Bouvier Des Flandres

Bouvier des Flandres

Wil je meer weten over een Bouvier des Flandres ? Lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Neem contact opDe Bouvier (zo wordt dit hondenras vaak afgekort) staat ook wel bekend als Vlaamse koehond en is afkomst uit Vlaanderen.

Ebook hondengedrag
De Bouvier werd als trek- en karhond maar ook als veedrijver op de boerderijen gebruikt. Na de modernisatie van de landbouw werd deze bouviersoort een gewone waakhond.

In de tweede wereldoorlog werd dit ras als koerierhond ingezet. Na de oorlog waren er nog maar enkele exemplaren in leven. Gelukkig is het ras gered kunnen worden. Momenteel wordt de Bouvier des Flandres als politie- en waakhond ingezet maar is het ook een veelzijdige gezelschapshond.

Hondenrassen Bouvier Des Flandres
De Bouvier des Flandres heeft een kort en gedrongen lichaam en een krachtig voorkomen. De lichaamslengte komt ongeveer overeen met de schofthoogte.

De schofthoogte varieert bij reuen van 62 tot 68 centimeter en bij teefjes van 59 tot 65 centimeter. Verder is het een zwaar behaarde hond met een opvallende snor en een ruige, goed gevulde baard die het ras grimmig doet overkomen.

De bovenvacht is lang, stug en ruig terwijl de onderwol dicht en zacht is. Een Bouvier des Flandres moet minstens drie tot vier keer per jaar naar de trimsalon om de vacht te onderhouden. De vachtkleur varieert van vaal zwart tot grijs, charbonnée of gestroomd.

Vlaamse KoehondLaten we op de eerste plaats niet vergeten waar de Bouvier voor gefokt is. Het is een hond met een karakter. Ze kunnen rustig en kalm zijn. Ze zijn intelligent en onbevreesd. Eigenschappen die nodig waren om het werk uit te kunnen voeren wat ze van origine deden. Ze zijn goedaardig en verantwoordelijk. Mits er een juiste opvoeding gegeven is (dat geldt altijd).

Je kunt dit onder de juiste omstandigheden wel een evenwichte hond noemen. Al die eigenschappen maakt deze hond zeker een goede huishond. Maar vergis je niet in de grote en de koppigheid. Ze zijn leergierig, dat is het voordeel. Maar een consequente en duidelijke opvoeding is erg belangrijk.

Hondenrassen Bouvier Des Flandres
Een Bouvier des Flandres wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud.
Ben je op zoek naar een Bouvier des Flandres en ben jij een consequent baasje? Dan haal je een intelligente hond in huis die prima met kleine kinderen overweg kan. Houdt wel rekening met het onderhoud van de vacht. Ook moet je bereid zijn dagelijks lange wandelingen met deze actieve hond te maken.

Schaf je hond altijd bij een erkende fokker aan.

>> Waar moet ik opletten als ik een puppy wil aanschaffen?

Bouvier Des Flandres

Deze hond valt onder rasgroep 1,  herdershonden en veedrijvers.

> Klik hier voor meer informatie over de herdershonden en veedrijvers in het algemeen.

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Neem contact op