arrow_drop_up arrow_drop_down

Samenwerken met paarden

Wees zeker van je plek, kom je ook?

Vrijdag 8  mei 2020

Start om 13:00 uur

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Communiceren met je hond, hoe doe jij dat?

Met honden communiceren kan best lastig zijn. Ik zie zovaak in de sessie die ik verzorg dat we gemixte signalen geven. Enerzijds zeggen we X verbaal maar Y non-verbaal.

Dat is nogal verwarrend en kan de reden zijn waarom iets niet lukt of dingen niet gaan zoals jij (en je hond) zou willen.

Honden zijn meesters in het lezen van onze lichaamstaal. Die taal is minstens zo belangrijk (of belangrijker) dan welk woord er uit onze mond komt.

                                                                                           

 • Zou jij willen leren hoe je je communicatie kan versterken?
 • Ervaar jij best wel wat spanning en stress in de relatie met je hond? (zou je wel even willen ontspannen?)
 • Wil je leren wat natuurlijk leiderschap voor jou en jouw hond betekent?
 • Zou jij willen voelen dat jij in het dagelijkse leven volledig jezelf kan zijn?
 • En ontdekt dat je hond dit ook nodig heeft in de authentieke communicatie in jullie relatie?
 • Wil je ontdekken hoe je dit kan doen zonder dat het je onzeker maakt?
 • Maar dat je echt in contact gaat komen met je ware gevoelens en vooral intenties, om nog beter met je hond te communiceren?

Jouw lichaamstaal zegt heel veel. Die lichaamstaal gaat nog een stukje verder, want honden voelen uitstekend aan hoe en wat er in je om gaat. Dit heeft dan ook direct invloed op je lichaamshouding. Spanning, stress, vreugde, enthousiasme noem het maar op. Daar is dan ook de gouden combinatie in de communicatie met je hond. Communiceren vanuit lichaamstaal, emotie en intentie. 

Jaa, ik wil mee doen!

Wil jij ook graag dit leren?

 • Hoe je je grenzen beter kunt aangeven?
 • Ontdekken waar je grenzen liggen?
 • Wat is het nut van grenzen aangeven en hoe doe je dat op een zuivere manier?
 • Jouw vorm van leiderschap ontdekken?
 • Je leiderschap ontwikkelen: wat past bij jou?
 • Lichaamsbewustzijn, wat voel ik eigenlijk? En hoe kan ik dat inzetten?
 • Verbinding maken met jezelf: wat is het effect hier van op dieren en mensen?
 • Ontdekken wat de kracht van samenwerking is?
 • Samenwerken met de natuur (in dit geval een hele mooie kudde met paarden)
 • Je kwetsbaar durven op te stellen. En dit als je kracht benutten?
 • Luisteren naar de spiegel die voor je staat en om je heen is? (omgeving, gezin, hond etc)
 • Leren hoe je uit je hoofd kunt komen en vanuit je lichaam en hartsverlangen kunt werken, kiezen enzovoort?
 • Gewoon ontspannen, landen, even tijd voor en met je zelf?
 • Je persoonlijke ontwikkeling een boost geven?

Informatie

Datum en tijd

vrijdag 8 mei 2020 van 13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Paddock Paradise, Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht
Carstenswijk 132
7916 VE Elim (Drenthe)

Kosten

De kosten van deze middag zijn €165,- per persoon (inclusief BTW).

Deelname zonder hond

De deelname aan deze workshop is zonder je hond. Dit is juist om je uit je comfortzone te halen.

Het lijkt me heel leuk om te komen!

Leren en ontspannen tegelijk, hier kan dat!Deze middag is niet alleen fijn omdat je veel leert. Je bent midden in de natuur, op een heerlijke plek en omringd met dieren. Paarden, hond, katten en fijne mensen! Je komt heerlijk ontspannen terug en kan je voor een middagje even terugtrekken in de rust van het Drentse landschap en de samenwerking met dieren.


Ik heb zoveel geleerd over mijn communicatie t.o.v. mijn hond!                                   

Meest gestelde vragen over deze middag...

Mag mijn hond mee doen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Tegelijkertijd is dat ook heel goed. Juist zonder jouw hond komen er geweldige dingen naar boven. Doe je ook mee?

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn €165,- per persoon (incl. BTW)

Voor wie is deze middag bedoeld?

Voor iedereen met of zonder hond. Als je meer over jou communicatie stijl wilt leren ten opzichte van je hond en je omgeving, dan is deze middag geschikt voor jou.

Ik ben bang voor paarden, kan ik mee doen?

Ja, je kan in principe mee doen als je onder de indruk bent van paarden en het best wel spannend vindt. Maar mocht je echt gillend de wei inlopen, dan kun je beter even contact met mij opnemen om te kijken of deze workshop geschikt is voor jou. Omdat er dan andere begeleiding nodig is en de vraag is of deze past in de groepssetting.

