60.000+ ebook downloads

50.000+ bezoekers per maand

20.000+ online cursisten

Beagle

Hondenrassen: Beagle
deel:

Wil je meer weten over de Beagle?

 • Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Beagle?  
 • Wil je een hond die voor jou wil werken?  
 • Opzoek naar een hond voor in het gezin?  
 • Zoek je meer verdieping in het ras de Beagle?  
 • Opzoek naar een sportief, actief, vrolijk en sociaal ras? 

Wil je weten of de Beagle past bij jouw karakter? Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij. 

De Beagle

Beagles staan bekend als ondeugend, eigenzinnige honden die alleen maar hun eigen plan trekken. Maar is dat echt waar? 

Waar komt de Beagle vandaan?

De Beagle is een echt Brits ras. De Beagle werd gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. De Beagle valt ook wel onder de hondengroep Brakken. Dit zijn honden die luid blaffend het wildspoor moesten opvolgen.

Hondenrassen: Beagle

Rasinformatie 

 • Schouderhoogte: 33-40 cm  
 • Gewicht: 8-14 kg  
 • Vachtkleurwn: Alle erkende houndkleuren: zoals rood, tarwe, zand, black and tan, blauw of effen grijs, behalve leverkleurig. 

Wist je dat: Beagles drie manieren hebben om zich mondeling uit te drukken? De meeste honden hebben maar twee manieren (blaffen en janken). De Beagle heeft een derde – een soort gejank dat uit de keel komt (jodelen). Zo waarschuwt de Beagle de jager dat zijn prooi dichtbij is. 

De Beagle als jachthond

De Beagle is een echte jachthond en heeft een uitstekende neus! De Beagle ging op jacht in grote meutes honden, zeker wel twintig honden, waar de jagers achteraan liepen. De honden moesten  zelfstandig wild opzoeken en dan luid blaffend het dier opjagen. Wist je dat het jagen met een grote groep (van zeker wel 20 honden) Beagles, Beagling wordt genoemd?

Zelfstandig en eigenzinnig

Beagles zijn zelfstandig en eigenzinnig. Dat is iets waar je rekening mee moet houden. Ze hebben enorm jachtinstinct die er nou eenmaal inzit en niet weer uit gaat. Daarom is het belangrijk als baas dat je deze instincten erkend. De Beagles past goed bij een pas die actief, geduldig en consequent is. 

Goed te trainen

Ondanks dat ze wat eigenwijs kunnen zijn, is de Beagle een intelligente hond. Ze zijn trainbaar. Maar wees niet verras wanneer de Beagle tijdens de training zijn eigen plan trekt. In Nederland is de Beagle erg populair als gezinshond, maar in andere landen worden ze ook nog veel ingezet als, jachthond en werkhond. 

Een goede neus…

De Beagle heeft een uitstekende neus. Daarom worden ze vaak ingezet als speurneus door de douane, bijvoorbeeld op vliegvelden. De neus van de Beagle is bij de geboorte donker, maar kleurt geleidelijk naar bruinachtig roze. 

Hondenrassen: Beagle

Karaktereigenschappen van de Beagle

 • Moedig  
 • Veel uithoudingsvermogen  
 • Vastberaden  
 • Vrolijk  
 • Intelligent  
 • Evenwichtig  
 • Actief (!)  
 • Sociaal Aanhankelijk 

Past een Beagle bij jou?

Beweging

De Beagle is een actieve hond. Ze zijn misschien klein van formaat, maar vergis je niet. Deze hond heeft veel beweging en fysieke en mentale uitdaging nodig. Op deze manier kun je gedragsproblemen voorkomen.

Jachthond

Deze jachthond is zijn instinct niet verloren, wat maakt dat hij de neiging heeft om te gaan jagen. Zorg dus voor een goede en consequente opvoeding. Blijf je hond ook mentaal uitdagen, zodat hij zijn instinctieve driften kwijt kan.

Opvoeding

Men zegt wel eens dat Beagles niet willen luisteren. Maar dat staat en valt natuurlijk met de opvoeding. Deze hond is gefokt om zelfstandig te gaan jagen. Daarom zijn ze inderdaad wat eigenzinnig. Met een juiste socialisatie, opvoeding en consequentie heb je een maatje voor het leven!

Gezinshond

De Beagle is sociaal, vrolijk, aanhankelijk en lief. Ze zijn ideaal als gezinshond.

De Beagle is een actieve, eigenzinnige en een echte jachthond. In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Hondenrassen: Beagle
Samenwerken met je hond ebook
Download nu mijn gratis ebook
Word een goed team met je hond door zijn gedrag te begrijpen.

Download mijn gratis ebook

“Stress verminderen bij je hond door hem beter te begrijpen”
Volg jij mij al op Instagram?