60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

10 cadeautips voor je hond

Top 10 cadeautjes voor je hond
Picture of Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Opzoek naar leuke cadeau’s voor je hond?  Ik deel hieronder een aantal leuke tips die je cadeau kan geven of als cadeau kan kopen. Bijvoorbeeld wanneer jijzelf een hond krijgt, je je hond wat leuks wilt geven, iemand anders een hond krijgt of om andere redenen.

(Kraam) cadeau voor je hond

Honden zijn meesters in snuffelen. Hun neus is het best ontwikkelde zintuig en het is ontzettend belangrijk voor honden dat ze kunnen snuffelen. Snuffelen zorgt voor mentale uitdaging. Dit is een belangrijke behoefte van je hond. Wist je dat deze mentale uitdaging voor puppy’s ook ideaal is? En zelfs erg belangrijk. Het is dus ook een leuk cadeau om aan iemand te geven die net een hond heeft gekregen.

Een snuffelmat voor je hond

Een snuffelmat is een echte must have voor iedere hondeneigenaar. Honden zijn meesters in snuffelen, laat ze dat dus vooral doen. Dit is erg belangrijk voor honden op mentaal gebied. Je kunt deze snuffelmat met regelmaat aanbieden of toevoegen aan je snuffelparcours. Een snuffelparcours is allemaal verschillende dingen klaar leggen waar je hond zijn brokjes in kan opzoeken. Ze zijn er zo 20 minuten mee zoet. Laat een snuffelmat daar een onderdeel van zijn.

Klik hier voor de link.

Hier vind je alle snuffelmatten op een rij:

➡️ Ja, ik wil alle snuffelmatten zien

2. Lickimat voor honden

Een Lickimat is een echte uitdaging voor je hond. De lickimat is voorzien van allemaal smalle paadjes waardoor het er uitziet als een doolhof. Het voer verspreid zich in alle hoekjes waardoor je hond echt wat moeite moet doen om alles er uit te krijgen. Smeer de favoriete snack van je hond op deze mat en likken maar.

Wist je dat deze mat ook geschikt is voor honden die schrokken? Je kunt het op warme dagen goed insmeren met een lekkere snack en vervolgens invriezen. Daarnaast is deze mat perfect voor tijdens stressvolle situaties omdat hij een hele tijd geconcentreerd bezig zal zijn met deze mat. Daarnaast kan het snuffelen en likken kalmerend werken. Het is een echte hersenkraker. Bijkomend voordeel? Ze zijn gemakkelijk schoon te maken 😉.

  • Handig voor tijdens de warme dagen (een verfrissende snack voor je hond)
  • Kan afleiden tijdens stress/stressvolle situaties
  • Je hond doet langer over het opeten van zijn voer
  • Helpt bij schrokken

Je hebt ze zelfs in een leuke trechtervorm. Hieronder zit een zuignap waardoor je hem kunt vastzetten aan de grond.

➡️  Klik hier om deze lickimat te bekijken. 

Hier vind je alle verschillende soorten lickimatten op een rij:

➡️  Ja, ik wil de lickimatten bekijken

3. Kong

Een kong kan natuurlijk niet missen in je hondenassortiment. Een heerlijke verwennerij voor je hond en ook nog eens effectief.

De kong is van rubber en kan gevuld worden met de favoriete voertjes en snacks van jou hond. Ze zijn er wel even mee bezig om alles er uit te krijgen.

Hier vind je alle Kong speeltjes op een rij:

➡️  Ja, ik wil de kong speeltjes bekijken.

4. Orthopedisch hondenkussen

Opzoek naar een fijne mat voor je hond? Een orthopedisch hondenkussen is perfect om jou hond optimaal te laten rusten. Wist je dat een volwassen hond wel 14-16 uur slaap per dag nodig heeft. Dat betekent inclusief een nacht van gemiddeld 8 uur. Slaapt jouw hond wel voldoende? Een fijne grote mand voor je hond is fijn. Zo kan hij in verschillende houding liggen, helemaal languit of juist lekker opgerold. Een vaste, veilige plek voor je hond is belangrijk.

Een orthopedisch hondenkussen zorgt voor een correcte rusthouding voor je hond. Het is gemaakt van een laag traagschuim en koudschuim. De warmte van het lichaam van je hond en het gewicht zorgt ervoor dat je hond wegzakt in het kussen waardoor er altijd een correct uitlijning is van het wervelkolom van je hond. Een optimale ondersteuning dus voor de spieren en gewrichten van je hond.

Sommige honden vinden een mand met een rand fijn. Zo kunnen ze hun hoofd leggen op de rand of juist een beetje wegkruipen in de rand.

Hier vind je alle orthopedische kussens op een rij:

➡️ Ja, ik wil de orthopedische kussens bekijken.

5. Een halsband van Dogs With a Mission

Opzoek naar een unieke halsband van goede kwaliteit? Kies dan voor een DWAM halsband. Geschikt voor iedere hond en zoveel keuze.

Hier vind je de halsbanden van DWAM op een rij:

➡️ Ja, ik wil de halsbanden bekijken.

6. Nina Ottosson hersenspelletjes

Nina Ottosson ontwikkeld al sinds 1990 hersenwerk spelletjes voor honden. Het belang van mentale en fysieke uitdaging is ontzettend groot. En daar helpen deze fantastische hersenkrakers enorm bij.

Hier vind je alle hersenwerkjes van Nina Ottosson op een rij:

➡️  Ja, ik wil de hersenwerk- en denkspelletjes bekijken.

7. Yakmelk Himalaya staven voor je hond

De Yakstaaf komt uit de Himalaygebergte en wordt gemaakt van yakmelk en yakkaas. Er wordt enkel gewerkt met natuurlijke producten en zorgt voor veel kauwplezier. Het is gemaakt zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en chemicaliën. Kauwen op een bot is voor honden een natuurlijke behoefte. Wist je dat kluiven zorgt voor het stofje endorfine? Dit is een gelukshormoon. Daarnaast verlaagt kauwen stress, is het pijnstillend en geeft een gevoel van ontspanning en rust. En dat allemaal dankzij de endorfine!

Het is belangrijk om wel de juiste yakstaaf te kopen. Er is veel namaak van dit product die voornamelijk koemelk bevatten. Ze zijn minder gezond en gaan minder lang mee. De originele botten bevatten geen lactose.

➡️  Klik hier voor de Churpi yakstaaf.

8. Led halsband voor je hond

Een led halsband voor je hond zodat hij tijdens de donkere uren goed zichtbaar is.

➡️  Klik hier om de led halsband in verschillende kleuren

9. Hondenpenning met naam

Een hondenpenning is erg handig. Op deze manier is zijn naam en jouw telefoonnummer altijd bekend. Mocht om welke reden dan ook voorkomen dat je hond ergens is waar jij niet bent, dan kunnen mensen aan de hand van deze penning direct contact met jou opnemen.

Ze zijn er in verschillende kleuren en maten en je kunt ze laten bedrukken met naam en telefoonummer bijvoorbeeld.

Hier vind je alle penningen op een rij:

➡️  Klik hier om alle penningen te bekijken

* Dit artikel bevat affiliatelinks.

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?