Ontdek in 1 middag dat een goede relatie met je hond begint bij persoonlijk leiderschap.

Ik zie vaak een verband tussen het gedrag van de hond en onze persoonlijke hulpvragen. Denk daarbij aan thema's zoals:

 • Je ruimte innemen (voor jezelf staan)
 • Hoe begrens ik (grenzen aangeven?)
 • Hoe zorg ik er voor dat ik duidelijk ben? (duidelijk overkomen/communiceren)
 • Assertiviteit
 • Het goed willen doen
 • De controle willen houden
 • Loslaten
 • Voelen hoe het met jezelf gaat (hoe voelt je lichaam? welke'onderliggende' emoties zijn er?)
 • Hoe bewaar ik de rust?
 • Moeilijk ontspanning kunnen vinden
 • Hoe verbind ik met mijzelf? (en dus ook gemakkelijker met mijn honden).


Door jouw persoonlijke leiderschap te verstevigen kun jij je hond beter begeleiden. Op de eerste plaats omdat je eigen hulpvragen helder zijn. Jij kunt transparanter overkomen. Daarnaast voorkom je een stukje weerspiegelen. De weerspiegeling zit hem dan in het gedrag dat kan ontstaan uit jouw hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan:

Ik vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven en duidelijk te communiceren. Gedrag van de hond kan zijn: veel ruimte innemen, van links naar rechts schieten, over jouw grenzen heen gaan.

Of:


Je hond heeft wel degelijk gehoord wat jij zegt, je ziet dat hij je begrijpt en toch neemt 'ie een loopje met je? Hulpvragen kunnen zijn: hoe zorg ik er voor dat ik congruent communiceer? Dat mijn intentie en emoties overeenkomen? Zonder als een dictator over te komen, want dat past niet bij mij.


Deze twee voorbeelden zijn er ter verduidelijking. De hond heeft ook altijd vanuit zijn eigen (hondse) psychologie redenen om te doen wat 'ie doet. Gespiegeld/gecoacht worden met behulp van paarden?

Met wie heb je te maken?

Aangenaam: ik ben Aniek Wendt. Coach voor mens en hond. Ik geloof dat er altijd een verband is tussen de hulpvragen die jij hebt en de hulpvragen van je hond. 


null

Ik coach inmiddels al ruim 4 jaar mensen en honden. Ik geloof fundamenteel in de wederzijds communicatie tussen jou en je hond. Samenwerken komt van twee kanten. Mijn grootste kracht is dan ook om deze twee te gaan bundelen. Jij doet dingen op jouw manier en jouw hond ook op zijn eigen manier. Dat is niet goed of fout. Alleen dit moet wel matchen. Vanuit mijn expertise kijk ik dus ook naar wat jullie (samen) nodig hebben om te groeien en daar te komen om je einddoel te bereiken.

Informatie over de workshop met paarden

Datum en tijd

vrijdag 19 juni 2020 van 13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Paddock Paradise, Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht
Carstenswijk 132
7916 VE Elim (Drenthe)

Kosten

De kosten van deze middag zijn €165,- per persoon (inclusief BTW).

De deelname aan deze workshop is zonder je hond. Dit is juist om je uit je comfortzone te halen.
Er is plek voor maximaal 8 personen. De middag vindt buiten plaats en natuurlijk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Je kunt je opgeven door op 1 van de buttons te klikken
  (of klik hier)
 • Je komt op inschrijfpagina terecht
 • Vul je gegevens in en klik op 'versturen'
 • Ik ontvang jouw aanmelding in mijn mailbox
 • Als reactie hier op stuur ik jou een betaallink toe zodat je kunt betalen.
 • Na betaling is je aanmelding definitief
 • Er is plek voor maximaal 8 personen (vol=vol)

Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar info@aniekwendt.nl

Ervaringen

Leren en ontspannen tegelijk
hier kan dat
Deze middag is niet alleen fijn omdat je veel leert. Je bent midden in de natuur, op een heerlijke plek en omringd met dieren. Paarden, honden, katten en fijne mensen! Je komt heerlijk ontspannen terug. Ik ben nog steeds 'zen' door gisteren en mijn hond (Charlie) voelt het meteen. Dankjewel voor deze kans, Aniek!


Ik heb zoveel geleerd over mijn communicatie t.o.v. mijn hond!

Merel Kerremans
Dit paard deed precies
wat mijn hond doet
Wat een geweldige middag! Wat een verrijking om te werken met deze paarden. Het paard spiegelde mij precies op die punten die mijn hond ook laat zien. Wat indrukwekkend om dit terug te krijgen. De samenwerking tussen Aniek en Marike is fantastisch. De vertaling tussen paard & hond gemaakt vanuit hun eigen expertise en vakmanschap! Ik heb enorm veel geleerd over mijzelf en de relatie met mijn honden.
Anja de Hoop

Ik heb echt kunnen voelen welke verandering ik kan maken

Oh Aniek, ik heb echt enorm genoten van deze middag. Dat paarden zo zuiver communiceren en bij de kern komen. Wat fantastisch. Ik heb veel geleerd en letterlijk gevoeld wat het doet wanneer ik mijn ruimte inneem. Het was fijn om in de kudde aanwezig te zijn. En fantastisch wat ik heb geleerd van jou, Marike en de paarden. Het fijnste van deze middag vind ik dat echt heb kunnen voelen welke verandering ik kan maken om uit mijn eigen patronen te stappen.

