Rasgroep

Wat is een rasgroep?

Er zijn meer dan 345 hondenrassen. 345 erkende hondenrassen. Deze hondenrassen worden erkend door de FCI. Dat zijn er ontzettend veel. Deze hondenrassen zijn onderverdeeld in 10 rasgroepen.Honden zijn oorspronkelijk gefokt voor een doel. Vanaf het moment dat hond en mensen gingen samenwerken hebben ze voor ons een doel gehad.

Na verloop van tijd zijn wij mensen specifiek gaan fokken door selectief te kijken naar wat deze honden voor ons konden betekenen. Op deze manier zijn er ruim 345 hondenrassen gecreëerd.

Deze hondenrassen zijn onderverdeeld in rasgroepen op basis van uiterlijk, doel/gebruik en afkomst bijvoorbeeld.
rasgroep hondHet is belangrijk om te weten voor welk doel jouw hond oorspronkelijk gefokt is. Dat je weet wat de voorouders van je hond als doel hadden. Deze kenmerken en karakteristieken bepalen voor een deel zijn gedrag. Ook gedrag dat je niet wilt.

Zowel de beschrijvingen in de rasgroepen als de hondenrassen worden vaak 'algemeen' beschreven. Een hond is een individu, dus een omschrijving van een bepaald ras hoeft niks over jouw hond of de hond als individu te zeggen.Er zijn dus 10 rasgroepen. Hieronder deel ik ze met je.