Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel toller genoemd, is helemaal niet zo een heel bekend ras. Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Nova Scotia Duck Tolling retriever? Wil je graag een trouwe en ideale gezinshond? Zoek je meer verdieping in het ras nova scotia duck tolling retriever? Wil je weten of de toller en of deze hond past bij jouw karakter? Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.De toller wordt nog wel eens aangezien voor een golden retriever, al heeft hij er misschien wat van weg, hij is het niet. Het 'Tolling' in zijn naam stamt af van het Oud-Engelse 'tollen' wat aanlokken betekend. En dat is wat deze hond in al zijn elegantie kan doen.De Toller is, zoals zijn officiële naam al doet vermoeden, afkomstig uit, Nova Scotia in Canada. toller-2 Schouderhoogte: 45-51 cm Gewicht: 17-23 kg Vachtkleuren: Rood of oranje met witte aftekeningen Wist je dat de Nova Scotia Duck Tolling Retriever al generaties lang geselecteerd worden op leervermogen en intelligentie? 
Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller), is in het begin van de negentiende eeuw ´ontwikkeld´. Hij is gefokt om eenden binnen een kleine afstand van de jager te lokken, door al spartelend de aandacht te trekken en ze vervolgens na het schot te apporteren.Deze hond is een uitstekende zwemmer en heeft zelfs zwemvliezen tussen zijn tenen. De Toller is een elegante en vriendelijke hond. Extravert Intelligent Natuurlijk jachtinstinct Alert Geduldig Gevoelig Leergierig Aanhankelijk

Zelfstandig

De Toller kan zich wat onderscheiden van de andere retrievers, zo is hij wat zelfstandiger en eigenzinniger.

Gezinshond

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een echte gezinshond. Ze zijn geduldig en sympathiek en kunnen goed omgaan met kinderen! Echter staat en valt dit met een goede opvoeding en socialisatie.

Opvoeding

De Toller is een intelligente hond met een groot leervermogen. Dat houdt dus ook in dat ze uitgedaagd moet worden, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Beweging

Ze zijn misschien geduldig. Deze jachthond houdt van beweging! Een flinke wandeling of hersenspelletjes zullen er voor zorgen dat er de juiste harmonie is tussen jullie beiden.
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een intelligentie en sportieve hond! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Ik help je graag verder

Reactie plaatsen