Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Nog 3 van de 12 plekjes beschikbaar.

Workshop spiegelen 

met paarden

Ontdek in 1 dag dat een goede samenwerking en verbinding met je hond begint bij hem begrijpen en inzicht krijgen in jouw handelen!

Jij bent iemand die op zichzelf reflecteert. Je kijkt graag een laagje verder en verlangt er naar om je eigen handelen in de hulpvraag met je hond aan te kijken. 

Maar je merkt ook dat dit een blinde vlek is. Je verlangt er naar om de conditioneringen op tafel te krijgen. Hoe kan je je hond nou beter begrijpen? En hoe begrijp je je eigen handelen in de relatie met je hond?

Dat is precies waar deze workshop jou bij kan helpen. Dankzij het spiegelen met paarden halen we jou uit je comfortzone en komt de hulpvraag uitvergroot naar voren.

Datum workshop: 06-10-2023
Plek voor 12 deelnemers. VOL=VOL
Hondencoach Aniek Wendt

In de relatie met je hond merk je gewoon dat je thema’s tegenkomt die over jou gaan. 

Dat kunnen gevoelens zijn, leerervaringen het kunnen conditioneringen zijn, het kunnen ervaringen zijn noem het op.

 • Je voelt je soms onzeker en wilt graag meer in je eigen kracht staan
 • Je bent bezig met wat andere (mogelijk) zouden kunnen vinden
 • Je wil het graag perfect doen
 • Je vindt het moeilijk om je grens te stellen t.o.v. je hond of anderen
 • Je wilt graag leiderschap kunnen geven aan jezelf en je omgeving (je hond) zonder daar dominant, overheersend of controlerend voor te moeten zijn
 • Je wilt JOUW behoeften vooropstellen, maar je weet niet hoe
 • Je voelt je soms zo kwetsbaar
 • Je herkent het gevoel van afwijzing, het niet goed doen, er misschien wel niet bij horen

Klaar om te voelen wat er gebeurt?
In plaats van te denken?

Het is tijd voor verandering!

Met behulp van de paarden word jij gespiegeld op de zere plek. Je krijgt inzicht in jouw conditioneringen. Wat doe jij? Waarom doe je zo? En wat heb je daarvoor aan te kijken?

Niet vanuit je mechanismen, maar vanuit wie je bent? Congruentie en authenticiteit. Om mee samen te werken. Weer samen komen op 1 lijn. Zie het als een soort blokjes, waarin je weer gecentreerd wordt en uitkomt bij jezelf.

Wie ben jij? Wat heb jij te geven? Wat heb jij nodig? Wat gebeurt er nu? Vanuit welke mechanismen handel? Waarom zijn die mechanismen er? Wat is jouw kracht? Hoe kan je dat inzetten? Wat is jouw persoonlijke leiderschapsstijl? Hoe geef je leiding aan jezelf en daarmee aan de anderen?

 • Krijg meer inzicht in de behoefte van je hond & leer zijn taal beter te begrijpen
 • Ontdek wat JIJ te bieden hebt in de relatie met je hond
 • Ontdek jouw zere plek: waarom stagneert het nu?
 • Stap het analyserende mensenbrein en kom in actie door te voelen
 • Doorbreek patronen en conditioneringen door te voelen en er door heen te gaan.
Merel Kerremans
Merel Kerremans
Lees verder
Deze middag is niet alleen fijn omdat je veel leert. Leren en ontspannen tegelijk hier kan dat. Je bent midden in de natuur, op een heerlijke plek en omringd met dieren. Paarden, honden, katten en fijne mensen! Je komt heerlijk ontspannen terug. Ik ben nog steeds 'zen' door gisteren en mijn hond (Charlie) voelt het meteen. Dankjewel voor deze kans, Aniek!Ik heb zoveel geleerd over mijn communicatie t.o.v. mijn hond!
Anja de Hoop
Anja de Hoop
Lees verder
Wat een geweldige middag! Wat een verrijking om te werken met deze paarden. Het paard spiegelde mij precies op die punten die mijn hond ook laat zien. Wat indrukwekkend om dit terug te krijgen. De samenwerking tussen Aniek en Marike is fantastisch. De vertaling tussen paard & hond gemaakt vanuit hun eigen expertise en vakmanschap! Ik heb enorm veel geleerd over mijzelf en de relatie met mijn honden.
Manon Meijer
Manon Meijer
Lees verder
Oh Aniek, ik heb echt enorm genoten van deze middag. Dat paarden zo zuiver communiceren en bij de kern komen. Wat fantastisch. Ik heb veel geleerd en letterlijk gevoeld wat het doet wanneer ik mijn ruimte inneem. Het was fijn om in de kudde aanwezig te zijn. En fantastisch wat ik heb geleerd van jou, Marike en de paarden. Het fijnste van deze middag vind ik dat echt heb kunnen voelen welke verandering ik kan maken om uit mijn eigen patronen te stappen.
Previous
Next

