60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Schotse Terriër

Hondenrassen: Schotse Terriër
deel:

De Schotse Terriër is een van de oudste terriërrassen en komt oorspronkelijk uit de Schotse Hooglanden. Door zijn hoekige snuit, ruwe vacht en speelse houding is hij goed te herkennen. Heb je interesse in een Schotse Terriër en wil je graag meer over dit hondenras weten? In dit artikel lees je meer over de Schotse Terriër!

Hoe ziet de Schotse Terriër eruit?

De Schotse Terriër heeft een robuuste bouw. De honden hebben korte pootjes, een dikke bovenvacht en een bebaarde snuit die erg hoekig is. De vacht van een Schotse Terriër is ruw waaronder zich een zachte ondervacht bevindt. Dankzij deze dikke waterdichte vacht is dit hondenras goed bestand tegen slechte weersomstandigheden.

Hondenrassen: Schotse Terriër

Verzorging

Schotse Terriërs zijn gevoelig voor vlooien en huidaandoeningen. Om de vacht er netjes uit te laten zien, dient een Schotse Terriër twee keer in de week grondig te worden geborsteld. Voor een verzorgde look kan een Schotse Terriër daarnaast vier keer per jaar worden getrimd.

Kleur

Schotse Terriërs zijn er in verschillende kleuren, behalve wit. De meeste honden van dit hondenras hebben een zwarte, licht golvende vacht. Naast een zwarte vacht vind je Schotse Terriërs meestal in het bruin, grijs of tarwekleurig.

Wat is de levensverwachting van een Schotse Terriër?

Schotse Terriërs worden gemiddeld 13-14 jaar oud.

Karaktereigenschappen

De Schotse Terriër is 25-28 cm groot en weegt 8-10 kilo. Een Schotse Terriër kan worden gehouden als jacht- en gezinshond. Toch kan dit hondenras het beste samenleven met volwassenen. Kinderen zijn voor deze honden vaak te onvoorspelbaar. Zoals het een terriër betaamt, zijn Schotse Terriërs stoer en eigenwijs. Ze zijn niet makkelijk te trainen. Met een beetje geduld kun je op de lange termijn een krachtige band met dit type hond opbouwen. Schotse Terriërs kan gereserveerd zijn ten opzichte van anderen, ze zijn dus zeker geen allemansvriend!

Hondenrassen: Schotse Terriër

Conclusie

Schotse Terriërs zijn kenmerkende, onverschrokken honden met veel energie. Dit hondenras is niet geschikt voor (jonge) kinderen, maar bij een stel zal deze hond zich snel op zijn gemak voelen. Schotse Terriërs zijn geen allemansvriend en hun vacht heeft veel verzorging nodig. Ben je op zoek naar een actieve hond die, met wat geduld, erg toegewijd is? Dan is de Schotse Terriër geknipt voor jou!

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?