Rasgroep 2 - Molossers - Bordeaux Dog

Rasgroep 2 - Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Er zijn 10 verschillende rasgroepen. Hieronder zijn meer dan 345 officieel erkende hondenrassen onderverdeeld. In rasgroep 2 vind je de Pinchers. Schnauzers, Molossers en Sennenhonden.In deze rasgroep vind je diverse hondenrassen. Zo heb je de Pinchers en Schnauzers die oorspronkelijk zijn gefokt voor het verdelgen van ongedierte en het huis bewaken. Wist je dat je er een uitzondering in deze groep zit? Deze honden kunnen hierdoor over het algemeen snel blaffen en (erg) vasthoudend zijn.

De Dobermann is gefokt als waak- en verdedigingshond en de Riesenschnauzer is van oorsprong een veedrijver.

Rasgroep 2 pinchers, schnauzers, molossers en sennenhondenJe hebt ook de Molossers. De dogachtigen. Grote honden. Ze zijn sterk en krachtig. Dit zijn honden om indruk mee te maken op onbekenden. Ze werden ingezet als verdediger, lastendrager, hulp bij de jacht maar zelfs om mee te trekken in het leger. Er zijn zelfs een aantal rassen die ingezet werden bij gevechten met stieren, beren of andere honden. Zoals de:Je moet je extra bewust zijn van wat voor een hond je aan de lijn hebt.Sennenhonden is een algemene benaming voor de verschillende variëteiten van de Zwitserse Sennenhond. Er zijn twee kleinere soorten:
  • Appenzeller Sennenhond
  • Entlebucher Sennenhond
De twee grotere varianten zijn:Van origine zijn ze gefokt om vee te drijven, karren te trekken en huizen te bewaken. Ze werken graag samen en zijn behoorlijk actief!

rasgroep 2 entlebucher sennenhond