arrow_drop_up arrow_drop_down
Berner Sennen

Berner Sennen

Ben jij opzoek naar een trouwe viervoeter, maar weet je niet helemaal welk ras het beste bij jou past?

Op zoek naar een Berner Sennen?

Op zoek naar een grote en trouwe kameraad? Wil je meer weten over de Berner Sennen hond? Ben je op zoek naar een grote rashond? Wil je graag een gezinshond? Ben jij op zoek naar een hond, maar weet je nog niet helemaal zeker welk ras? Herkenbaar? Het is belangrijk dat je een hond kiest die past bij jou karakter en energie-level. Verdiep je daarom goed in verschillende hondenrassen.

De Berner sennenhond als rashond:

De Berner Sennen hond is een sterke, robuuste, compact gebouwde werkhond. De Berner Sennen hond heeft allerlei goede eigenschappen. Het is een grote hond en heeft genoeg ruimte nodig.

Waar komt dit ras vandaan?

Dit ras komt uit Zwitserland. De naam van het ras verwijst naar kanton Bern, waar deze hond gefokt werd. Sennen betekend zoveel, zoals 'boeren in de Alpen'. De Berner Sennen werd vroeger gebruikt op boederijen, om de kudde bij elkaar te houden, karren te trekken en het huis en erf te bewaken.
Wist jij dat de Berner Sennenhond afstamt van de mastiff -achtige honden? Het is een ras dat goed weerbestendig is.
Berner Sennen hond

Rasinformatie

Schouder hoogte 58-70 cm Gewicht 40-44 kg Vachtkleuren: Zwart met diep bruinrode brand en duidelijk omschreven witte vlekken
Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Bouw de hoeveelheid beweging op

De Berner sennen hond is een grote hond. Hij houdt van wandelen en spelen en heeft veel beweging nodig. Als ze hier onvoldoende gelegenheid voor krijgen, kunnen ze sloom worden. Bouw de activiteiten die belastend voor de gewrichten zijn rustig op. Een balans in hersenspelletjes of speurwerk en beweging zou ideaal zijn voor dit ras. De Berner Sennen hond heeft veel beweging nodig. Deze hond is gevoelig voor o.a. gewrichtsproblemen en worden vaak niet zo oud.

De grote vriendelijke reus

De Berner sennen hond is een populaire hond in Nederland. De Berner sennen hond is een grote en vriendelijke hond, die zich hecht aan zijn gezin. Berner's zijn vrolijk en sociaal, maar kunnen ook eigenwijs en zelfstandig zijn. Het is een ideale gezinshond, maar ze hebben wel wat ruimte nodig. Daarom zijn ze wat minder geschikt in een appartement bijv. Berner's kunnen goed overweg met kinderen. Maar laat honden nooit alleen achter met kinderen.

Karaktereigenschappen van de Berner Sennen

Alert Toegewijd Goedaardig Onbevreesd Kalm Intelligent IJverig Waaks Zelfstandig

Past een Berner Sennen bij jou?


Zelfstandig &a eigenwijs

De Berner Sennen kan zelfstandig en eigenwijs zijn. Denk hier aan tijdens de keuze van een rashond.

Gewrichtsproblemen

Natuurlijk hebben niet alle Berner Sennen honden hier last van. Maar het zijn grote en zware honden, let er op dat ze gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen.

Consequent

Het is belangrijk dat je de Berner Sennen consequent opvoed, zodat hij weet waar hij aan toe is!

Kan goed met kinderen

De Berner Sennen is een ideale gezinshond en kan goed overweg met kinderen. Laat honden nooit alleen met kinderen.

Grote hond

Het is een groot ras en heeft veel ruimte nodig. Een appartement met veel trappen is dus niet zo ideaal.
Tip: De Berner Sennen hond kan snel last hebben van gewrichtsproblemen Wees voorzichtig met activiteiten die zwaar belastend zijn, bouw dit rustig op!

Wil je een hond die bij jou past?

Ik help je graag verder

 
Reactie plaatsen
Koekje erbij?