Gaan we ook paardrijden?

Nee in principe niet. We gaan heel veel toffe dingen doen en we worden onderdeel van de kudde. Doe je ook mee? Wist je dat er wel altijd ruimte is voor dit verlangen, om even te voelen hoe het is om op een paard te rijden. Die wens kan dus uitgesproken worden ;)! Laat je het even weten?

Waar vind ik alle informatie?

Op deze pagina vind je alle informatie voor deze middag (locatie, tijd, etc). Heb je nog andere vragen? Mail dan gerust naar info@aniekwendt.nl

                               

PROGRAMMA

Ontvangst

Tussen 13:00 uur en 13:15 uur ben je van harte welkom! Er staat een heerlijke kop koffie en/of thee en wat lekkers voor je klaar! 

Theorie

Tussen 13:15 uur en 14:00 uur beginnen we met een korte uitleg over het fenomeen paard. Je leert daarbij meer over de paarden, essentieel voor de rest van de middag. Dan ga je beter begrijpen wat je aan doen bent. Maar naast dat leer je ook het contrast met jouw hond te ontdekken. Je zult al snel ontdekken dat dit helemaal niet zo heel erg verschilt met de paarden waar je 's middags mee werkt.

Praktijk

Na de theorie gaan we verder met de praktijk, deze begint om 14:00 en duurt tot 16:30 uur. De praktijk, die is natuurlijk het interessants. Het maakt namelijk dat je gaat voelen en beleven. Tijdens de praktijk beginnen we met een groepsopdracht. Daarna splitsen we op en gaan we aan de slag met individuele opdrachten. Tijdens de praktijk gaan we ook aan de slag met body awareness. Dit betekent (kort gezegd) dat je nog meer leert de verbinding te maken met je lichaam en je zult al snel ontdekken welk resultaat dit je gaat opleveren. Geloof me, het resultaat is ontzettend mooi!

Is er ook een pauze?

De middag is best intensief! Maar we geven je de ruimte om op adem te komen, je even terug te trekken, doorpraten over de verkregen inzichten of wat je ook wilt doen. Van 15:00 uur tot 15:30 uur hebben we even een pauze!

Afronding 

En dan is het alweer afgelopen! Tussen 16:30 uur en 17:00 uur is de afronding en evaluatie onder het genot van een hapje en een drankje. Om 17:00 uur is de middag afgelopen.

Kom je ook op deze bijzondere middag?

In samenwerking met...

Je vraagt je misschien af hoe ik er bij kom om samen met paarden aan de slag te gaan? Dat is eigenlijk heel simpel. Ik heb zelf jarenlang paard mogen rijden en samenwerken (stage/workshops/1-op-1 coaching) bij en met Marike Liemburg van Liemburg paard & kracht. Maar dat was niet zomaar paard rijden, want als je me nu op een paard zou zetten om een eindje samen op pad te gaan, dan zul je al snel ontdekken dat ik helemaal niet zo behendig ben! Ik heb paardgereden bij Marike omdat ik:

 • Meer over mijzelf wilde ontdekken
 • Mijn lichaamsbewustzijn wilde vergroten
 • Keuzes maken vanuit mijn hartsverlangen
 • Mijn leiderschap vergroten 
 • In verbinding komen met mijn diepste kern
 • Voelen, zacht zijn, samenwerking met paarden en leren van hun wijsheid
 • Aarden en landen, na een drukke week werken mogen rusten en ontspannen dankzij de kudde van Marike
 • En echt nog zoveel meer! 

                                                 

                                                                           Wie is Marike?

Marike Liemburg is enthousiaste eigenaar en betrokken trainer binnen Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht. Een Trainingscentrum waar je trainingen kunt volgen gericht op organisatie (team)ontwikkeling, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling of (proces)begeleiding voor ruiter & paard.

Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht is gevestigd in het buitengebied van het Drentse dorp Elim, waar onze paarden kudde leeft in een ͞Paddock Paradise. Door de paarden zo natuurlijk mogelijk te houden wordt er voorzien in een belangrijke levensbehoefte van paarden: bewegingsvrijheid.

Door dit combineren met kuddegenoten en het juiste voer wordt het paard in de gelegenheid gesteld om optimaal paard te zijn, waardoor het zijn werk als co-trainer goed kan uitvoeren.

De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld als Leiderschapstrainer (mbv paarden) , Vakbekwaam Paardenvertaler, Trainer Werken met Netwerken, Centered Riding & Academisch Instructeur, Sensi-therapeut, Kind- en Jongerencoach.

Geef je snel op want: VOL=VOL!

Wil jij een verdiepingsslag maken in de relatie met je hond? Dan is deze dag echt wat voor jou, je zult versteld staan over wat je allemaal leert, voelt en gaat ervaren

Koekje erbij?