Page content

Tervuerense Herder

Tervuerense Herder

Er zijn vier variëteiten van de Belgische Herder. De Tervuerense herder is daar 1 van.

Wil je meer weten over de Tervuerense Herder?

Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Tervuerense Herder?
Wil je weten wat een Belgische Herder is?
Zoek je meer verdieping in het ras de Tervuerense Herder?
Wil je weten of de Tervuerense Herder past bij jouw karakter?

Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

De Tervuerense Herder

De Tervuerense Herder is één van de vier Belgische Herder. De Belgische herder kent vier variëteiten: de Mechelse Herder, Laekense Herder, Groenendaeler en de Tervuerense Herder. De Tervuerense herder staat bekend om zijn intelligentie, ze willen graag leren en zijn makkelijk te trainen.

Waar komt de Tervuerense herder vandaan?

De Tervuerense Herder komt uit België en is vernoemd naar de gemeente Tervuren bij Brussel.

Tervuerense Herder

Rasinformatie

Schouderhoogte: 56-66 cm
Gewicht: 20-30 kg
Vachtkleuren: Vaalrood met zwarte punten, liefst met zwart masker.

Wist je datde Tervuerense herder, 1 van de 4 Belgische herders is?

De Tervuerense Herder als schapenhoeder

Oorspronkelijk is de Tervuerense herder gefokt om de boeren te helpen. Ze moesten over het vee hoeden en het erf bewaken. Het karakter van de Tervuerense Herder paste goed bij de gevoelige en nerveuze aard van de schapen die ze moesten hoeden.

Veel Energie

De Tervuerense herder is een enthousiaste, elegante en werklustige hond met veel energie. Deze hond kan een echte gezinshond zijn mits ze hier meer zijn gesocialiseerd.

Sporten met je hond

De Tervuerense Herder houdt niet echt van stil zitten en los van het vele wandelen, fietsen etc. Houdt hij van sporten. De ‘sporten’ die je met deze hond kunt uitvoeren zijn: Flyball, Gedrag & Gehoorzaamheid, Behendigheid, Schapen drijven, Speuren, Reddingshond, IPO, etc.

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Karaktereigenschappen van de Tervuerense Herder

Waaks
Intelligent
Loyaal
Alert
Energiek
Gevoelig
Leergierig
Attent
Baasgericht

Nerveusiteit

Het is geen gegeven, maar wel handig om rekening mee te houden. De Tervuerense Herder kan in verhouding met andere herders wat zenuwachtiger zijn. Wat maakt dat dit misschien niet of juist wel bij jouw karakter past. Het is heel belangrijk om deze honden goed te begeleiden, zodat ze niet aan hun lot overgelaten worden, want dat maakt dat ze nog gestresster en zenuwachtiger overkomen.

Past een Tervuerense Herder bij jou?


Stilzitten


Deze hond neemt geen genoegen met een blokje om. Zorg voor voldoende beweging, zodat de hond niet gefrustreerd raakt. Dit is uiteindelijk ook fijn voor de baas! Denk aan fietsen, lange wandelingen, skaten etc.


Werk hond


Als je op zoek bent naar een actieve hond, dan is de Tervuerenaar geschikt voor jou! Deze hond houdt van bewegen en je kunt van alles met hem ondernemen.


Opvoeding


De Tervuerense Herder is een gevoelige hond. Ze zijn erg intelligent en makkelijk te trainen. Een consequente opvoeding is belangrijk.


Gereserveerd


De Tervuerense Herder kan wat gereserveerd zijn ten opzichte van vreemden. Ze zijn erg op hun baas gericht. Echter wanneer het ‘ijs gebroken’ is, is het ook voor vreemden een vriendelijke hond.


De Tervuerense Herder is een vrolijke, bewegelijke en vriendelijke hond! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Wil je een hond die bij jou past?

Ik help je graag verder

 

    Comment Section

    0 reacties op “Tervuerense Herder

    Plaats een reactie


    *