60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire Bull Terriër
deel:

Ben jij op zoek naar een trouwe viervoeter, maar weet je niet helemaal welk ras het beste bij jou past?

Wil je meer weten over de Staffordshire Bull Terriër?

 • Ben jij op zoek naar een hond, maar weet je nog niet helemaal zeker welk ras?
 • Ben je helemaal weg van de Staffordshire Bull Terriër en zoek je meer verdieping?
 • Wil je weten wat jouw toekomstige kameraad voor karaktereigenschappen kan hebben?

Herkenbaar? Het is belangrijk dat je een hond kiest die past bij jou karakter en energielevel. Verdiep je daarom goed in verschillende hondenrassen.

De Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan duidelijkheid en is dan redelijk tot goed gehoorzaam. De Staffordshire is energiek, speels, leergierig, trouw en heeft soms iets van een onstuimige losbol.

Waar komt de Staffordshire Bull Terriër vandaan?

De Stafford krijgt vaak veel namen. Toch zit er verschil tussen de Engelse staffordshire bull terrier en Amerikaanse Stafford die vaak ook nog onder de benaming ‘Pittbull’ valt. Dit ras is ontstaan uit krusingen tussen bulldogs en terriërs. Ze zijn ooit ingezet als berenvechters en bullebijters. Nadat deze ‘sporten’ verboden werden bleven de staffords vechten, maar nu tegen eigen soortgenoten. Ook daar is een einde aan gekomen.

Wist je dat de Engelse Kennel Club de Staffordshire Bull Terriër pas in 1935 erkende? En dat terwijl hij in Groot-Brittannië al in de negentiende eeuw werd gefokt.

Staffordshire Bull Terriër

Rasinformatie

 • Schouderhoogte: 36-41 cm
 • Gewicht: 11-18 kg
 • Vachtkleuren: Rood, reekleurig, wit, zwart, blauw, gestroomd, kan ook met wit

Op basis van een mooi ras of leuke foto kun je geen hond uitkiezen.

Een vechthond

Een Stafford kan een heerlijke kameraad zijn wanneer hij in goede conditie is en goed is opgevoed. Maar een Stafford die uit balans, niet begrepen wordt en niet de ‘juiste opvoeding’ krijgt kan in een paar minuten meer kwaad aanrichten dan welke hond ook.

Populaire hond in Nederland

De Staffordshire heeft helaas niet altijd zo’n goede naam. Maar als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfecte hond voor het hele gezin. Ze houden van aandacht en willen graag spelen en ze zijn goed met kinderen. De Staffordshire Bull Terriër is een populair ras in Nederland. Helaas komen ze ook vaak negatief naar voren in de media. Hoewel dat niet geheel onterecht is, ligt dat niet aan de hond. Ik denk dat je niet zomaar (net als bij alle andere honden) een hond moet aanschaffen op basis van imago, uiterlijk, liefde voor een bepaald ras of een mooie foto!

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van je hond!

Hondenras Staffordshire Bull Terriër

Karaktereigenschappen van de Staffordshire Bull Terriër

 • Erg sterk
 • Behendig
 • Energiek
 • Intelligent
 • Aanhankelijk
 • Temperamentvol
 • Gevoelig
 • Dapper
 • Trouw

Past de Staffordshire Bull Terriër bij jou?

Deze hond moet zeer veel bewegen, want te weinig beweging kan leiden tot gedragsproblemen. Dit is beweging op fysiek en mentaal niveau. De Stafford is een intelligent ras, zorg voor een balans tussen geestelijke en lichamelijke beweging.
> Wat is mentale uitdaging?

De Stafford heeft een zeer consequente opvoeding nodig, hij moet weten waar hij aan toe is. Het is van groot belang om deze honden bij een goede en erkende fokker vandaan te halen. Dit geldt voor iedere hond.

De Stafford heeft een zeer consequente opvoeding nodig, hij moet weten waar hij aan toe is. Het is van groot belang om deze honden bij een goede en erkende fokker vandaan te halen. Dit geldt voor iedere hond.

> Waar moet ik opletten als ik een pup/hond aanschaf?

De Stafford kan goed overweg met kinderen. Uiteraard staat en valt alles met de juiste basis en opvoeding. Dit geldt voor iedere hond. Over het algemeen zijn Staffords positief gericht op mensen. Laat honden en kinderen nooit alleen. Hoe goed ze ook samen kunnen.

Tegenover andere honden kan de Stafford dominant en intolerant zijn. Dit is geen standaard, integendeel! Zorg voor een goede socialisatie en opvoeding!

Laat dit ras werken en zorg voor een consequente opvoeding, houd je hond in goede conditie en zorg ervoor dat hij sociaal is.

Staffordshire Bull Terriër

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?