60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Wil jij je hond vanaf dag 1 een goede start geven?

Een goede opvoeding? Met alles er op en er aan?
Aniek Wendt coach voor mens en hond

Puppycoaching

Wil jij je hond vanaf dag 1 een goeie start geven? Omdat je weet dat daar de opvoeding begint?

Wil jij een hond hebben die zich netjes en fijn gedraagt? Ten opzichte van jullie en andere prikkels? Wil je dat niet alleen in het belang van jullie zelf, maar juist ook in het belang van je hond? Wil jij je hond leren dat jullie altijd de veilige haven zijn?

Wil jij je nu intensief investeren in je hond zodat je daar in de toekomst enorm veel voordelen uit kan halen? Wil jij je nu intensief bezig houden met de opvoeding zodat jij en je hond straks evenwichtig en in balans met elkaar kunnen samenwerken?

Je wilt het graag goed doen voor je hond en om die reden er alles uit halen wat er in zit. Je wilt dat je hond zich kan ontwikkelen tot een hond die het fijn heeft en vanuit zijn eigen stuk en jouw begeleiding kan reageren op situaties.

Een hond die keurig kan omgaan met externe prikkels, een hond die vanuit een rustige gemoedstoestand kan reageren op situaties en een hond die niet voorbeeldig alle trucjes hoeft te kennen, maar vooral zich evenwichtig en fijn voelt?

Wil jij dat voor elkaar krijgen? Wil jij in de toekomst kosten besparen voor begeleiding bijvoorbeeld?

Eerst even dit:

Ik schrijf dit niet voor iedereen. Maar wel voor jou als je bereid bent om nu intensief aan de slag te gaan met je puppy. Omdat je weet dat als je dit goed oppakt je er in de toekomst klaar mee bent. Omdat je weet dat als je nu belangrijke factoren oppakt je straks niet weer aan de bak hoeft.

Aniek Wendt coach voor mens en hond

Hi, ik ben Aniek

Coach voor mens en hond. Ik hou van voorkomen in plaats van genezen. En dat is wel waar veel gedragsproblemen door ontstaan. Om die reden wil ik graag intensief investeren in puppytrajecten. Omdat daar je start begint.

Al ruim 6 jaar coach ik mensen en honden om samen weer in balans te komen. Om te leren verbinden, samenwerken en ontspanning te kunnen vinden.

Rust! Mijn basisvoorwaarde waar ik vanuit werk.

Heel concreet verzorg ik trajecten voor mensen die hun puppy’s willen opvoeden

en wanneer je gedragsproblemen ervaart met je hond.

Bij het begeleiden van een puppy gaat het gewoon om het neerzetten van een goed fundament zodat gedragsproblemen voorkomen kunnen worden.

In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen gecoacht. Er is altijd sprake van een rode draad in de opvoeding van je hond. Die voorkomen dat je gedragsproblemen gaat ervaren of waardoor je ze kunt begeleiden.

Meedenksessie aanvragen?

Wil je dat ik meedenk? In een meedenk sessie denk ik een klein uurtje met je mee. Mijn ervaring is dat we dan de kern op tafel krijgen.De meedenk sessie is geheel kosteloos. Ik begrijp dat jij ook wilt weten met wie je te maken hebt.

Waarom er vaak nog gedragsproblemen zijn na het volgen van een puppycursus

Je snapt al lang dat het leren van vaardigheden (trucjes) gene fundamentele oplossing is. Daarmee leg je de lat te laag. Jij en je hond zijn in feite niet goed voorbereid op de veranderende situatie. De realiteit van de praktijk en je dagelijkse leven en situatie. Die verschilt van ieder ander huishouden.

Er wordt te vaak gegrepen naar het aanleren van vaardigheden als ad-hoc oplossing. Echter, is dit een pleister op de wond die niet gaat zorgen voor een blijvende oplossing. Er wordt niet gekeken naar de kern en dat kan veel geld gaan kosten.

Denk aan:

Het begeleiden van gedragsproblemen (die zich in de toekomst alsnog ontwikkelen)

Dierenartskosten (door gebrek aan richtlijnen over gezondheid: goede voeding en andere zaken)

Hulpmiddelen (om van dat ene probleem af te komen)

En andere zaken...

Het houdt je af van de wezenlijke hulpvraag die vanaf dag 1 opgepakt had kunnen worden. Doelen worden niet verwezenlijkt en dan is een negatieve spiraal binnen no-time een feit.

Helder, maar wat is dan een goede aanpak om gedragsproblemen te voorkomen?

Ik ben mij er van bewust dat er verschillende belangen spelen in de opvoeding van je hond. Wil jij niet leren wat jij nodig hebt voor nu en in de toekomst voor de situatie waar jij en je hond in leven?

Alles begint bij veiligheid, verbinding en begeleiding. Klinkt cliché misschien. Een goed luisterende hond (training) is geen garantie voor een hond die zich goed gedraagt. Verbinding, veiligheid en begeleiding zijn verbindende factoren die je een goed voelende en opgevoede hond gaan verzorgen.

De gemoedstoestand van je hond

Impulscontrole

(H)erkenning van de lichaamstaal van je hond

Leren omgaan met prikkels

De juiste vorm van socialisatie (hoe leer je je hond omgaan met situaties?)

Niet over grenzen heen gaan, wel grenzen verleggen

Hier komt de basis van mijn visie: je hond begeleiden gaat altijd vanuit een diepere laag. He begint bij de motivatie. Daar kun je gedrag begeleiden. De motivatie aanpakken kan alleen als je je bewust bent van wat er speelt. Geen kant-en-klaar kunstjes. We gaan de diepte in.

Tarieven

Puppy evolution I

€900

eenmalig
89% kiest dit

Puppy evolution III

€1600

eenmalig

Puppy evolution II

€1300

eenmalig

Meedenksessie aanvragen?