60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Ierse Wolfshond

Hondenrassen: Ierse Wolfshond
deel:

De Ierse Wolfshond, een fantastisch ras! Ben je van plan om een Ierse Wolfshond aan te schaffen of ben je gewoon geïnteresseerd in dit prachtige hondenras? Ik vertel je hier alles wat je wilt weten over deze vriendelijke reuzen.

Hoe ziet een Ierse Wolfshond eruit?

De Ierse Wolfshond, ook wel liefkozend ‘De Ier’ genoemd, is een van de grootste hondenrassen ter wereld en heeft de volgende uiterlijke kenmerken:

  • Minimale schofthoogte volwassen reu: 79 centimeter
  • Minimale schofthoogte volwassen teef: 71 centimeter
  • Relatief korte, ruwe vacht
  • Ruime, diepe borst, als bij een windhond
  • Brede heupen
  • Gespierde schouders
  • Vrij lange snuit
  • Kleine, hangende oren
  • Donker gekleurde ogen
  • Lange, laaghangende staart

Hondenrassen: Ierse Wolfshond

Vacht en kleuren

De ruwe vacht van de Ierse Wolfshond kan allerlei kleuren hebben, zoals grijs, reebruin, zwart, effen wit en rood. Het beste is om tweemaal per jaar een trimsalon te bezoeken, zodat de vacht weer helemaal in vorm geplukt kan worden. En tussendoor kun je natuurlijk zelf de borstel ter hand nemen. Knip ook regelmatig de lange plukken haar bij de oren weg, want deze kunnen nare ontstekingen veroorzaken.

Levensverwachting

Grote honden worden helaas meestal niet zo oud als hun kleinere soortgenoten en dit is niet anders voor de Ierse Wolfshond. Gemiddeld wordt de Ier zo’n 8 jaar oud. Pups moeten door een dierenarts gecheckt worden op een levershunt, een aandoening waarbij een belangrijk bloedvat gesloten blijft en de pup zichzelf vergiftigt.

Hondenrassen: Ierse Wolfshond

Karakter

Als je op zoek bent naar een hond die echt onderdeel uitmaakt van het gezin, dan ben je bij de Ierse Wolfshond aan het juiste adres. Deze grote viervoeters zijn over het algemeen vriendelijk, rustig en trouw aan hun baas. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, zijn ze niet waaks. De aanhankelijke Ier is lief voor kinderen en kan ook samenwonen met andere huisdieren, zolang hij maar van jongs af aan met ze gesocialiseerd is.

De Ierse Wolfshond in huis

Heb je de ruimte in huis en ben je op zoek naar een zachtaardige, grote hond om je gezin te completeren? Dan zou ik zeker de Ierse Wolfshond overwegen. Deze vriendelijke reuzen hebben wel wat aandacht nodig op het gebied van vachtverzorging en houdt er rekening mee dat ze over het algemeen minder oud worden dan kleinere honden.

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Integendeel zelfs. De match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?