Hondencoach in Amersfoort en omgeving Utrecht || Aniek Wendt

Nu eindelijk een antwoord op

de gedragsproblemen van je hond?

Kies voor een coachingstraject waarmee de relatie met je hond 

daadwerkelijk anders wordt.

Herken je dit?

Gedragsproblemen

Doet jouw hond dingen die niet zo fijn zijn. Trekken aan de lijn, blaffen als de bel gaat, weglopen, niet komen als je roept, niet alleen thuis kunnen zijn of ervaar je andere problemen?

Al zoveel geprobeerd?

Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Je wilt graag weten waarom je hond dit doet en hoe je dat kunt begeleiden.

Begrijp je er niks van?

Ja, je wilt graag een oplossing! Maar je begrijptt niet zo goed waar zijn gedrag vandaan komt en wilt graag een antwoordt!

Ontspannen honden

Zie jij ook zo vaak die honden en hun baasjes die het wel voor elkaar krijgen? Maar vind jij het moeizaam om het juiste te doen voor jou en je hond?

Het beste voor je hond!

Ja, je wilt graag dat je hond goed in zijn vel zit en het fijn heeft bij jou. Daarom wil je begrijpen waarom je hond doet wat hij doet.

Gewoon relaxen

Wil je gewoon graag een hond waarmee je kan knuffelen, wandelen en zoveel leuke dingen? Maar lukt dit niet altijd door de ruis op de lijn?

En wil je dit?


 • Meer ontspanning?
 • Samenwerken met je hond?
 • Geen gedragsproblemen meer?

Elke dag weer.

Ik heb goed nieuws voor je...

Dat kan namelijk!

Als hondeneigenaar wil je absoluut niet dat je honden gedragsproblemen vertoont. Zeker niet wanneer dit ten koste gaat ten opzichte van jou, je hond, de omgeving, andere mensen en dieren.

'Klopt toch?'

Er is geen makkelijke manier om dit te vertellen maar...

Als je nu niet aan de slag gaat met de gedragingen van je hond, dan komt er ook geen verandering! Elke dag heb je de keuze om de samenwerking met je hond aan te gaan. Wees je er ook van bewust dat gedragingen al snel gewoontes worden. Voor je het weet zit je te werken aan patronen en draai je rondjes in de vicieuse cirkel!

Ai, dat doet pijn!

Leuk om kennis te maken

Mijn naam is Aniek Wendt. Ik ben inmiddels 3 jaar actief als hondencoach. In die 3 jaren heb ik héeeel veeel hondenmeters gemaakt. En in mijn ogen is die ervaring essentieel om het vak onder de knie te krijgen. Ik heb inmiddels -honderden honden en baasjes geholpen om samen met hun hond te gaan samenwerken. Deze hondenbaasjes halen nu stuk voor stuk voldoening, rust en ontspanning uit de relatie met hun hond! En dat niet alleen, eindelijk wordt de hond begrepen en wordt er geluistert naar zijn verhaal! Ik vind het geweldig om te zien hoe de mens steeds meer oog krijgt voor de taal van de hond en de hond en baas eindelijk gaan samenwerken!

Stel je toch eens voor...

Stel je voor: ontspanning, relaxte hond, relaxte baas, een goede samenwerking en (bovenalles) rust. Rust bij jou en (heel belangrijk) rust bij je hond! Dat zou toch fantastisch zijn? Geen gedragsproblemen meer en gewoon ontspanning. Je kunt je hond weer mee op pad nemen, de visite rustig ontvangen of samen lekker door de bossen rondtrekken, of andere dingen ondernemen met je hond die je nu niet kunt doen. Hoe gaaf is dat?!


Alles wordt zoveel vrijer en rustiger, simpelweg omdat je eindelijk begrijpt waarom je hond doet wat hij doet. Je hond wordt gehoord en jij kunt hem/haar helpen. Je kunt weer genieten van elkaar! En nog belangrijker: je hond wordt gehoord!

Gedrag is er enkel en alleen om een 

effect teweeg te brengen. 

Je hond doet niet zomaar iets: 

er zit een boodschap achter!

Maak kennis met Joep & Pip

Tijdens een wandeling in het bos kwam Aniek op mijn pad en ik had direct een goed gevoel. Aniek gaf mij haar gegevens zodat ik contact met haar kon opnemen.

