60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden

8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden
Picture of Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Angst voor vuurwerk komt veel voor bij honden. De intensiteit van de angst kan enorm verschillen. Bij vuurwerkangst zijn er heel veel mogelijkheden om dit te begeleiden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de emotie die achter het gedrag zit, vanuit die emotie ontstaat een bepaald gedrag die je hond laat zien op het moment dat je hond angst ervaart wanneer er vuurwerk wordt afgeschoten.

8 homeopathische middelen bij vuurwerkangst

Het is goed om je te realiseren dat deze middelen ter ondersteuning zijn. Wanneer je hond (veel) angst ervaart wanneer er vuurwerkknallen zijn is het goed om je te realiseren dat je hier zeker vanaf oktober al mee aan de slag mag gaan om het te begeleiden.

We beginnen vaak veel te laat en er kunnen -tig redenen zijn waarom je hond op deze manier reageert op vuurwerk en ook verschillende manieren om het gedrag te begeleiden, de emotie te ondersteunen en je hond gevoel van steun te geven.

Homeopathische middelen ter ondersteuning

Deze middelen zijn er ter ondersteuning en zullen de angst niet wegnemen. Wel zijn er genoeg ervaringen die een groot verschil maken sinds de hond ondersteund wordt met (homeopathische) medicatie.

1. Bachbloesem vuurwerkmix

Bachbloesems kunnen de emoties van angst, spanning/overprikkeling bij vuurwerk weer (meer) in balans brengen. Deze speciale vuurwerkmix is beter afgestemd op alle emoties van je huisdier. Aan te raden is wel om dit al een maand voorafgaand te gebruiken. Wanneer je te laat bent kun je alsnog deze ondersteuning aan je hond geven, maar wees je er dan van bewust dat het resultaat minder zal zijn.

Bestel de vuurwerkmix Bach Bloesem

2. Bachbloesem op maat

Bachbloesems kunnen op maat gemaakt worden, wat betekent dat er gekeken wordt naar wat jouw hond nodig heeft. Het voordeel hiervan is dat je gerichter aan de slag kunt gaan. Vuurwerkangst is een begrip die veel ladingen dekt.

Dat kan betekenen dat de hond matig reageert tijdens oudjaarsavond of dat de hond bij iedere knal, op welke manier dan ook, reageert. Daarom kun je je het beste laten adviseren door een deskundige. Zo kun je online bijvoorbeeld een advies op maat krijgen of door bijvoorbeeld naar de dierenwinkel of natuurwinkel te gaan. Niet alle winkels verkopen deze product.

Online Bach Bloesem consult voor dieren

8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden

3. Bachbloesem Rescue spray

Bach Rescue Pet Spray is een combinatie van een aantal Bach Bloesem Remedies. Elke remedie draagt bij tot het in balans brengen van een specifiekeemotie. Bach Bloesems remedies zijn ontdekt door de Engelse arts Edward Bach en in zijn geheel gebaseerd op 38 planten en bloemen. Deze spray is inzetbaar bij innerlijke onrust. Deze spray geeft snel verlichting in situaties die spanning en stress met zich meebrengen.

Bach Bloesem Rescue Spray:

 • Zorgt voor snelle verlichting in (acute) stresssituaties
 • Is in te zetten bij bijvoorbeeld: onweer, vuurwerk, onrust, trauma, dierenarts bezoek
 • Deze variant is zonder alcohol, speciaal voor huisdieren
 • Geeft direct een kalmerend effect

Bestel hier online de Bach Bloesem Rescue Spray bijvoorbeeld bij Eko4Petz

4. Keine Angst – Engelenessences

Een biologisch natuurlijk middel waardoor jouw hond angstaanjagende situaties (zoals vuurwerk) in vertrouwen tegemoet kan treden. Dit middel werkt op de frequentie en trilling van het emotionele, mentale en fysieke energielichaam. Dit middel werkt op een ander niveau, niet op de receptoren in de hersenen omdat het geen fysiek manipulatiemiddel is. Het werkt op het energiesysteem van de hond.

Wil je meer informatie of dit product bestellen? Lees ook eens de ervaringen van anderen: https://www.goedvoormensendier.nl/hond-bang-voor-vuurwerk

5. Relax Compositum – de Groene Os

Relax compositum is een kruidenmix van rustgevende planten. Het helpt dieren snel(ler) tot rust te komen in spannende en stress volle situaties. Het heeft een kortdurend effect en werkt snel. Het is een natuurlijke rustgever.

