Beagle

Beagle

De Beagle kan soms wat eigenwijs en ondeugend zijn maar ze zijn wel lief. Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Beagle? Wil je een hond die voor jou wil werken? Opzoek naar een hond voor in het gezin? Zoek je meer verdieping in het ras de Beagle? Opzoek naar een sportief, actief, vrolijk en sociaal ras? Wil je weten of de Beagle past bij jouw karakter? Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij. Beagles staan bekend als ondeugend, eigenzinnige honden die alleen maar hun eigen plan trekken. Maar is dat echt waar? De Beagle is een echt Brits ras. De Beagle werd gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. De Beagle valt ook wel onder de hondengroep Brakken. Dit zijn honden die luid blaffend het wildspoor moesten opvolgen. Hondenrassen beagle Schouderhoogte: 33-40 cm Gewicht: 8-14 kg Vachtkleurwn: Alle erkende houndkleuren: zoals rood, tarwe, zand, black and tan, blauw of effen grijs, behalve leverkleurig. Wist je dat:Beagles drie manieren hebben om zich mondeling uit te drukken? De meeste honden hebben maar twee manieren (blaffen en janken). De Beagle heeft een derde - een soort gejank dat uit de keel komt (jodelen). Zo waarschuwt de Beagle de jager dat zijn prooi dichtbij is. 
Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!
De Beagle is een echte jachthond en heeft een uitstekende neus! De Beagle ging op jacht in grote meutes honden, zeker wel twintig honden, waar de jagers achteraan liepen. De honden moesten  zelfstandig wild opzoeken en dan luid blaffend het dier opjagen. Wist je dat het jagen met een grote groep (van zeker wel 20 honden) Beagles, Beagling wordt genoemd?Beagles zijn zelfstandig en eigenzinnig. Dat is iets waar je rekening mee moet houden. Ze hebben enorm jachtinstinct die er nou eenmaal inzit en niet weer uit gaat. Daarom is het belangrijk als baas dat je deze instincten erkend. De Beagles past goed bij een pas die actief, geduldig en consequent is. Ondanks dat ze wat eigenwijs kunnen zijn, is de Beagle een intelligente hond. In Nederland is de Beagle erg populair als gezinshond, maar in andere landen worden ze ook nog veel ingezet als, jachthond en werkhond. De Beagle heeft een uitstekende neus. Daarom worden ze vaak ingezet als speurneus door de douane, bijvoorbeeld op vliegvelden. De neus van de Beagle is bij de geboorte donker, maar kleurt geleidelijk naar bruinachtig roze.  Moedig Veel uithoudingsvermogen Vastberaden Vrolijk Intelligent Evenwichtig Actief (!) Sociaal Aanhankelijk 

Beweging

De Beagle is een actieve hond. Ze zijn misschien klein van formaat, maar vergis je niet. Deze hond heeft veel beweging en fysieke en mentale uitdaging nodig. Op deze manier kun je gedragsproblemen voorkomen.

Jachthond

Deze jachthond is zijn instinct niet verloren, wat maakt dat hij de neiging heeft om te gaan jagen. Zorg dus voor een goede en consequente opvoeding. Blijf je hond ook mentaal uitdagen, zodat hij zijn instinctieve driften kwijt kan.

Opvoeding

Men zegt wel eens dat Beagles niet willen luisteren. Maar dat staat en valt natuurlijk met de opvoeding. Deze hond is gefokt om  zelfstandig te gaan jagen. Daarom zijn ze inderdaad wat eigenzinnig. Met een juiste socialisatie, opvoeding en consequentie heb je een maatje voor het leven!

Gezinshond

De Beagle is sociaal, vrolijk, aanhankelijk en lief. Ze zijn ideaal als gezinshond.
De Beagle is een actieve en een echte jachthond. In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Ik help je graag verder

 
Reactie plaatsen