Daarna zag ik haar website met een zeer professioneel en hedendaagse aanpakt en toen was ik verkocht.

Pip is een herplaats hond van 7 jaar, ze was fokhond en kende weinig vrijheid. Ze was wereld vreemd. Pip luisterde niet goed en is erg gevoelig voor prikkels vooral van andere honden.

Ze rent met vol enthousiasme op andere honden af en heeft dan totaal geen oog meer voor haar baasje.

In huis liep ze me veel achterna (lees: soms ook voor de voeten) en wilde altijd en overal bij ons zijn.

Tijdens de wandelingen met Aniek ben ik mij bewust geworden dat we moeten blijven communiceren met elkaar, als ze bewust de keuze maakt naar mij toe te komen, of verleidingen van andere honden links laat liggen beloon ik haar.

"Pip is meer baasgericht geworden"

Ik ben mij er bewust van geworden dat ik vooruit moet kijken en moet anticiperen voor haar op, eventuele, verleidingen die er aan gaan komen. Pip is meer baas gericht geworden en ik heb meer leiding als baas genomen.

Thuis voelt Pip minder de verleiding/nieuwsgierigheid om uit haar mand te gaan. Door haar steeds weer terug te brengen naar haar plek heeft ze 1 vaste plek gekregen waar ze helemaal tot rust kan komen, wat haar zichtbaar goed doet.

Ik heb door Aniek geleerd wanneer Pip te hoog in haar energie zit en hoe ik haar tot rust kan brengen.

Aniek kijkt mooi, ze laat haar gevoel naar de hond en de baas spreken daarnaast werkt ze met goed verstand. Ze geeft hand-on informatie waar je iets aan hebt en mee kan. Ze kijkt en neem echt de tijd!

Wil je echt met je hond aan de slag neem dan meerdere lessen bij Aniek. Haar informatie moet inklinken het is een bewustwordingsproces. Het is ook vaak afscheid nemen van gewoontes die je wil veranderen en vertrouwen krijgen in de nieuwe mannier van aanpak. Herhaling voor zowel mens als dier werkt in mijn ogen het beste.

Johanna Moolenburgh - Zijlstra

Je wilt die ontspanning en samenwerking verbeteren

Als ervaringsdeskundige en hondencoach kan ik je gegarandeert vertellen dat het je zoveel meer gaat geven als je de vraag achter de vraag gaat beantwoorden. Als je hond gedrag vertoont, is dat niet het probleem. We zullen de vraag achter deze gedraging helder krijgen, zodat je echt verschilt gaat merken en gaat maken. Op die manier kun je pas echt je hond helpen. 

Jouw hond wil gehoord worden, jouw hond wil graag samenwerken met jou.

Ga jij je hond daar bij helpen?

Het basisprincipe van samenwerken met

 je hond is eigenlijk heel simpel

Laat je hond gewoon hond zijn!

Of je hond nu groot of

klein is in basis zijn

de behoeftes hetzelfde

"Aniek, jij maakt echt het verschil hier"

Loes heeft mijn hulp ingeschakeld voor haar Vizmaraner (Vizla X Weimaraner) van toen 20 weken.

Poco (hond) kon helemaal niet alleen in een ruimte of thuis zijn. Ze gaf duidelijk aan dat ze dat heel spannend vond. Loes wiilde graag dat dit zou veranderen en dan voornamelijk in het belang van Poco, omdat die zoveel stress ervaarde.

Door de verschillende adviezen op het internet en van andere mensen wist Loes niet meer wat ze moest doen. Ze wilde graag hulp. We hebben de basis op orde gemaakt, getraind en veel nieuwe inzichten gecreërd. Poco kreeg al snel veel meer vertrouwen en veiligheid. De basis voor een goede samenwerking!


Hondencoach Amersfoort en Utrecht

Wat gaan we concreet doen:

het geheim van een ontspannen relatie met je hond:

De basis (opnieuw) verzorgen

Vraagje: 'Kun je een huis bouwen zonder dat de fundering er staat?"


'Nee!'

'Daarom dus!'

De fundering in de relatie met je hond moet bestaan uit wederzijds vertrouwen, respect, rust, veiligheid en nog zoveel meer. Door de basis op te pakken, ga je de fundering herstellen en verbeteren!