Met wie heb je te maken?

Ik coach inmiddels al ruim 7 jaar mensen en honden. Ik geloof fundamenteel in de wederzijds communicatie tussen jou en je hond. Samenwerken komt van twee kanten. Mijn grootste kracht is dan ook om deze twee te gaan bundelen. Jij doet dingen op jouw manier en jouw hond ook op zijn eigen manier. Dat is niet goed of fout.

Alleen dit moet wel matchen. Vanuit mijn expertise kijk ik dus ook naar wat jullie (samen) nodig hebben om te groeien en daar te komen om je einddoel te bereiken.

Tijdens deze middag is het mijn grootste kracht om de vinger op de zere plek te leggen en vooral ook om de vertaling te maken. Wat voor invloed heeft dat op je hond? En deze keer in samenwerking met een kudde paarden en de samenwerking van Marike Liemburg (o.a. paardencoach – je leest meer over Marike onderaan deze pagina).

Hondencoach in Zwolle

Informatie over de workshop met paarden

Datum en tijd

vrijdag 6 oktober 2023 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Paddock Paradise, Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling
Carstenswijk 132
7916 VE Elim (Drenthe)

Kosten

De kosten van deze dag zijn €325,- per persoon (inclusief BTW).

Deelname zonder hond

De deelname aan deze workshop is zonder je hond. Dit is juist om je uit je comfortzone te halen. Daarnaast zijn we in de buurt van paarden & focussen we ons op jouw hulpvraag.

Er is plek voor maximaal 12 personen

Er is plek voor maximaal 12 personen. De dag vindt zowel binnen als buiten plaats. Bij heel slecht wordt de locatie zo ingericht dat ook het buitengedeelte droog plaats kan vinden.

Hoe ziet de dag eruit?

In de ochtend verzorg ik (Aniek) de workshop over de lichaamstaal van honden. Dit doen we op een interactieve manier. De workshop wordt theoretisch verzorgd, maar ik zal je beloven dat het niet zo voelt. We gaan het ook hebben over het fenomeen hond en hoe jij de relatie daardoor kan versterken.

Het begint altijd bij de theorie om te begrijpen wat er allemaal wel niet gecommuniceerd kan worden. Deze workshop is er enerzijds om de relatie met je hond te verbeteren en anderzijds om het bruggetje naar de communicatie van paarden te maken. Zodat jouw ogen al steeds meer signalen gaan zien en dus ook die van de paarden in middag.

In de middag gaan we aan de slag met de paarden. Dit begint met een beetje theorie over het “fenomeen” paard. Je kan maar beter goed voorbereid te werk gaan. Zodat je begrijpt hoe de paarden (samen)werken. Hierdoor worden er ook continu bruggetjes gelegd naar honden en hun gedrag.

Daarna gaan we in de bak aan het werk met de paarden. Ze worden de co- coach en met Marike Liemburg als vertaler en mij als bruggetjes maker (naar hondengedrag) ga je met een hele dosis ervaring en beleving aan het einde van de middag weer naar huis.

Je kan je eigen hulpvraag meenemen naar deze dag. Dat kan zijn in de relatie met je hond: waar loop je tegen aan? Wat zou je anders willen zien? Welk gedrag laat je hond zien?

Maar je kan hem ook breder trekken: op welk vlak zou jij je persoonlijk ontwikkelen? Welke blinde vlek zou je ontrafelt willen hebben? Welke gedragspatroon helder?