Manon Meijer

Doe je ook mee?

Programma

Tussen 12:45 en 13:00 uur ben je van harte welkom! Er staat een heerlijke kop koffie en/of thee en wat lekkers voor je klaar! 
Tussen 13:00 uur en 14:00 uur beginnen we met een korte uitleg over het fenomeen paard. Je leert daarbij meer over de paarden, essentieel voor de rest van de middag. Dan ga je beter begrijpen wat je aan doen bent. Maar naast dat leer je ook het contrast met jouw hond te ontdekken. Ik maak de vertaling naar de hond toe. 

De praktijk is van ongeveer 14:00 uur tot 16:30 uur. In de praktijk gaan we voelen en beleven. We gaan aan de slag met de kudde paarden. We beginnen met een groepsopdracht en daarna splitsen we op met individuele opdrachten. Ook gaan we aan de slag met body awareness. Dit betekent (kort gezegd) dat je nog meer leert verbinden met je lichaam en snel zult ontdekken welk resultaat dit gaat opleveren.

De middag is best intensief. Daarom hebben we altijd een pauze ingepland. Zodat we even wat kunnen drinken en de ruimte krijgen om te ontspannen
En dan is het alweer afgelopen! Tussen 16:30 uur en 17:00 uur is de afronding en evaluatie onder het genot van een hapje en een drankje. Om 17:00 uur is de middag afgelopen.
                                   

Mag mijn hond mee doen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Tegelijkertijd is dat ook heel goed. Juist zonder jouw hond komen er geweldige dingen naar boven. Doe je ook mee?

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn €165,- per persoon (incl. BTW)

Voor wie is deze middag bedoeld?

Voor jou. Wanneer je je aangesproken voelt in de bovenstaande teksten. Wanneer je je eigen hulpvragen helder wilt krijgen of aan de slag wilt met de hulpvragen die je kent van jezelf. Of voor jou: jij die altijd al eens door paarden gespiegeld wilde worden. Weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Je mag mij altijd even mailen. Dat kan naar info@aniekwendt.nl

Ik ben bang voor paarden, kan ik mee doen?

Je kan meedoen wanneer je het spannend vindt, een beetje eng of intimiderend. Maar wanneer je echt bang bent voor paarden is er meer nodig. Dat kunnen wij je niet bieden in deze groepssetting.

Gaan we ook paardrijden?

Nee in principe niet. We gaan heel veel toffe dingen doen en we worden onderdeel van de kudde. Doe je ook mee? Wist je dat er wel altijd ruimte is voor dit verlangen, om even te voelen hoe het is om op een paard te rijden. Die wens kan dus uitgesproken worden ;)! Laat je het even weten?

Waar vind ik alle informatie?

Op deze pagina vind je alle informatie voor deze middag (locatie, tijd, etc). Heb je nog andere vragen? Mail dan gerust naar info@aniekwendt.nl

                               

Meedoen en gespiegeld/gecoacht worden met paarden?

In samenwerking met...

Je vraagt je misschien af hoe ik er bij kom om samen met paarden aan de slag te gaan? Dat is eigenlijk heel simpel. Ik heb zelf jarenlang paard mogen rijden en samenwerken (stage/workshops/1-op-1 coaching) bij en met Marike Liemburg van Liemburg paard & kracht. Maar dat was niet zomaar paard rijden, want als je me nu op een paard zou zetten om een eindje samen op pad te gaan, dan zul je al snel ontdekken dat ik helemaal niet zo behendig ben! Ik heb paardgereden bij Marike omdat ik:

 • Meer over mijzelf wilde ontdekken
 • Mijn lichaamsbewustzijn wilde vergroten
 • Keuzes maken vanuit mijn hartsverlangen
 • Mijn leiderschap vergroten 
 • In verbinding komen met mijn diepste kern
 • Voelen, zacht zijn, samenwerking met paarden en leren van hun wijsheid
 • Aarden en landen, na een drukke week werken mogen rusten en ontspannen dankzij de kudde van Marike
 • En echt nog zoveel meer! 

                                                 

Wie is Marike?

Marike Liemburg is enthousiaste eigenaar en betrokken trainer binnen Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht. Een Trainingscentrum waar je trainingen kunt volgen gericht op organisatie (team)ontwikkeling, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling of (proces)begeleiding voor ruiter & paard.

Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht is gevestigd in het buitengebied van het Drentse dorp Elim, waar onze paarden kudde leeft in een ͞Paddock Paradise. Door de paarden zo natuurlijk mogelijk te houden wordt er voorzien in een belangrijke levensbehoefte van paarden: bewegingsvrijheid.

Door dit combineren met kuddegenoten en het juiste voer wordt het paard in de gelegenheid gesteld om optimaal paard te zijn, waardoor het zijn werk als co-trainer goed kan uitvoeren.

De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld als Leiderschapstrainer (mbv paarden) , Vakbekwaam Paardenvertaler, Trainer Werken met Netwerken, Centered Riding & Academisch Instructeur, Sensi-therapeut, Kind- en Jongerencoach.


                                   


Geef je snel op want: VOL=VOL!

Wil jij een verdiepingsslag maken in de relatie met je hond? Dan is deze dag echt wat voor jou, je zult versteld staan over wat je allemaal leert, voelt en gaat ervaren