arrow_drop_up arrow_drop_down

Weet een hond dat je zwanger bent?

Weet jouw hond of jij zwanger bent? Of ben je nieuwsgierig of jouw hond dit van andere mensen weet?

Herken jij dit?

  • Ben jij nieuwsgierig of jouw hond of andere honden kunnen weten dat je zwanger bent?
  • Ben jij zwanger en wil je weten wat je hond hier van waarneemt?
  • Wil jij graag meer weten over hoe jouw hond jouw zwangerschap ervaart?

Heb jij vragen omtrent jouw hond en jouw zwangerschap? Ik help je graag!

hondencoach-aniek-wendt-amersfoort

Weet een hond dat je zwanger bent?

Ja! Honden weten wel degelijk of jij wel of niet zwanger bent. In de meeste gevallen vaak nog eerder dan jij dit zelf weet. Honden hebben ontzettende scherpe zintuigen en nemen op die manier waar. Naast de zintuigelijke waarneming van honden voelen honden ook nog heel sterk hoe mensen zich voelen. Zeker in relatie met hun eigen baasjes. Vergis je dus niet, jouw hond weet heel goed dat je zwanger bent. Of hij daar nou wel of niet reageert. Een hond heeft natuurlijk niet met die bewoording door wat er aan de hand is, maar dat er iets is veranderd, dat neemt hij zeker waar.

 

Voelt een hond dat je zwanger bent?

Hoe weten honden dat jij zwanger bent?

Op de eerste plaats kunnen honden ontzettend goed ruiken. Jouw lichaam veranderd en op de eerste plaats vooral hormonaal. Je lichaamsgeur zal veranderen en je hond zal deze dingen waarnemen. Naast deze veranderingen is het ook nog zodat jouw hond de lichamelijke veranderingen zal waarnemen. Op een gegeven moment zal je met een buikje rondlopen. Je handelingen zullen na een tijdje ook veranderen, je zult misschien wat vaker rust nemen, anders bewegen en ga zo maar door. Jouw hond ontgaat niets, hij neemt heel scherp waar. En deze waarneming moeten we vooral niet onderschatten.

Is het goed dat honden weten dat je zwanger bent?

Op de eerste plaats kun je er niet onderuit, want je hond weet het nou eenmaal. Het is wel belangrijk om je bewust te zijn dat deze verandering ook een (grote) invloed op jouw hond kan hebben. Zowel ten positieve als ten negatieve. Omdat er veranderingen zijn is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Misschien heb je zelf vragen of wil je graag je hond goed voorbereiden. In beide gevallen heb je nog mooi de tijd om samen aan de slag te gaan.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Als coach voor mens en hond richt ik mij op het grotere geheel. Het is belangrijk dat jij en je hond als een (h)echt team gaat samenwerken. Het gedrag van je hond is een verhaal. De vraag is, zijn wij bereid om te luisteren naar het verhaal van onze hond? Ik kan je daar bij helpen!

hondencoach-aniek-wendt-amersfoort

Diensten

Gerelateerde informatie

Over de schrijver
Hi! Ik ben Aniek Wendt. Ik ben coach voor hond en mens. Dat wil zeggen dat ik die combinatie in mijn werk heel belangrijk vind. Als coach neem ik alle factoren mee simpelweg omdat, mijn inziens, er maar weinig dingen zwart-wit zijn in het leven. Jouw hond heeft een verhaal, dat verhaal kan ik vertalen, wanneer ik dat combineer met jouw verhaal, jouw samenwerking komen we tot de diepere kern. Werken vanuit een helend vermogen zodat we vanuit die diepgang aan de slag kunnen gaan! Dan ga je hele mooie dingen in beweging zetten en jezelf en je hond heel erg helpen.
Reactie plaatsen

Gratis ebook

Voorkom problemen door de juiste keuzes te maken

Zelf aan de slag met de gedragsproblemen van je hond

  • Concrete praktijkvoorbeelden en tips
  • Ontdek de waarneming van de wereld van je hond
  • 66 pagina's veel leesplezier!
  • Inclusief gratis spelletjes!
Koekje erbij?