8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden

6. Rust compositum – de Groene Os

Het verschil tussen de rust en relax compositum is de duur van de ondersteuning die het middel geeft. Rust compositum is geschikt voor langdurig gebruik. En een perfecte ondersteuning tijdens gedragstherapie. Het zorgt er namelijk voor dat de scherpe randjes er afgehaald worden en een training beter en sneller aanslaat. Dit middel werkt positief op zowel lichaam als geest. Het maakt niet suf of sloom en geeft geen vermindering van geestelijke alertheid.

Rust compositum is een mengsel van natuurlijke voedingsstoffen en plantenbestanddelen met een ontspannende en kalmerende werking.

https://degroeneos.nl/product/rust-compositum-hond-kat/

7. Puur Nervo

Puur Nervo kan ingezet worden in geval van onrust, (extreme) opwinding en angst bij honden veroorzaakt door onweer, vuurwerk of andere harde geluiden. Dit product kan rechtstreeks gegeven of met wat water en een plastic lepeltje of spuitje in de mond gegeven worden. Je kunt het eventueel ook op iets lekker druppelen. Bij voorkeur niet op de maaltijd omdat het product beter opgenomen wordt door het schone mondslijmvlies.

https://www.medpets.nl/puur+nervositeit/
8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden

8. PrimeVal – StressLess

PrimeVal StressLess helpt om je hond te ontspannen tijdens spanning. Het is een mix van rustgevende kruiden en voedingsstoffen die elkaar versterken en ondersteunen en een natuurlijk product dat helpt de stress en spanning van de hond te verlagen. Primeval is vooral goed voor tijdens langdurig gebruik en werkt beter wanneer je dit op tijd inzet. Bij preventief gebruik, tijdens vuurwerkangst bijvoorbeeld, kun je bij voorkeur het beste 5 dagen voor aanvang starten met een toediening van een dubbele dosering.

Bestel online de PrimeVal StressLess bij MedPets

Dit is niet de oplossing

Wees je er van bewust dat veel ondersteunende middelen niet de oplossing zijn. Het pakt niet de oorzaak van de onrust aan. Het ondersteunt wel tijdens innerlijke onrust, spanning, stress etc. Voor een structurele aanpak is het nodig om de kern van het gedrag te begeleiden en te kijken naar wat je hond jou te vertellen heeft. Wat veroorzaakt deze stress en hoe kun je hem/haar begeleiden tijdens deze stress volle situaties?

Oorzaken

Vuurwerkangst heeft ontzettend veel oorzaken en ook heel veel  oplossingen. Er zijn zo ontzettend veel reguliere medicijnen, homeopathische middelen en tools die je kunt inzetten waardoor het lastig is om te bepalen wat voor jouw hond werkt. Er zijn veel invloeden die kunnen maken dat je hond reageert op de manier zoals hij dat nu doet. Welke begeleiding en ondersteuning jouw hond nodig heeft is dus altijd maatwerk. Invloeden kunnen zijn:

 • Raseigenschappen (temperament, kwaliteiten, valkuilen, karakter)
 • Erfelijke aanleg (rasgebonden afwijkingen, familie, erfelijke aanleg)
 • Lichamelijke factoren (ziekte, medische factoren, pijn, stress, hormonen, blokkades, rasgebonden afwijkingen door doorfokken etc)
 • Perspectief/context/interpretatie (wanneer, wie, wat, waar, hoe)
 • Geschiedenis (welke ervaringen heeft de hond (of trauma’s), socialisatie, waar is de hond opgegroeid etc)
 • Leerervaringen (wat kan de hond wel of niet, op welke manier is de hond getraind, zijn de dingen goed aangeleerd, begrijpt de hond wat de bedoeling is)
 • Psychische en mentale factoren (hoe werken de hersenen, zelfdenkend vermogen van de hond, stabiliteit, stress, opwinding, depressiviteit etc)
 • Gevoelens  (wantrouwen, onzekerheid, enthousiasme, wantrouwend, depressief)
 • Behoeftes (behoefte aan zekerheid, beweging, grenzen, structuur, orde, voorspelbaarheid, ruimte, zelfontplooiing)
 • Basisemoties (blij, bedroefd, bang basis)
 • Emoties gedreven vanuit de vier basisemoties (bijvoorbeeld ongerustheid, nervositeit, plezier, opluchting, irritatie etc)
8 homeopathische middelen voor vuurwerkangst bij honden

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?