Engelse Cocker Spaniël

Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniel behoort tot de Rasgroep "Retrievers, Spaniels en Waterhonden" Opzoek naar de karaktereigenschappen van een Engelse Cocker Spaniel?
Wil je een hond die voor jou wil werken?
Opzoek naar een hond die actief is?
Zoek je meer verdieping in het ras de Engelse Cocker Spaniel?
Opzoek naar een trouwe metgezel?
Wil je weten of de Engelse Cocker Spaniel past bij jouw karakter?

Herken je één van deze vragen? Het is belangrijk dat je een hond uitzoekt die past bij jouw karakter en energie level. Daar help ik je graag bij.

De Engelse Cocker Spaniel wordt ook wel Cocker genoemd. En komt uit het veertiende-eeuwse Spanje. Daarmee is de Cocker één van de oudste spanielrassen.

Ebook hondengedrag

Schouderhoogte: 38-41 cm
Gewicht: 12-15 kg
Vachtkleuren: Zwart en elke andere kleur

Wist je dat de Engelse Cocker Spaniel één van de oudste spanielrassen is?
Zorg ervoor dat jouw karakter altijd matcht met die van jouw hond!
De Engelse Cocker Spaniel is best wel populair. De Cocker heeft het in de stad net zo naar zijn zin als op het platteland. De Cocker Spaniel is een vrolijke hond.

Engelse Cocker SpaniëlDe Cocker is de kleinste van alle spaniël rassen. De Cocker is een jachthond. Ondanks dat ze tegenwoordig vooral op uiterlijke kenmerken worden gefokt blijft dit instinct. Deze hond is geschikt om zowel op haardwild als veerwild te jagen. Maar de Cocker was gespecialiseerd in het jagen op konijnen.

De Cocker Spaniël kan kampen met veel erfelijke afwijkingen. Houd hier rekening mee in je keuze.

Erfelijke afwijking bij rashonden
Door deze jachtinstincten heeft deze hond baat bij een baas die hem mentaal en fysiek uitdaagt. Zoals hersenwerkjes en voldoende beweging. De Cocker is ook geschikt voor behendigheidstraining, gehoorzaamheidstraining en flyball.

Engelse Cocker Spaniël Aanhankelijk
Vrolijk
Intelligent
Actief
Trouw
Speels
Lief
Koppig
Eigenwijs

Ondanks zijn kleine formaat en het feit dat deze hond een echte huishond is. Moet je niet vergeten dat dit een actieve hond en een jachtinstinct kan hebben. Zorg voor voldoende beweging. Wist je dat dit gedragsproblemen kan voorkomen?

De Engelse Cocker Spaniël houdt wel van wat uitdaging. Zowel mentaal als fysiek. Zo kun je bijvoorbeeld hersenwerkjes aanbieden. Deze hond houdt wel van beweging, dus zorg voor een dagelijkse wandeling die iets verder gaat dan een blokje om. Deze hond heeft baat bij een consequente opvoeding. Een die graag hond wil werken voor zijn baasje en makkelijk te trainen kan zijn.
De Engelse Cocker Spaniel is een echte huishond, maar vergeet zijn jachtinstinct niet! In combinatie met o.a. voldoende beweging heb je een trouwe maat voor het leven.

Engelse Cocker SpaniëlWil jij een hond die bij je past?

Een hond uitzoeken die bij je past is van groot belang. Het gaat er niet om dat je alleen maar een hond uitzoekt die je leuk vindt. Ook de match tussen jullie karakter speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel een hond op basis van wat je hart ingeeft te kopen. Denk goed na voor je een hond koopt en overweeg of je echt alle tijd hebt om de hond een goed plekje te geven.

Ik help je graag bij de juiste match tussen jou en je hond en de opvoeding.

Reactie plaatsen