Page content

Bull Terriër

Bull Terriër

De Bull terriër is een gespierde, krachtig gebouwde hond, die ook wel ‘de gladiator onder de honden‘ wordt genoemd.

Wil je meer weten over de Bull Terriër?

Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Bull Terriër?
Wil je een hond die voor jou wil werken?
Opzoek naar een hond die actief is?
Zoek je meer verdieping in het ras de Bull Terriër?
Opzoek naar een trouwe metgezel?
Wil je weten of de Bull Terriër past bij jouw karakter?

Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

Waar komt de Bull Terriër vandaan?

De Bull Terriër is ontstaan toen Engelse fokker laat in de negentiende eeuw oude vechthonden (afstammende van de Bulldogs) kruisten met terriërs en zelfs met de Dalmatiër.
De Bull Terriër is een krachtige, gespierd hond met zijn eivormige hoofd is hij ook bijzonder vriendelijk.

Hondenrassen Bull Terrier

Rasinformatie

Schouderhoogte: 53-56 cm
Gewicht: 24-28 kg
Vachtkleuren: Wit, gestroomd, zwart, rood, reekleurig, driekleurig.

Wist je dat er ook een miniatuur Bull Terriër is?

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Krachtig en snel

Door de Buldogs destijds te kruizen met Terriërs ontstonden er snelle, behendige en kleinere honden die de naam Bull-Terriër kregen.
James Hinks is naam van de man die dit ras verder heeft ontwikkeld zoals de hond nu is. Dit ras is rond 1850 ontstaan. Dus het is al best een oud ras.

Beweging

De Bull-Terriër is hond die uitgedaagd moet worden. Zowel fysiek als mentaal. Een blokje om kan deze hond dan ook gaan frustreren. En te weinig uitdaging kan zich zelfs gaan uiten in gedragsproblemen.

Opvoeding

De opvoeding van een Bull-Terriër is misschien niet voor iedereen weg gelegd. Deze prachtige hond verdiend een baas die hem consequent, strikt en zorgvuldig opvoed en traint.

Een echte vriend

De Bull-Terriër kan wat stoer over komen maar is een familie hond. Hij is loyaal, geduldig en gehoorzaam. Deze hond hecht zich sterk aan zijn baasje. De bull terrier is blij met aandacht. Ze zijn graag bezig en komen dan ook het best tot hun recht in actieve gezinnen waar ze veel gezelschap en supervisie genieten.
De Bull-Terriër kan goed met kinderen. Toch moet je niet vergeten dat deze hond wat eigenzinnig en krachtig kan zijn. Daarom staat en valt dit met een (juiste) opvoeding.
Deze hond kan bijzonder goed met mensen.

Karaktereigenschappen van de Bull-Terriër:

Moedig
Vechtlustig
Plezierig
Actief
Trouw
Koppig
Eigenwijs

Past een Bull Terriër bij jou?


Beweging


Zijn stoere en gespierde uitstraling doen al uitstralen dat deze hond niet genoegen neemt met een alleen een blokje om lopen. Zorg voor voldoende beweging. Wist je dat dit gedragsproblemen kan voorkomen?


Ruimte


Veel ruimte ben je niet nodig voor deze hond en bij past zich prima aan, ook in een appartement bijvoorbeeld. Zorg alleen wel voor de dagelijkse uitdagingen die deze hond nodig heeft. Stimuleer ze fysiek en mentaal om ze gezond en stabiel te houden.


Opvoeding


Deze hond heeft baat bij een consequente opvoeding. Deze hond wil graag werken voor zijn baasje en is makkelijk te trainen.


De Bull-Terriër is van origine een vechthond, maar tegenwoordig gedijt deze hond prima als huishond! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Wil je een hond die bij jou past?

Ik help je graag verder

 

    Comment Section

    0 reacties op “Bull Terriër

    Plaats een reactie


    *