60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Bull Terriër

Hondenrassen: Bull Terriër
deel:

De Bull terriër is een gespierde, krachtig gebouwde hond, die ook wel ‘de gladiator onder de honden’ wordt genoemd.

Wil je meer weten over de Bull Terriër?

 • Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Bull Terriër?
 • Wil je een hond die voor jou wil werken?
 • Opzoek naar een hond die actief is?
 • Zoek je meer verdieping in het ras de Bull Terriër?
 • Opzoek naar een trouwe metgezel?

Wil je weten of de Bull Terriër past bij jouw karakter? Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

Waar komt de Bull Terriër vandaan?

De Bull Terriër is ontstaan toen Engelse fokker laat in de negentiende eeuw oude vechthonden (afstammende van de Bulldogs) kruisten met terriërs en zelfs met de Dalmatiër. De Bull Terriër is een krachtige, gespierd hond met zijn eivormige hoofd is hij ook bijzonder vriendelijk.

Rasinformatie

 • Schouderhoogte: 53-56 cm
 • Gewicht: 24-28 kg
 • Vachtkleuren: Wit, gestroomd, zwart, rood, reekleurig, driekleurig.

Wist je dat er ook een miniatuur Bull Terriër is?

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Krachtig en snel

Door de Buldogs destijds te kruizen met Terriërs ontstonden er snelle, behendige en kleinere honden die de naam Bull-Terriër kregen. James Hinks is naam van de man die dit ras verder heeft ontwikkeld zoals de hond nu is. Dit ras is rond 1850 ontstaan. Dus het is al best een oud ras.

Beweging

De Bull-Terriër is hond die uitgedaagd moet worden. Zowel fysiek als mentaal. Een blokje om kan deze hond dan ook gaan frustreren. En te weinig uitdaging kan zich zelfs gaan uiten in gedragsproblemen.

Hondenrassen: Bull Terriër

Past een Bull Terriër bij mij?

Deze hond neemt geen genoegen met enkel een blokje om. Wanneer je verzorgt in zijn dagelijkse behoefte qua hoeveelheid beweging. Zowel op mentaal als fysiek gebied zal de hond binnenshuis een rustige hond zijn. Hij kan zich gemakkelijk aanpassen in verschillende ruimtes. Deze hond heeft baat bij een consequente opvoeding. Hij is gemakkelijk te trainen, maar vergis je niet in zijn eigen wil!

Opvoeding van een Bull Terriër

De opvoeding van een Bull-Terriër is misschien niet voor iedereen weg gelegd. Deze prachtige hond verdiend een baas die hem consequent, strikt en zorgvuldig opvoed en traint.

Een echte vriend

De Bull-Terriër kan wat stoer over komen maar is een familie hond. Hij is loyaal, geduldig en gehoorzaam. Deze hond hecht zich sterk aan zijn baasje. De bull terrier is blij met aandacht. Ze zijn graag bezig en komen dan ook het best tot hun recht in actieve gezinnen waar ze veel gezelschap en supervisie genieten. De Bull-Terriër kan goed met kinderen. Toch moet je niet vergeten dat deze hond wat eigenzinnig en krachtig kan zijn. Daarom staat en valt dit met een (juiste) opvoeding. Deze hond kan bijzonder goed met mensen.

Karaktereigenschappen van de Bull-Terriër:

 •  Moedig
 •  Plezierig
 •  Actief
 •  Trouw
 •  Koppig
 •  Eigenwijs
 •  Sterke wil
Hondenrassen: Bull Terriër

De Bull-Terriër is van origine een vechthond, maar tegenwoordig gedijt deze hond prima als huishond! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?