal altijd gepaard zijn met de opvoeding)

Opvoeding

De 'Aussie' is gemakkelijk te trainen. Ze zijn intelligent en willen graag werken voor hun baas. Een consequente opvoeding zal ervoor zorgen dat jij een maatje voor het leven hebt!

Gereserveerd

Een Australian Shepherd kan in het begin iets gereserveerd zijn, maar hij is maar zelden schuw of agressief.
De Australian Shepherd is energiek, vrolijk en ze zien er ook nog eens prachtig uit! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Ik help je graag verder

Reactie plaatsen