Gedurende de dag zal er continu een vertaling zijn van het paard naar de hond. Hoe verhoudt zich dit in de relatie met je hond? Wat betekent? Welke uitwerking kan dat hebben? Hoe zou je dat kunnen aanpakken? En ga zo maar door.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt je opgeven door op 1 van de buttons te klikken

Je komt op betaalpagina terecht

Na betaling is je aanmelding definitief

Je ontvangt je bevestigingsmail + factuur in de mailbox

Er is plek voor maximaal 12 personen (vol=vol)

Programma:

Ontvangst

Tussen 9:45 en 10:00 uur ben je van harte welkom! Er staat een heerlijke kop koffie en/of thee en wat lekkers voor je klaar! 

Theorie

Van 10:00 - 12:00 uur wordt er een workshop over lichaamstaal van honden verzorgd door Aniek Wendt. Dit allemaal om de communicatie met je hond zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast ideaal voor het bruggetje later in de middag met de paarden. 

Praktijk

De praktijk is van ongeveer 13:00 uur tot 16:30 uur. In de praktijk gaan we voelen en beleven. We gaan aan de slag met de kudde paarden. We beginnen met een groepsopdracht en daarna splitsen we op met individuele opdrachten. Ook gaan we aan de slag met body awareness. Dit betekent (kort gezegd) dat je nog meer leert verbinden met je lichaam en snel zult ontdekken welk resultaat dit gaat opleveren.

Is er ook een pauze?

Ja zeker! De dag is best intensief. We zorgen voor voldoende momenten om even af te schakelen. Er staat altijd drinken en eten klaar en de lunch wordt verzorgd door ons. 

Afronding

En dan is het alweer afgelopen! Tussen 16:30 uur en 17:00 uur is de afronding en evaluatie onder het genot van een hapje en een drankje. Om 17:00 uur is de middag afgelopen.

Marike Liemburg en Hondencoach Aniek Wendt

In samenwerking met...

Je vraagt je misschien af hoe ik er bij kom om samen met paarden aan de slag te gaan? Dat is eigenlijk heel simpel. Ik heb zelf jarenlang paard mogen rijden en samenwerken (stage/workshops/1-op-1 coaching) bij en met Marike Liemburg van Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling.

Maar dat was niet zomaar paard rijden, want als je me nu op een paard zou zetten om een eindje samen op pad te gaan, dan zul je al snel ontdekken dat ik helemaal niet zo behendig ben! Ik heb paardgereden bij Marike omdat ik:

 • Meer over mijzelf wilde ontdekken
 • Mijn lichaamsbewustzijn wilde vergroten
 • Keuzes maken vanuit mijn hartsverlangen
 • Mijn leiderschap vergroten 
 • In verbinding komen met mijn diepste kern
 • Voelen, zacht zijn, samenwerking met paarden en leren van hun wijsheid
 • Aarden en landen, na een drukke week werken mogen rusten en ontspannen dankzij de kudde van Marike
 • En echt nog zoveel meer

Wie is Marike?

Marike Liemburg is enthousiaste eigenaar en betrokken trainer binnen Trainingscentrum Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling.

Een Trainingscentrum waar je trainingen kunt volgen gericht op organisatie (team)ontwikkeling, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling of (proces)begeleiding voor ruiter & paard.

Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling is gevestigd in het buitengebied van het Drentse dorp Elim, waar onze paarden kudde leeft in een ͞Paddock Paradise. Door de paarden zo natuurlijk mogelijk te houden wordt er voorzien in een belangrijke levensbehoefte van paarden: bewegingsvrijheid.

Door dit combineren met kudde genoten en het juiste voer wordt het paard in de gelegenheid gesteld om optimaal paard te zijn, waardoor het zijn werk als co-trainer goed kan uitvoeren.

Naast senior communicatieadviseur en bestuursadviseur heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld als Leiderschapstrainer (mbv paarden), vakbekwaam paardenvertaler, systemisch opsteller (familie -organisatie) en Centered Riding instructeur.

 
 ij 

Werken aan de communicatie tussen
jou en je hond?

De workshop zit vol bij 12 deelnemers. 

Vol=vol.