1+1 gratis actie
DogTalk Membership als bonus.

GRATIS EBOOK

Voorkom problemen door de juiste keuzes te maken

LEZING

De lichaamstaal

van je hond [44,-]

Online training

"Onspannen hond"

ONLINE TRAINING

Krijg weer grip op het gedrag van je hond!

Podcast

De hondenpodcast om je hond beter te leren begrijpen.

Opwinding bij honden

Een opgewonden gemoedstoestand doet super veel met je hond. Die opwinding kan verschillende oorzaken hebben. Lees je mee?

Honden en stress

Wat is stress?

Stress doet heel veel. Maar wat betekent het als je hond stress heeft? In dit artikel leg ik je daar het één en ander over uit.

Honden en koud weer 

Bij koude temperaturen en sneeuw is het goed om je hond in de gaten te houden. Kan een hond het koud hebben? Lees hier verder.

Herdershond en veedrijvers

Rasgroep 1 - hondenrassen

In rasgroep 1 (van 10) vind je de herdershonden en veedrijvers. De naam doet al vermoeden waarvoor ze gefokt zijn. Kijk je mee?

Hoeveel slaapt een hond

Hoeveel slaapt een hond?

Wist je dat heel veel honden alsnog te weinig slapen? Slaap is essentieel en de rust kan veel betekenen voor je hond. Lees je mee?

Mijn hond is bang voor vuurwerk

Vuurwerkangst bij honden

Er zijn best veel honden die niet zo gecharmeerd zijn van vuurwerk. Het is een gecompliceerde hulpvragen en dat hangt van vele factoren af. Lees je mee?

Heeft mijn hond een jas nodig?

Top 10 hondenjassen

Hieronder deel ik waarom een hondenjas zinvol kan zijn. Ik geef je 10 voorbeelden van hondenjassen die je kan aanschaffen. Heerlijke bescherming voor je hond!

Honden en koud weer

De koude temperaturen staan weer voor de deur. Wist je dat je hond hier last van kan hebben en dat het goed is om te weten waar je op moet letten?

Hond niet aaien

Mijn hond wil niet aangeraakt worden

Wil jouw hond niet aangeraakt/geaaid worden? We denken vaak dat de hond dan agressief of niet sociaal is. Wil je meer weten?

Een puppy in huis, waar moet je op letten?

Waar moet je op letten als je een puppy aanschaft?

Een puppy aanschaffen is leuk. Toch moet je je goed verdiepen. Om te voorkomen dat je bij een slechte fokker uit komt.

Wat wil mijn hond nu graag?

Wat wil jouw hond?

Onze behoeftes en verwachtingen komen niet altijd overeen met die van de hond! En dat is absoluut een reden voor gedragsproblemen en hulpvragen. Wil je meer weten?

10 tips om je hond

koel te houden!

Het zijn weer warme dagen. In dit artikel heb ik 10 tips voor je beschreven. Tips die je hond helpen om het koel te houden. Het is al snel (te) warm voor onze honden. Lees je mee?

Wil jouw hond spelen

met andere honden?

Wil jouw hond ook zo graag spelen met ander honden? Maar is het wel spel? Wat nu als het anders lijkt te zijn dat jij denkt. Het zou kunnen, toch? Lees je mee?

Hond voorbereiden

op alleen thuis zijn

Je hond voorbereiden op alleen thuis? Een goede voorbereiding is het halve werk.

Het is vooral belangrijk om te herkennen wat je moet doen en wanneer je wat moet doen.

Is mijn hond dominant?

Wat zijn de kenmerken van een dominante hond? En is mijn hond überhaupt dominant? Lees maar eens mee.

Bal gooien voor je hond

Het achter najagen van een bal. Het lijkt een leuke vorm van spelen. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal? Meer info?

Hond is geen robot

Tegenstrijdige adviezen zijn het lastigst. Want wat moet je nou doen met je hond? Er zou altijd sprake moeten zijn van maatwerk. Meer info?

Mijn hond pakt

zijn rust niet

Pakt jouw hond zijn rust niet? Dat hoor ik veel voorbij komen. Wil jij daar ook wat doen?

Mijn hond is hyperactief/druk

Hyperactiviteit, drukte, onstuimigheid. Herken jij dat ook? Lees maar eens mee:

Wanneer heeft de

hond het te warm?

Warm weer heeft veel invloed op onze honden. Ben jij je daar bewust van?x

Mijn hond sloopt dingen!

Sloopt jouw hond dingen? Daar zit natuurlijk altijd meer achter. Wil jij weten wat je hond te vertellen heeft? Lees maar eens mee.

Je hond in quarantaine

Je hond in quarantaine. Hier lees je (wellicht confronterend) hoeveel honden er (te) veel in quarantaine zitten. Niet tijdelijk, maar altijd.

Online workshop

Je hond mentaal uitdagen is van groot belang. Enkel fysieke beweging is niet voldoende of werkt zelfs averechts. 
Doe jij al mee aan de online hondentraining? Zou jij zelf willen leren hoe je de gedragingen van je hond kan begeleiden. Alle informatie over de online training vind je hier. Klik op de button.

Corrigeren hond

We zeggen vaak 'A' en corrigeren vervolgens op 'B'. Is dat wel terecht? Wist je dat je echt veel meer kunt voorkomen door op tijd in het verhaal te stappen. Lees maar eens mee.

We denken zo vaak dat gedrag X spel is. Ook denken we vaak dat iedere hond behoefte heeft aan spel. Maar is dat wel zo? Lees maar eens mee.

De reden waarom je hond iets doet is niet zomaar, keurig opgesomd, weer te geven Wil je weten waarom? Lees maar eens mee!
Een opgewonden gemoedstoestand heeft veel invloed op het voorkomen en begeleiden van gedragsproblemen

Sommige honden hebben meer tijd nodig! Die tijd geven is heel belangrijk en kunnen gedragsproblemen oplossen of voorkomen.

Mag een hond wel of niet  op de bank?

Mag een hond op de bank liggen? De vraag is vooral: waarom zou je een hond op de bank laten liggen en waar moet je op letten? Wil je meer weten?

Homeopathische middelen vuurwerk en onweerangst

Onweer en vuurwerk: veel honden zijn er bang voor. Ontdek hier 8 ondersteunende middelen voor jouw hond. Wil jij meer weten over deze homeopathische middelen?

Welke verwachtingen heb jij van je hond?

De verwachtingen die we van onze honden zijn hoog. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat wordt er bedoeld met verwachtingen en wat zijn de voor- en nadelen daarvan?
Een opgewonden gemoedstoestand heeft een grote invloed op gedragsproblemen. In dit artikel lees je waarom en waar het vandaan komt.

Gedrag is gecompliceerd. Maar wat is nu eigenlijk de bron van gedrag? In dit artikel ontdek je meer over honden en hun gedrag.

Rustgevende medicatie 

voor honden

Rustgevende medicatie voor drukke honden: bestaat dat en waarom zou je dat wel of niet gebruiken?