60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Bichon Frisé

Hondenrassen: Bichon Frisé
deel:

Wil je meer weten over de Bichon Frisé? Lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Bichon Frisé

Overweeg je je huishouden uit te breiden met een hond? Ben je veel thuis en heb je tijd voor je hond, maar minder gelegenheid om elke dag een flinke wandeling te maken? Overweeg dan eens een Bichon Frisé.

Uiterlijk en verzorging

De Bichon Frisé is een kleine gezelschapshond. Hij weegt 4 tot maximaal zo’n 7 kilo en wordt zo’n 30 cm hoog. Bichon Frisés hebben een lange, spiraalvormig krullende vacht die veel verzorging (kammen!) nodig heeft. Het zijn altijd spierwitte hondjes met donkerbruine oogjes, die ze een ondeugende “look” geven.

De Bichon Frise heeft minder beweging nodig dan sommige andere rassen, want hij heeft maar korte pootjes en is niet gefokt voor de jacht.

Hondenrassen: Bichon Frisé

Herkomst

De Bichon frisé komt van oorsprong uit Zuid-Europa en België. Dit hondenras is honderden jaren geleden ontstaan door het fokken met witte Poedels, Maltezer leeuwtjes en een wat onbekender ras: de Bolognezer.

Levensverwachting Bichon Frisé

Kleinere honden worden gemiddeld genomen ouder dan grote rassen. De Bichon Frisé kan tussen de twaalf en de zestien jaar oud worden en in uitzonderlijke gevallen zelfs ouder. Natuurlijk helpt een goede verzorging, gezonde voeding en voldoende beweging een hond een hogere leeftijd te bereiken. Het is van te voren nooit met zekerheid te zeggen hoe oud een hondje zal worden.

Hondenrassen: Bichon Frisé

Karaktereigenschappen van de Bichon Frisé

Bichons zijn gefokt om als gezelschapshondje te dienen. Dit betekent dat ze erg aanhankelijk en loyaal zijn en niet houden van (te lang) alleen gelaten worden. Ze zijn zachtaardig, opgewekt en vertederend, maar vergis je niet: als het nodig is staat een Bichon Frisé zijn mannetje en kan hij fel en waaks zijn.

Net als grote hondenrassen moeten “schoothondjes” worden opgevoed en getraind. Doe je dit niet, dan zullen ze zich ontwikkelen tot gefrustreerde, ongehoorzame huisdieren.

Ongeacht zijn kleine formaat heeft deze hond wel degelijk behoefte aan mentale en fysieke uitdaging. Wat uitdaging is altijd belangrijk voor honden!

Een Bichon Frisé is intelligent, leergierig en gebaat bij een zachte, consequente aanpak. Belonen werkt altijd beter bij training dan straffen.

Hondenrassen: Bichon Frisé

Past de Bichon Frisé bij jou?

Ben je veel thuis en op zoek naar een vrolijk, vriendelijk en intelligent maar pittig hondje dat gebaat is bij veel aandacht en een intensieve vachtverzorging? Maar dat niet al te veel beweging nodig heeft? Dan is de aanschaf van een Bichon Frisé zeker het overwegen waard voor jou.

Wil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?