Samenwerken

Samenwerken is essentieel. Jij en je hond zijn een team! 

'Oh, dus we gaan trainen en samenwerken?'


'Nee!' We gaan de diepte in, we gaan de vraag achter de vraag helder krijgen. Je zult al snel zien dat het niet gaat om commando's aanleren, nieuwe trucjes oefenen en dat ik eigenlijk jou net zoveel coach als je hond! (Misschien nog wel meer ;) )

Ervaringsgericht werken

Ik hou van doen! Ik kan je heel theoretisch uitleggen wat je moet doen, maar ik ben van mening dat dit niet werk! Je hond is geen apparaat waarbij je, door middel van het drukken op een knopje, het gewenste resultaat in 1 dag krijgt. Je moet werken, oefenen, investeren en ontwikkelen. Dag in en dag uit samenwerken met je hond. Dat is waar een relatie uit bestaat. En ook met je hond heb je een relatie! 

Maatwerk

Het gaat niet om commando's, training, methodes, maniertjes. Het gaat om de kern! Er is geen standaard oplossing voor iedere hond. 

'Jij en ik zijn toch ook anders? Daarom dus.'

Als ik met jou ga samenwerken gaan we werken vanuit jouw behoeftes, de behoeftes van je hond en houden we rekening met de omgeving en de situaties die zich voor doen.

Meerdere lessen

Jaaa! Ik ben een grote voorstander van meerdere lessen.

'Waarom?'

Omdat je dan pas echt wat bereikt! Ten eerste zul je al snel ervaren dat er iets gaat gebeuren met je patronen en overtuigingen die je hebt over je hond. Daarnaast is het een bewustwordingsproces. Jij zult je hond moeten begeleiden. Ik help je daarbij. Jij hebt ook niet leren fietsen in 1 dag toch? Dat is gepaard gegaan met vallen en opstaan!

Rust!

Veel gedragsproblemen gaan gepaard met aangeleerde hyperactiviteit. Let op! Dat woordje aangeleerd is heel belangrijk. Want de vraag is altijd, is je hond écht zo druk of opgewonden, of is dat aangeleerd?


Ik ga je leren hoe je vanuit rust kunt werken. Dit gaat altijd vanuit maatwerk, wat hebben jij, jouw hond en de situatie nodig. Rust zorgt voor het optimale vakantie (Ibiza - ikhanginmijnhangmatje) gevoel! Dat gevoel heeft je hond ook verdient, geen stress, geen opwinding. Gewoon ontspanning!

Wat zou jij willen ondernemen met je hond?

Product name

Basis

 • Gratis intakewandeling
 • Verschillende lessen en thema's op maat gemaakt (pakweg 2-4 lessen)
 • Zo nodig interne trainingen
 • Altijd maatwerk
 • Wekelijkse afstemming
 • Onbeperkt whatsapp contact

Meest gekozen

Intensief

 • Gratis intakewandeling

 • Verschillende lessen en thema's op maat gemaakt (pakweg 4-8 lessen)

 • Zo nodig interne trainingen

 • Altijd maatwerk

 • Wekelijkse afstemming

 • Onbeperkt whatsapp contact

Product name

Pro

 • Gratis intakewandeling

 • Verschillende lessen en thema's op maat gemaakt (pakweg 8-12 lessen)

 • Zo nodig interne trainingen

 • Altijd maatwerk

 • Wekelijkse afstemming

 • Onbeperkt whatsapp contact

Wat mag je verwachten bij een samenwerking?

 • Een gratis intakewandeling bij mij in het bos - wat is er nodig om samen weer in balans te komen?
 • Een concreet plan van aanpak na onze intakewandeling - helemaal op maat gemaakt!
 • Uitwerking van een globale tijdslijn 
 • Complete strategie voor jou en jouw hond - zodat je precies weet wat je moet doen om de balans te behouden
 • Onbeperkt contact - houd mij op de hoogte van je vorderingen of stel je vragen via whatsapp, de email of een telefoontje! Ik help je graag!
 • Optimalisatie van de relatie met je hond! - Vertrouwen, samenwerking, veiligheid, behoeftesvoorziening en nog zoveeél meer!
 • Open communicatie - ik hou van openheid en eerlijkheid. Op die manier krijg je altijd het beste van mij en met 100% inzet.
 • Ik verzorg de lessen aan de hand van thema's - Op basis daarvan kunnen we elke les een stapje voor uitzetten op het tempo van jou en je hond
 • Verdieping - meerdere lessen die je echt verdieping gaan geven. Geen symptoom bestrijding, maar werken vanuit de kern van het probleem!
 • Intensieve coaching - ik ga jou en je hond intensief coachen. Geen standaard lessen en coaching!

