60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Moet ik een bench kopen voor mijn puppy?

Moet ik een bench kopen voor mijn puppy?
Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Moet je nou wel of geen bench kopen als je een puppy in huis neemt? De meningen lopen nogal uiteen en nog maar al te vaak vinden mensen een bench zielig voor de hond. Maar is dit terecht?

Herken jij dit?

 • Twijfel jij of je wel of geen bench voor je puppy moet kopen?
 • Wil jij graag weten wat de voor en/of nadelen van een bench zijn?
 • Vind jij een bench zielig?
 • Wil jij weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bench?
 • Of loop je rond met andere vragen?

In dit artikel vind je nog meer informatie over de bench en het gebruik daarvan. Kun jij wel wat hulp gebruiken of zou je graag een goede start willen maken met je pup? Daar kan ik je bij helpen!

Moet ik een bench aanschaffen voor mijn puppy?

Je hebt een puppy in huis of misschien ga je een puppy aanschaffen en je vraagt je af wat je allemaal moet kopen. Een bench is een van die aanschaffen die je gaat doen wanneer je een puppy in huis neemt.

De bench is niet alleen een handig hulpmiddel het is ook een effectief hulpmiddel. Naast dat het een hulpmiddel is is het ook vooral belangrijk om je te realiseren waarom je je hond in een bench zou stoppen en op welke manier je een hond hiermee helpt.

Waarom moet een puppy in de bench?

Een bench is niet een hulpmiddel waar je even je hond in kan opbergen als het je teveel wordt of als er probleem gedrag ontstaat. Nee! De bench is een hulpmiddel en zoals het woord hulpmiddel al doet vermoeden zet je dit dus in ter hulp van. Een puppy is nog druk bezig met ontwikkelen, hij moet van alles leren en komt net kijken in de grote ‘boze’ wereld. Een bench is een heerlijke plek om prikkels te verwerken.

Maar naast dat is het ook een hele goed plek om tot rust te komen, de zindelijkheidstraining te bevorderen en de pup aan te leren dat hij een vaste en veilige plek heeft. Wanneer je een bench gebruikt zul je al snel merken dat je veel gedrag ten positieve kunt bevorderen, denk daarbij aan:

 • Zindelijkheidstraining
 • Prikkelverwerking
 • Impulscontrole
 • Rust
 • Alleen thuis laten (of in een andere ruimte)
 • Etc

Welke bench moet ik kopen voor mijn puppy?

Er zijn veel verschillende soorten en maten benches. Het belangrijkste is om een bench te kopen die goed op maat is voor jouw toekomstige hond. Alleen is het met puppy’s wel zo dat een te grote bench (nu nog) te indrukwekkend kan zijn.

Wanneer een bench te indrukwekkend is kunnen er ongelukjes ontstaan en kan je pup zich als nog niet helemaal veilig voelen. In dat geval kun je er voor kiezen om iets in de bench te zetten wat er voor zorgt dat de grote bench wordt op gesplitst in twee delen. Dit zorg ervoor dat de bench kleiner wordt. Je kunt er ook voor kiezen om voor de puppyfase een kleinere bench te kopen of te lenen. Op deze manier creëer je de meest ideale veilige plek voor je nieuwe gezinslid.

Hoe lang moet je een bench gebruiken?

Het is lastig te zeggen wanneer jouw hond weer uit de bench kan. Een bench is hoe dan ook een veilige plek voor honden, zelfs volwassen vinden het in de meeste gevallen nog een heerlijke plek. Sommige honden vinden het heerlijk om er als kleine pup in te gaan, maar na een halfjaartje liggen ze liever op hun kleed, rustig te slapen. Dit verschilt dus per hond. Houd rekening met minimaal een half jaar/jaar.

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?