Page content

Siberische Husky

Siberische Husky

De Siberische Husky is een hondenras dat behoort tot de pool- en keeshonden van het oertype.

Wil je meer weten over de Syberische Husky?

Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Siberische Husky?
Wil je een hond die voor jou wil werken?
Opzoek naar een hond die actief is?
Zoek je meer verdieping in het ras de Siberische Husky?
Opzoek naar een trouwe metgezel?
Wil je weten of de Syberische Husky past bij jouw karakter?

Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

Waar komt de Siberische Husky vandaan?

De naam zegt het eigenlijk, de Siberische Husky komt uit Siberië. Oorspronkelijk was hij een werkhond die bij Chuckchi behoorde, dit was een jagersvolk (nomaden). De Chuckchi fokten honden die een geweldig uithoudingsvermogen hadden, ze waren taai, tolerant en vriendelijk.
Begin van de 19e eeuw kwam dit ras naar Alaska.

Hondenrassen Siberische husky

Rasinformatie

Schouderhoogte: 51-60 cm
Gewicht: 16-27 kg
Vachtkleuren: Alle kleuren van zwart tot zilver wit, vaak met opvallende maskers en aftekeningen.

Wist je dat de Siberische Husky één van de rassen is die, als ze met soortgenoten samen zijn, kunnen huilen als wolven?

Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!

Uithoudingsvermogen

De Siberische Husky is een actieve hond. Deze hond heeft veel beweging nodig. Het is een taaie hond die geen genoegen neemt met een blokje om. De enige manier om zijn energie in goede banen te leiden is door lange wandelingen met hem te maken. Wist je dat voldoende beweging ook gedragsproblemen kan voorkomen?

Bezint eer gij begintt

Het is echt niet zo dat er niets te beginnen is met dit ras. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de Husky een hond is die veel aandacht nodig heeft en een eigenzinnig karakter heeft. Alleen vallen voor het uiterlijk is dan ook groot gevaar. Verdiep je in het ras en vraag je af of je deze hond kan geven wat hij nodig heeft.

Jachtinstinct

We moeten niet vergeten dat deze hond meer heeft gedaan dan sleden trekken. Deze hond hielp de volkeren (Eskimo’s/indianen) vroeger ook bij het opsporen, inhalen en insluiten van het wild.

Opvoeding

De Siberische Husky is een hond die met veel geduld opgevoed moet worden. Deze hond heeft een zeer uitgesproken en onafhankelijke aard.

Karaktereigenschappen van de Siberische Husky:

Vriendelijk
Vrolijk
Hartelijk
Extravert
Alert
Harde werker
Niet waaks
Evenwichtig
Zwerfdrang
Intelligent
Onafhankelijk (eigenwijs)

Past een Siberische Husky bij jou?


Beweging


Deze hond neemt geen genoegen met een blokje om. Om zijn energie in goede banen te leiden zul je elke dag moeten wandelen en dat is dan gemiddeld 1 tot 2 uur per dag. Ook mentale uitdaging zoals hersenwerkjes kunnen deze hond helpen om stabiel te blijven.
De drang om te bewegen kan bij dit ras soms nog wel eens groter worden dan de drang om te gehoorzamen. Vergeet dan ook niet dat bewegen de eerste behoefte van een hond is. En bij dit ras komt dat heel sterk naar voren.


Zwerfdrang


Veel Siberische Huskys hebben een zeer groot zwerfdrang. Je ziet ze dan ook niet vaak loslopen. Wandelen aan de lange lijn is een oplossing.


Opvoeding


De Siberische Husky is een intelligente hond, maar door zijn onafhankelijk aard kan deze hond wel eens wat meer zijn eigen taken uitvoeren dan jij op dat moment van hem verwacht. Deze hond heeft een baas nodig die geduld heeft en alle tijd kan steken in de opvoeding van deze hond.


Bijzonder vriendelijk


De Siberische Husky is een hond die goed samen kan met mensen, kinderen en andere honden. Let er wel op dat deze hond niet direct met andere dieren kan, dit heeft te maken met zijn grote jachtinstinct. Vergeet niet dat dit ook ten alle tijden staat en valt met de opvoeding.


De Siberische Husky is een prachtige hond. Laat je niet alleen door het uiterlijke verleiden! In combinatie met o.a. veel beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Wil je een hond die bij jou past?

Ik help je graag verder

 

    Comment Section

    0 reacties op “Siberische Husky

    Plaats een reactie


    *