arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe reageert een hond op de zwangerschap?

Gaat je hond zich anders gedragen tijdens jouw zwangerschap? De ene hond reageert anders dan de andere hond.

Herken jij dit?

 • Vraag jij je af of je hond anders gaat reageren nu jij zwanger bent?
 • Ben jij zwanger en wil je graag weten of dit wel samen met je hond gaat?
 • Ervaar jij ander gedrag van je hond?
 • Vraag jij je af of je hond ander gedrag gaat vertonen gedurende jouw zwangerschap?

Ben jij zwanger en vertoont je hond ander gedrag? Dan kan het heel goed zijn dat je antwoorden op je vragen wilt.

Gaat mijn hond ander gedrag vertonen nu ik zwanger ben?

Of jouw hond ander gedrag gaat vertonen gedurende de zwangerschap is lastig in te schatten. Iedere hond verschilt! Laten we dat voor opstellen. Zelfs al heb je nooit problemen gehad met je hond, dan kan het zijn dat er nu wel dingen veranderen. De andere kant kan natuurlijk ook. Wellicht ervaar je al gedragsproblemen maar schikt je hond zich heel goed sinds jouw zwangerschap en/of als de baby er is. Hoe dan ook, het is natuurlijk lastig te zeggen hoe jouw hond reageert.

Honden reageren op de zwangerschap

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat de zwangerschap jouw hond niet voor bij gaat. Jouw hond heeft ontzettend goed dat je zwanger bent. Of je hond wel of niet reageert en in welke mate kun je niet zeggen. Honden hebben ontzettende scherpe zintuigen en nemen op basis daar van waar. Jouw lichaam veranderd, de hormonen gieren door je lijf en ga zo maar door! De zwangerschap ontgaat jouw hond niet, integendeel. Hoe hij reageert hangt af van verschillende factoren.

reageert hond op zwangerschap

Mijn hond reageert op de zwangerschap

Factoren die invloed kunnen hebben op het gedrag van je hond tijdens jouw zwangerschap kunnen zijn:

 • Hoe jij er in staat: onderschat niet jouw invloed op jouw hond niet. Als jij je zorgen maakt, bang bent, onzeker bent of alles wel goed gaat komen dan heeft dat in welke vorm dan ook invloed op jouw hond en de manier waarop hij zou kunnen reageren.
 • Hoe jouw hond is: of je hond snel onzeker is, snel nerveus of gestresst, bang, moedig, stabiel etc.
 • Hoe de zwangerschap verloopt: iedere zwangerschap is anders, hoe jij je voelt door de zwangerschap en hoe de zwangerschap verloopt kan natuurlijk reacties van je hond uitlokken zowel ten positieve als ten negatieve. Honden voelen heel goed aan wat er gebeurd.
 • Behoeftevoorziening: het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat je de behoeftes van je hond blijft vervullen. Wanneer je hond te kort komt in zijn behoeftes gaat zijn gedrag ook veranderen. Als het voor jou niet mogelijk is om zijn behoeftes te vervullen, ga dan op zoek naar alternatieven. Mensen of hulpmiddelen die jou kunnen helpen bijvoorbeeld.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Als coach voor mens en hond richt ik mij op het grotere geheel. Ik geloof dat het gedrag van je hond een verhaal is. Jouw hond heeft wat te vertellen. Wanneer je graag meer rust wilt ervaren en antwoorden wilt op je vragen dan kan ik je daar bij helpen.

Mijn diensten:

Gerelateerde informatie

Over de schrijver
Hi! Ik ben Aniek Wendt. Ik ben coach voor hond en mens. Dat wil zeggen dat ik die combinatie in mijn werk heel belangrijk vind. Als coach neem ik alle factoren mee simpelweg omdat, mijn inziens, er maar weinig dingen zwart-wit zijn in het leven. Jouw hond heeft een verhaal, dat verhaal kan ik vertalen, wanneer ik dat combineer met jouw verhaal, jouw samenwerking komen we tot de diepere kern. Werken vanuit een helend vermogen zodat we vanuit die diepgang aan de slag kunnen gaan! Dan ga je hele mooie dingen in beweging zetten en jezelf en je hond heel erg helpen.
Reactie plaatsen

Gratis ebook

Voorkom problemen door de juiste keuzes te maken

Zelf aan de slag met de gedragsproblemen van je hond

 • Concrete praktijkvoorbeelden en tips
 • Ontdek de waarneming van de wereld van je hond
 • 66 pagina's veel leesplezier!
 • Inclusief gratis spelletjes!
Koekje erbij?