60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Schapendoes

Hondenrassen: Schapendoes
deel:

Wil je meer weten over een Schapendoes, lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Schapendoes 

De Schapendoes is een hondenras met lange haren en ronde, donkerkleurige ogen en komt voor in verschillende kleuren. De Schapendoes is licht gebouwd en beweegt daardoor soepel. Springen kan een Schapendoes als de beste.

De levensverwachting van de Schapendoes is zo’n 13 tot 15 jaar. Van oorsprong is de Schapendoes een echte herdershond.

Verzorging van een Schapendoes 

De Schapendoes is een energiek en heeft daarom baat bij veel lichaamsbeweging. Het is om deze reden belangrijk de Schapendoes genoeg mogelijkheden te bieden om energie kwijt te kunnen. Het houden van een Schapendoes wordt daarom niet aangeraden aan bewoners van een appartement en mensen die in de stad wonen. Naast aandacht voor lichaamsbeweging, vereist de vacht van een Schapendoes de nodige aandacht.

Het liefst borstel je de vacht van een Schapendoes dagelijks om klitten te voorkomen. Het is niet nodig om de hond te wassen. Doe dit alleen indien dit noodzakelijk is en maakt hierbij dan gebruik van een milde shampoo. Aangeraden wordt om de kop van een Schapendoes dagelijks schoon te maken, omdat zich in de lange haren zich gemakkelijk viezigheid kan nestelen.

Hondenrassen: Schapendoes

Karaktereigenschappen van een Schapendoes 

De Schapendoes is een loyale en slimme hond. Doordat de Schapendoes van nature loyaal is, functioneert deze uitstekend als waakhond. Als er gevaar dreigt, zal de Schapendoes blaffen en hiermee zijn baasje waarschuwen. Een Schapendoes kan goed omgaan met kinderen en eventuele andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. Een ander kenmerk van de Schapendoes is het enorme uithoudingsvermogen waarover dit hondenras beschikt. De Schapendoes lijkt wel onvermoeibaar en is bovendien voorzien van een behoorlijke lichaamskracht.

Ben jij opzoek naar een Schapendoes?

Kortom, ben je op zoek naar een Schapendoes dan weet je dat je een hond aanschaft die loyaal zal zijn naar jou en je familie. Wel is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat als je je Schapendoes opvoedt, zodat dit slimme hondenras niet zijn eigen regels op zal stellen. 

Past een schapendoes bij mij?

Als de opvoeding is geslaagd, zal je veel plezier beleven aan je trouwe viervoeter. Ga echter wel bij jezelf na of je de Schapendoes voldoende lichaamsbeweging kan bieden en het geen probleem vindt om de vacht van je hond met veel regelmaat te verzorgen. Kosten voor een trimmer zouden er dus ook bij kunnen komen. Zijn deze punten voor jou geen probleem? Dan is een Schapendoes wellicht dé hond die bij jou past!        

Hondenrassen: Schapendoes

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?