Welsh Terriër

Welsh Terriër

Wil je meer weten over de Welsh Terriër? Lees dan zeker verder en ontdek wat dit hondenras uniek maakt.

Wil je meer weten over de Welsh Terriër? Deze kleine, vrolijke viervoeter is van Keltische afkomst en is met zijn speelse en vrolijke karakter een trouwe vriend.

Ebook hondengedrag
De Welsh Terriër is klein van gestalte. Zijn schofthoogte bedraagt gemiddeld 39 centimeter en hij weegt doorgaans zo’n 9 kilogram. Hij is roodbruin met een zwart zadelpatroon. Op zijn borst kunnen zich enkele witte haren bevinden. Zijn vacht heeft een draadachtige structuur, met harde dekharen en een zachte, wollige ondervacht.

De onderlaag isoleert, terwijl de bovenlaag een stevige bescherming biedt tegen regen, wind en vuil. Deze dekharen rijpen twee keer per jaar en dienen dan geplukt te worden. De haren vallen dus niet vanzelf uit, wat toch wel stofzuigwerk bespaart. Tussendoor kunnen de rijpe bovenharen getrimd worden. Doordat zijn vacht vuilafstotend is, is wassen trouwens overbodig.

Welsh Terriër hondenrassen
De Welsh Terriër stamt af van de Old English Black and Tan terriër, die zijn oorsprong vindt in de dertiende eeuw. Hij werd gebruikt in de jacht op vogels, vossen en mollen. Tot ca. 1900 werd de Welsh Terriër ook wel Old English terriër of Black and Tan Roughhaired terriër genoemd. In 1886 werd hij erkend als hondenras. Doordat de hond normaal en gezond gefokt werd, blijft hij lang gezond.
Zijn karakter is fier, vrolijk en speels. Hij is niet te elegant en kan erg nieuwsgierig zijn. Hij functioneert het best bij een baasje met veel geduld, humor en doorzettingsvermogen. Mits goede opvoeding is hij dan ook erg vriendschappelijk en toegewijd. Daarnaast is hij intelligent en werkt hij graag. Dat zorgt er wel voor dat hij veel stimulatie nodig heeft: een dagelijkse korte wandeling volstaat niet om hem tevreden te houden. Hij geraakt namelijk niet snel uitgeput.  Denk hierbij ook aan mentale uitdaging. Verder past deze hond goed bij kinderen.

Hondenras de Welsh Terriër
Geen hond is hetzelfde, maar gemiddeld genomen wordt de Welsh Terriër vijftien jaar oud en kan op hoge leeftijd nog steeds actief zijn.
Deze Keltische vriend kan de perfecte hond zijn voor jou of jouw gezin. Met zijn compacte formaat en trouwe karakter, voelt hij zich op vele plaatsen thuis. Met goede zorg kan je een jarenlange en kwalitatieve vriendschap met hem opbouwen.

Welsh Terriër

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.