60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Happy Animal hondemand: ik mocht ‘m testen!

Happy Animal grote hondenmand
Aniek Wendt
Aniek Wendt
Ik ben sinds 2016 actief als coach voor mens en hond.
deel:

In dit artikel:

Ik heb de afgelopen jaren al heel wat hondenmanden versleten met mijn hond Nimrod. Een Tervuerense herder van ruim 12 jaar oud.

Als je mij al een tijdje volgt of hebt rondgesnuffeld dan weet je inmiddels hoe belangrijk slaap voor honden is. Goed kunnen slapen betekent ook een comfortabele plek nodig hebben. Daar zie ik met regelmaat nog heel veel winst te behalen.

Ik zie dan dat de hond geen fijne en comfortabele plek heef. Bijvoorbeeld een te kleine mand of een kwalitatief slecht mand.

Ik koos bij Happy Animal voor een orthopedisch hondenkussen.

Aangezien mijn oude hond gewrichtsklachten heeft is een orthopedisch hondenkussen zeker aan te raden. Al denk ik dat dit überhaupt voor ieder hond goed en geschikt zou zijn.

Je hebt ze in verschillende vormen en maten.

Wat is een orthopedische hondenmand?

Ik moet altijd denken aan de Tempur matrassen. Ken je die reclames? Waarbij je op zo’n matras gaat liggen en dat hele matras zich vormt naar jouw lichaam?

Tegenwoordig bekend materiaal en ook bij honden niet onbekend. Een orthopedisch kussen is gevuld met traag schuim. Als je er op ligt voel je ook dat je weg zakt. Wanneer je weer opstaat schiet het kussen terug naar de oorspronkelijke vorm.

Happy Animal, grote hondenmand

Grote hondenmand

Ik ontving de grote hondenmand van Happy Animal. De Snoozle orthopedische hondenmand XXL van 120 cm breed.

De 100cm was te klein voor mijn Tervuerense herder. Ik vind het belangrijk dat hij in alle houdingen kan liggen die hij maar wil. Dat zou ik jou ook adviseren. Bedenk maar eens hoe het voelt als jij in een te klein bed ligt. Je gaat dan anders liggen, dan je eigenlijk zou willen.

De kussen ziet er op de eerste plaats heel fraai uit. Zeker voor een middelgrote hond heb je nogal wat in je huis liggen. Extra fijn als het design dan ook mooi is.

Dit hondenkussen is gemakkelijk te wassen. Je kan de hoes er gemakkelijk afhalen. De hoes is ook goed te poetsen. Even met een goede doek er over heen en je hebt de streep of vlek zo weg gepoetst.

Happy Animal hondenmand XXL

Dit kussen heb ik mogen ontvangen van Happy Animal. Een mooi kussen van echt goede kwaliteit qua stof en materiaal.

Happy Animal Grote hondenmand

Nadelen en voordelen van de mand?

De stof van de hoes om deze mand is kwalitatief goed. De stof is stevig. Het design is fraai en de gebruiksvriendelijkheid top.

Het is goed schoon te maken en het verstoord niet je interieur.

Het traag schuim binnenin het kussen is van goede kwaliteit. Een nadeel bij dit kussen kan zijn dat het traag schuim niet altijd goed verdeelt lijkt te zijn. Daardoor kan er een soort “ligkuil” ontstaan.

Je kan natuurlijk het kussen opschudden. Ik voorzie niet direct een probleem van zo’n “ligkuil”. Zeker niet als je het kussen goed onderhoud en met regelmaat even goed schud zodat het goed verdeeld blijft.

Ik kan mij ook voorstellen dat bij een kleiner formaat hond (en dus kussen) minder aanwezig is.

Desalniettemin zou ik dit kussen of welk ander kussen van Happy Animal alsnog adviseren. Het ziet er goed, stevig en kwalitatief uit. Ze hebben voldoende keuze voor iedereen. Groot of klein.

Ze bieden ook stevigere orthopedische kussens aan waarbij het orthopedische kussen uit een foam matras bestaat waarbij het 1 groot geheel is.

Ik zie bij mijn hond dat de “ligkuil” misschien een probleem zou kunnen vormen en tegelijkertijd vind hij het heerlijk dat hij zo weg kan “zakken”.

Hij ligt echt heerlijk op het kussen en kan lekker languit liggen vanwege het grote formaat. Het biedt hem wel degelijk comfort.

Lees ook:

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?