Weet een hond dat je zwanger bent?

Weet een hond dat je zwanger bent?
Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Weet jouw hond of jij zwanger bent? Of ben je nieuwsgierig of jouw hond dit van andere mensen weet?

Herken jij dit?

  • Ben jij nieuwsgierig of jouw hond of andere honden kunnen weten dat je zwanger bent?
  • Ben jij zwanger en wil je weten wat je hond hier van waarneemt?
  • Wil jij graag meer weten over hoe jouw hond jouw zwangerschap ervaart?

Weet een hond dat je zwanger bent?

Ja! Honden weten wel degelijk of jij wel of niet zwanger bent. In de meeste gevallen vaak nog eerder dan jij dit zelf weet. Honden hebben ontzettende scherpe zintuigen en nemen op die manier waar. Naast de zintuigelijke waarneming van honden voelen honden ook nog heel sterk hoe mensen zich voelen. Zeker in relatie met hun eigen baasjes.

Vergis je dus niet, jouw hond weet heel goed dat je zwanger bent. Of hij daar nou wel of niet reageert. Een hond heeft natuurlijk niet met die bewoording door wat er aan de hand is, maar dat er iets is veranderd, dat neemt hij zeker waar.

Weet een hond dat je zwanger bent?

Hoe weten honden dat jij zwanger bent?

Op de eerste plaats kunnen honden ontzettend goed ruiken. Jouw lichaam veranderd en op de eerste plaats vooral hormonaal. Je lichaamsgeur zal veranderen en je hond zal deze dingen waarnemen. Naast deze veranderingen is het ook nog zodat jouw hond de lichamelijke veranderingen zal waarnemen. Op een gegeven moment zal je met een buikje rondlopen.

Je handelingen zullen na een tijdje ook veranderen, je zult misschien wat vaker rust nemen, anders bewegen en ga zo maar door. Jouw hond ontgaat niets, hij neemt heel scherp waar. En deze waarneming moeten we vooral niet onderschatten.

Zie ook: Hoe reageert een hond op de zwangerschap?

Is het goed dat honden weten dat je zwanger bent?

Op de eerste plaats kun je er niet onderuit, want je hond weet het nou eenmaal. Het is wel belangrijk om je bewust te zijn dat deze verandering ook een (grote) invloed op jouw hond kan hebben. Zowel ten positieve als ten negatieve.

Omdat er veranderingen zijn is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Misschien heb je zelf vragen of wil je graag je hond goed voorbereiden. In beide gevallen heb je nog mooi de tijd om samen aan de slag te gaan.

Lees ook: is een hond jaloers op je baby?

Lees ook:

Doe de gratis STRESS test
Ontdek in 1 minuut hoe stress het gedrag van jouw hond beïnvloedt.

Doe de gratis STRESS test

Ontdek in 1 minuut hoe stress het gedrag van je hond beïnvloedt.