  We gaan samenwerken en ik ga jou leren wat jij moet doen.

Alle voordelen op een rij:

Het levert je meer op

Door meerdere lessen te volgen zul je pas echt gaan merken dat je het gedrag van je hond wel kunt begeleiden! 

Langer termijn

Door meerdere lessen te volgen ga je op langer termijn vooral het verschil ervaren!

Intensieve begeleiding

Van mij krijg je 100% inzet. Ik wil jou en je hond graag helpen. Daarom ga ik je intensief begeleiden zodat jij en je hond echt geholpen worden.

Maatwerk

Door maatwerk sluit ik mij aan bij de behoeftes van jou en je hond. Wat hebben jullie nodig om weer in balans te komen? Geen standaard lessen, maar speciaal op maat gemaakt.

Werken vanuit de kern

Geen symptoom bestrijding maar echt een verdiepingsslag maken door de vraag achter de vraag helder te krijgen. Zodat je op die manier echt het verschil kunt maken!

Patronen doorbreken

Doorbreek patronen door het volgen van meerdere lessen. Ik laat je zien wat je kwaliteiten en valkkuilen zijn en samen pakken we deze op om de balans weer op te maken!

Wil jij meer rust, ontspanning, je hond beter gaan begrijpen en het allerbeste voor je hond?

Dit zeggen mijn klanten ...

'Gevolg was een ontspannen hond en baas + meer begrip voor de behoeftes van mijn hond'

Voordat ik Aniek's hulp inschakelde had ik al verschillende gedragsdeskundigen in huis gehaald voor Nola (hond), maar we hadden weinig resultaat behaald. Ik ben in gesprek gegaan met Aniek en had daar direct een goed en vertrouwt gevoel bij. 


Geen praatjes, maar eerlijk advies. We gingen meerdere lessen plannen die helemaal op maat gemaakt waren voor mij en Nola. Gevolg was een ontspannen hond en baas + meer begrip voor de behoeftes van Nola. Het persoonlijke overleg, het dieper ingaan op de vragen en de duidelijke uitleg en oefening spreekt mij erg aan.


Ik beveel Aniek vanwege haar resultaat gerichte werkwijze en duidelijk aanpak die er voor zorgt dat je echt verschil gaat zien en ervaren.

Linda Dekker

'Grote kracht van Aniek is haar rust, duidelijke uitleg en vertaling van hondentaal naar mensentaal."

Vorig jaar is Aniek bij ons geweest! En wat verschil zeg. Ik kon geen land meer bezeilen met mijn hond, maar na de lessen van Aniek konden mijn hond en ik eindelijk (weer) van elkaar genieten. 


Ik heb Aniek op een woensdagmiddag gebeld, ik zat met de handen in mijn haren en wilde zo snel mogelijk hulp. Ik volgde al ergens anders lessen, maar zonder resultaat. Bo (hond) maakte alles kapot, kon niet alleen zijn, en werd buiten helemaal gek! We zijn van start gegaan met een traject van 7 lessen waarbij we meteen geconfronteerd werden met onze kwaliteiten en valkuilen. Een grote kracht van Aniek is haar rust, duidelijke uitleg en vertaling van hondentaal naar mensentaal. Daardoor begreep ik eindelijk waarom Bo deed wat hij deed.


Aniek gaat je leren te begrijpen waarom je hond dit gedrag vertoont en wat het effect daarvan is. Ik begreep in een korte tijd veel meer van mijn hond wat resulteerde in een blijere hond (en natuurlijk een ontspannen baas).


Daar waar ik met de handen in de haren begonnen ben aan dit traject, kan ik nu ontspannen. Ik ervaar plezier, ontspanning en rust in de relatie met mijn hond. Mijn hond begrijpt mij en ik mijn hond! Dat is precies wat ik wilde bereiken.Elisa Schonewille

Koekje erbij?