60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Laekense herder

Hondenrassen: Laekense herder
deel:

Wil je meer weten over een Laekense herder, lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Een Laekense herder       

Een Laekense herder behoort tot de Belgische herders. De naam van de hond komt van de Brusselse deelgemeente Laken. Het is een ras dat niet al teveel gezien wordt. Toch zijn het erg leuke honden om in huis te hebben. Ze zijn erg beschermend, intelligent en rustig binnenshuis. Dat ze wat minder populair zijn, heeft waarschijnlijk te maken met hun ruwharige vacht. Niet iedereen vindt dit mooi bij een hond. 

Hoe ziet een Laekense herder eruit?

Een Laekense herder is de enige Belgische herder met een ruwharige vacht. Deze soort vacht geeft hem een enigszins wilde uitstraling. De lange snuit en kop van de hond zijn wel direct te herkennen als herder. De vacht is meestal rossig, maar de kop en borst zijn vaak wat meer blauw-grijs. De oren worden altijd rechtop gedragen en hebben aan de buitenkant vaak een wat donkerdere kleur. Het is verstandig om de ruwharige vacht van de hond tweemaal per jaar te trimmen. Daarnaast kun je de vacht regelmatig met een grove kam of borstel verzorgen.

Hondenrassen: Laekense herder

Wat is de levensverwachting van de Laekense herder?

Als je een Laekense herder in huis haalt, heb je de komende jaren een loyale hond aan je zijde. Dit type herders wordt gemiddeld tussen de 12 en 14 jaar oud. Het is een hond die veel waarde hecht aan de familieband en erg beschermend kan zijn.

Wat zijn karaktereigenschappen van de Laekense herder?

Laekense herders zijn typische herders. Het zijn echte gezinshonden en ze bemoeien zich graag met alles wat er in huis gebeurt. Laekense herders zijn iets rustiger dan de andere typen Belgische herders. Daardoor zijn ze iets geschikter voor in een druk huishouden. Je zult een Laekense herder wel goed moeten socialiseren en voldoende beweging moeten bieden. Als je dit kan, zul je een erg fijne huisgenoot aan de hond hebben. De honden zijn erg goed trainbaar en met een zachte, maar consequente opvoeding kun je veel bereiken.

Hondenrassen: Laekense herder

Een unieke gezinshond

Met een Laekense herder haal je dus een slimme gezinshond met een uniek uiterlijk in huis. Het is de perfecte hond voor een wat drukker huishouden. Laekense herders kunnen erg beschermend zijn over zijn roedel en maken graag deel uit van alles wat er in huis gebeurt. Een fijne metgezel voor de komende jaren.

Past een Laekense Herder bij mij?

Als de opvoeding is geslaagd, zal je veel plezier beleven aan je trouwe viervoeter. Ga echter wel bij jezelf na of je de Laekense herder voldoende lichaamsbeweging kan bieden en het geen probleem vindt om de vacht van je hond met veel regelmaat te verzorgen. Kosten voor een trimmer zouden er dus ook bij kunnen komen. Zijn deze punten voor jou geen probleem? Dan is een Laekense Herder wellicht dé hond die bij jou past!             

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?