60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Wat is een kennel club?

Wat is een kennel club?
deel:

Veel landen hebben een organisatie die zich inzetten voor de belangen van de (ras)hondensporten. Een Kennelclub vertegenwoordigt dit op nationaal niveau.

Kennel club

In vrijwel alle landen is er maar 1 kennelclub. Een kennelclub verricht werk als federatie (bond) voor rasverenigingen en kynologen clubs. De verhoudingen onderling verschillen per land.

Wat doet een kennelclub?

Een kennelclub heeft verschillende taken. In Nederland is één van de taken het bijhouden van het stamboek waar alle rashonden in geregistreerd staan. De taken verschillen een beetje per land. In Duitsland is dit namelijk juist een taak van de rasverenigingen. Een kennelclub is in feite lid van de  FCI – (Fédération Cynologique Internationale). Er zijn ook 4 zelfstandig opererende organisaties :

Wat is een kennel club?

Nog meer begrippen?

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als coach voor mens en hond werk ik altijd vanuit de motivatie. Gedragsproblemen zijn er niet zomaar. Door te kijken naar wat de hond je duidelijk wil maken. Door te kijken naar het onderliggende probleem kun je je hond pas echt helpen. Daarnaast zorg ik voor dat jij en je hond nog beter kunnen samenwerken. Wil je meer weten? Of heb je vragen? Neem gerust contact met mij op.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.